Раждане в Майчин Дом - София (8 тема)

• 78 603
  • 1 081
  •   1
Отговори
# 1 020
  • София
Здравейте, момичета!
Предстои ми секцио поради медицински причини и седалищно предлежание октомври месец и имам питане, ако може да помогнете. Simple Smile

Желая да бъда в самостоятелна стая на 12-ти етаж и имам желание за кърмене. До колкото разбирам при секцио нещата са по-различни и 24 часа не си с бебето. Това от лекария ли зависи или просто е такава практиката там?
Придружител може ли да има в стаята?
Медикаментите съвместими ли са с кърменето?
Планът за раждане предоставя ли се или аз го обсъждам с избрания доктор?

Благодаря!

# 1 021
Здравейте, момичета!
Предстои ми секцио поради медицински причини и седалищно предлежание октомври месец и имам питане, ако може да помогнете. Simple Smile

Желая да бъда в самостоятелна стая на 12-ти етаж и имам желание за кърмене. До колкото разбирам при секцио нещата са по-различни и 24 часа не си с бебето. Това от лекария ли зависи или просто е такава практиката там?
Придружител може ли да има в стаята?
Медикаментите съвместими ли са с кърменето?
Планът за раждане предоставя ли се или аз го обсъждам с избрания доктор?

Благодаря!

Привет, плана следва да се обсъди с лекаря.
След операцията ще бъдеш настанена в реанимация, до следващата сутрин. След това ще те качат в стаята .
Аз като раждах ме попитаха на кой етаж да водят бебчето. На 12 етаж ще си вземеш бебенцето когато те изведат от реанимация и те настанят в стаята. Имай в предвид, че си има график кога се взимат и оставят бебенцата в бебе- бокса. Първата вечер в стаята също има възможност бебето да не е при теб ако не си се раздвижила след операцията.
Ако има свободни самостоятелни стаи ще уважат желанието ти, ако няма ще те настанят в двойна. Относно кърменето, никой не те спира да кърмиш, даже те поощряват. Слагай бебчето на гърда, за да ти слезне кърмата. Но не го оставяй гладно, заради фикс идея чу трябва да кърмиш. ако има нужда го дохранвай с АМ . Моето дете го дохранвах в началото , от 4 ден си започнахме всичките хранения на кърма и си продължаваме така вече 2 седмици.
Ако имаш въпроси питай, аз родих там на 19.08 след спешно секцио. И моето детенце беше седалищно.
Успех и не го мисли всички на 12 етаж са супер мили

# 1 022
Практиката е след секцио да бъдеш настанена в реанимация до рано сутринта на следващия ден. Придружители на родилките няма в никоя болница и не виждам причина да има. Посетители ако имаш предвид мисля, че все още не са позволени в Майчин дом от пандемията насам. И какво значи медикаментите съвместими ли са с кърменето? По време на секциото и в реанимация се дават лекарства, но ти нямаш кърма тогава. При естествено раждане също се слагат медикаменти. Планът за раждане може и да го обсъдите с лекаря, но пък после може и да се промени в хода на самото раждане. По принцип ако всичко е наред отиваш в операционната, слагат ти упойката, лягаш, режат те, изваждат бебето, показват ти го и го отнасят при неонатолозите да се погрижат за него, теб те шият и те карат в реанимация.

# 1 023
Здравейте, момичета!

Бременна съм (за първи път) с 6-ти месец и живот и здраве през декември ми предстои раждане (надявам се естествено, като засега не планирам избор на екип).

Бих искала да попитам раждалите наскоро мами дали в МД се практикува отложено клампиране и контакт кожа в кожа с бебето?
Всъщност, каква точно е процедурата след раждането? За колко време отделят бебето от майката, за да направят изследванията?

Четох назад в темата, но не открих подобна информация. Благодаря предварително на отзовалите се! Simple Smile

# 1 024
Здравейте, момичета!

Бременна съм (за първи път) с 6-ти месец и живот и здраве през декември ми предстои раждане (надявам се естествено, като засега не планирам избор на екип).

Бих искала да попитам раждалите наскоро мами дали в МД се практикува отложено клампиране и контакт кожа в кожа с бебето?
Всъщност, каква точно е процедурата след раждането? За колко време отделят бебето от майката, за да направят изследванията?

