Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

"Пътят на честта" сезон 2, тема поредна - по-интересното място!

 • 17 901
 • 511
 •   1
Отговори

Анкета

Кой от персонажите в сезона Ви е най "на сърце"? Grinning

Опции:

* Може да изберете максимум 3 опции.

# 45
 • Мнения: 10 780
Не ми пречи анкетата, даже би ми била интересна, но не е ясно на хората за или против се гласува. Т.е. ясно е, защото правилото за значение на дума, употребена в изречението в кавички е едно, но явно не всички го знаят това правило.

Последна редакция: пт, 24 сеп 2021, 12:49 от Азалия🌺

# 46
 • Мнения: 8 370
Повечето хора гласуват положително в анкетата за любим герой, не за анти и затова Тарик има толкова гласове.
Ми нещо не е ясно тогава? Когато нещо е в кавички, то означава обратното на това, което е и това е общоприето  за този начин на употреба на използвани така думи. "Най на сърце" в кавички, за мен означава най-неприятен. Ако всеки разбира написаното за анкетата различно, то тя не е реална.

И аз така го рабзбирам. Още повече, че има и смеещо се човече, та го приех за ирония.

# 47
 • Мнения: 4 782
Аз възприех анкетата положително. Дори не забелязах кавичките и човечето. 🥴

# 48
 • Мнения: 6 320
Кавичките се ползват и за преносно значение.

# 49
 • Мнения: 10 780
Е, аз какво пиша през цялото време?! 🙄
Ти най на сърце в кавички как го разбираш и как гласува? Защото аз до сега това обяснявах...

# 50
 • Мнения: 4 636
Именно защото дума в кавички, означава друго е по-уместно да се беше  питало - кой персонаж ви допада най-малко/много.


10 страници се пишат ... .за нищо.


Не видях и отговор на въпроса ми, защо Асен и Люба вече не се харесват, а той продължава да я ревнува? Тя всъщност не беше ли бременна с тяхно дете, а той не го искаше?

# 51
 • Русе
 • Мнения: 1 554
Люба се чувстваше зле и имаше съмнения за бременност, които после отпаднаха. В крайна сметка беше нещо на вестибуларния апарат. Асен реагира недобре на новината за евентуална бременност, после се съвзе и прие нещата нормално, но Люлюто се врътна и реши, че не е достатъчно подкрепящ и скъсаха.

# 52
 • Мнения: 63
От толкова хвйт ви се чудя що гледате и се мъчите да гледате. Вдигате рейтинга яко 😂 много им пука на тия дето са взели парите за труда си какво мислите в случая с такъв рейтинг 😂 тъп е сериала - не гледам

# 53
 • Мнения: 10 780
Да бе, вдигаме го грънци! Гледам е силно казано... Виси ми телевизора на него, защото чакам "Фермата" и понеже никога не седя и гледам буквално, ами си правя и нещо друго, се разсмивам с толкова глупости накуп.

# 54
 • Велико Търново
 • Мнения: 4 321
Не знам защо някои смятат, че използването на кавичките е само, за да се покаже обратното по значение (т.е. противоположното). Ами не е така, разбира се. И няма такова правило, така че няма как да съм запозната с нещо несъществуващо. Правилото е - кавичките се употребяват при иронично или преносно употребени изрази. А "преносно" изобщо не означава "противоположно". Преносно значение означава, че не е пряко, не е буквално. За конкретния случай - няма как някой буквално да е на сърцето на когото и да било, все пак. Освен това кавички се използват и при използване на цитат. Известно е, че изразът "легна ми на сърце" се използва, най-вече в народното творчество, в смисъл на харесване и любов. Та в случая кавичките са и защото е цитат, и защото значението му е преносно (но не и противоположно!). Впрочем, ако бях написала  "Гласувайте за персонажа, който "харесвате" най-много", тогава щеше да е така, както някои твърдят. Само че не съм написала това.
Сега за "смеещото се човече" (тук кавичките са, защото цитирам). Аз използвах буквено-знаковата комбинация от двоеточие и латинската буква D, тъй като при писане на въпрос за анкета не може да се използва наборът от емотикони. Т.е. на настолната версия не се вижда човече, най-вероятно е видимо в мобилната. Сложих го с цел засилване на иронията. Точно защото ми е (даже повече от) иронично да питам за харесван герой в сериал, за който в десет теми подред се пишат основно негативни мнения и мнения, че в темите забавлението е много по-голямо. Та... наистина ли се смята, че в тема, в която се счита за забавна и в която непрестанно се пише иронично-саркастично за актьори, сценаристи, персонажи и още какво ли не, анкетата не търпи никаква ирония за определение на харесван персонаж?
И моля, нека не се слага знак за еквивалентност между понятията "иронично" и "противоположно" по начина, по който очевидно се случи с "преносно" и "противоположно"!

И още нещо. Няколко пъти питах дали ако направя корекция в анкетата, ще се нулират досега дадените гласове, но отговор така и не получих. Тъй като имам някакъв смътен спомен, че май това се случва, не я смених. Отделно - в анкетата включих и герои, които все още са ни непознати, единият даже е показван само в тийзъра. При това положение смятах, че повечето ще искат първо да добият впечатления и от тях, и едва тогава да дадат вота си. Съвсем не очаквах, че толкова бързо ще се започне гласуване и мислех, че имам още малко време за коригиране. Е... нямах. Но пък в крайна сметка -  предоставена е възможност за смяна на вота. Който смята, че иска и че е необходимо - може да го направи без проблем.

Докато пиша този пост, се появиха горните две мнения. Сякаш по поръчка - за да подкрепят мнението ми, че едва ли е необходимо чак толкова много да се държи на резултатите от тази анкета.
Иначе причината да съм на Нова в този час е точно същата като посочената от Азалия🌺 - чакам "Фермата", но пък не искам фон да ми е турски сериал.

# 55
 • Мнения: 4 782
Аз пък чакам Свежко. Който, очевидно, ще се появи още 2 епизода, и аз съм дотам със сериала.
Баси, актьорите ни се чудят как да свържат двата края, те взимат в роля бивш рецидивист - Жоро Цанов в ролята на Сашо Кучето, тоя дето купи диамантите.
Ние не вдигаме рейтинга с хейт, но на актьорите трябва да им пука, щото, ако искат работа, трябва да "счупят гипса", щото не може вечно да се разчита на наши и ваши да ги уреждат по сериалите и филмите.
Ивайло Захариев изглежда добър човек, но си е сбъркал попрището. И не само тук е хейтът срещу него и Силвето, и останалите поддържащи дървета, ами и посъвместно във форумите на фейсбук.

# 56
 • Велико Търново
 • Мнения: 4 321
Моят мъж понеже утре е на работа, а обикновено работи до петък, чак се учудих, че вместо Пътят започна Ол инклузив. Даже и нещо като лееекинко разочарование чак почувствах. Сигурно - че няма да видя Жаки Satisfied

# 57
 • Мнения: 10 780
И не само тук е хейтът срещу него и Силвето, и останалите поддържащи дървета, ами и посъвместно във форумите на фейсбук.
Ама те явно си мислят, че дъжд ги вали...

# 58
# 59
 • Мнения: 4 782
Още една сватба ни чака. 😁

Общи условия

Активация на акаунт