Четох назад в темата, но не открих подобна информация. Благодаря предварително на отзовалите се! Simple Smile

И двете се практикуват, но зависи от лекаря. В няколко репортажа съм чувала от МД да казват, че те са го въвели "отложеното" клампиране в БГ (сега не знам колко е вярно, те шегаджийски го казваха с идеята, че разбира се, че го правят). Със сигурност обаче не е толкова отложено, колкото пише по разните (аз им казвам хипарски) книги - те преценяват, ако не се лъжа, но ти трябва да споделиш с лекаря, че ако няма проблем, би искала. Контакт кожа в кожа доколкото виждам от коментарите тук изцяло зависи от лекаря. На мен ми го дадоха бебенцето още голичко да полежи върху мен - не бих казала, че е точно кожа в кожа, защото бях с нощница и сутиен, а и те го дават за малко. После го взимат да го почистят и повият. Не мисля, че ще го оставят дълго да лежи върху теб - чела съм за нещо от сорта на 2 часа, а то уж се "топлело" от майката, но това не е точно така. Никой няма да ти го остави голо дори 20 минути, защото там си имат протоколи - това е държавна болница и не се спазват планове за раждане и индивидуални желания на родилките. Можеш да родиш и да ти спазват всякакви желания в болница тип Св. Лазар. Правиш план за раждане, избираш екип, акушерка, стая и ще ти го спазят до най-малкия детайл.

# 1 025

Но моята операция получих това. 5....6..секунди.

# 1 026
Родих нормално 2015та, сложиха ми бебето голо върху нощницата за 2 минути най-много, после го взеха.
През 2008ма изобщо не ми го дадоха, само ми го показаха.
Сега ако нещата са се променили, ще се радвам.

# 1 027
  • София
Включвам се от Майчин дом, 8ми етаж. Имам 2 месеца до раждането, приеха ме заради бъбречна криза. Пак ще кажа, каквото и преди съм казала доста пъти - болницата е пълна с пациенти, персоналът едва смогва. Аз лично срещнах неприятно отношение само от една дежурна сестра/акушерка, пред пенсия, леко озлобена,  която просто си е гадничка по характер. Имат добри специалисти, имат и много разбрани, човечни млади специализанти и лекари, които работят с хъс и отношение. Има си и пациенти, които са чисто луди. Една от съседната стая сама си беше извадила абоката от системата и изчезнала от стаята си от 12:30 на обяд до 19 ч. Официално са забранени свижданията, но охраната не прави проблем да излезеш и да се видиш с който си искаш в паркчето отпред. Отварят и затварят с техните баджове. За мен е чудесно, че на етаж, пълен с бременни жени, които понякога остават полуголи, не се допускат съпрузи и друга рода. Не правят никакъв проблем да внесеш колкото и каквато храна си искаш отвън, болничната си е.. болнична.

# 1 028
Привет, някоя мама възползвала ли се е от пилагащите се два контролни прегледа в рамките на месец слес раждането ? Да каже какво представлява прегледа и дали си заслужава да се ходи( предвид не малкото километри в моя случай)

# 1 029
Обикновен преглед е. Направи го да свое спокойствие където искаш. Матка, яйчници, общо състояние, шев ако си със секцио.

# 1 030
Хубавото е, че ако имаш външни шевове - те доста започват да придърпват някъде на 9-10 ден, а тогава вече спокойно могат да ти ги свалят. На мен на първия преглед ми ги свалиха и се преродих Simple Smile

# 1 031
Момичета, кое точно се води МЦ Майчин дом на ул.Здраве 2? Днес имаме преглед там и не искам да се лутам, та ще се радвам някой да ме насочи

# 1 032
  • Седмото небе
Това трябва да е ниското тяло, след Спешното, което вляво от входа, после е Централния вход с регистратура във високата сграда, а накрая е самия МЦ. Там влизаш от една врата и право напред до още една вътрешна. Иначе вляво и нагоре има стълби за приемните кабинети и лаборатория.
Така, че влизате и в дъното на самия паркинг се пада.

# 1 033
Май се сетих, благодаря Heart

# 1 034
Здравейте момичета!
Аз съм на тема багаж и се чудя за раждането какво ще е по-удобно - нощница или по-широка тениска?
Аз съм си подготвила нощница, но гледах по някакви видеа, че взимат тениски и се замислих кое е по-удобно.

Общи условия

Активация на акаунт