Раждане в Майчин Дом - София (8 тема)

• 78 598
  • 1 081
  •   1
Отговори
# 1 035
Аз родих преди два дни. Бях с нощница, която през цялото време ми беше вдигната, а аз бях покрита с чаршафи, докато траяха контракциите. Обаче докато ви преведат в родилна надолу с какво ще сте? Ще ви кажат, че трябва да сте без бельо и според мен една по-къса нощница ще ви свърши работа.

Здравейте момичета!
Аз съм на тема багаж и се чудя за раждането какво ще е по-удобно - нощница или по-широка тениска?
Аз съм си подготвила нощница, но гледах по някакви видеа, че взимат тениски и се замислих кое е по-удобно.

# 1 036
  • Седмото небе
Честита ви радост! Моля когато имате възможност и време споделете пресни впечатления от раждането там. Звучи ми като да е било естествено...
На приятелка тези дни и предстои постъпване там, че го чакат бебчо всеки момент и ще се радва да и разкажа прясна информация от първо лице. Още повече, че не се е следила там, а в друг град, сега е тук и просто е решила да отиде в Спешното, когато започнат контракции. Без избор на екип, ще ражда при който се случи на сняна в момента на постъпване или когато всъщност му дойде времето...
Бъдете здрави и скорошно прибиране у дома!

# 1 037
Да, нормално раждане беше с избор на екип.
Всичко започна с изтичане на водите по време на преглед при моята докторка. След това следва клизма и ме свалиха в родилна зала. Изключително чисто и много организирано е всичко. Сложиха ми окситоцин, за да може да ускорят процеса по контракции, тъй като нямах съществени такива. През цялото време ме проверяваха и за разкритие и как се чувствам - имам ли напъни, контракциите силни ли са. Сложиха ми и медикаменти, намалящ болката - бусколизин, но-шпа.
Щом започнаха напъните се струпаха повече хора около мен, за да ме напътстват кога да напъвам и кога не. Просто трябва да се слуша екипа и така.
Всичко приключи за около 4 часа (контракции +напъни) . След това се лежи 2 часа и те вдигат горе, на който етаж искаш. На 12 етаж се плащат стаите - 60 лв двойна стая. Много е хубаво и спокойно.
Ако има друго, питайте

# 1 038
Здравейте момичета!
Аз съм на тема багаж и се чудя за раждането какво ще е по-удобно - нощница или по-широка тениска?
Аз съм си подготвила нощница, но гледах по някакви видеа, че взимат тениски и се замислих кое е по-удобно.

По тениска ще трябва да си по голо дупе по всичките коридори/асансьори плюс после на количката пак ще трябва да лепнеш голо дупе, за да те закарат в стая. За мен лично би било хипер некомфортно.

# 1 039
Както са казали и другите момичета и аз мисля, че по тениска няма да ти е много комфортно, освен ако не е някоя гигантска мъжка. Вземи си една нощница с дължина над коляното, тя ще ти е през повечето време вдигната, но после като те качват нагоре може да си я свалиш и да не се чувстваш неудобно, че си гола. Аз поне бях с такава нощница и ми беше удобно, после момичетата, които идваха след мен бяха все така. Леко раждане и после да се похвалиш Flowers Hibiscus

# 1 040
Здравейте, от раждалите съм от преди броени часове. Трябваше  да съм секциоо, но господина тръгна 😁 сам самичък. Задължително си вземете 2 нощници в родилна зала ви свалят с чехлите чорапи ако ви е студено нама да Ви кажт нищо аз раждах сутринта и ми беше окей без бельо си... Аз имам разкритие което от 4 см за 20 мин стана 6 за още толкова 8 сложиха ми епидурлна упойка Simple Smile но аз си имах напани баш все едно ще а... М 😁😁 за 1 час родих 3900 бебе 😁  във вас задължително чанта и друга която да имате вода с цоцка поне 2 шоколад задължително само да не е с ядки аз съм на 12 ет в момента имайте в предвид че детето е с вас но все пак не забравяйте че сте рждала условията са добри няма спор имате си всичко което Ви е необходимо за детето от страна на майчин дом. Съвет още 1 елате ден преди термина Ви за да Ви приемат и да нямате екстремни ситуации защото тогава е много по тегаво ще сте по спокойна минавате регистратурата долу на малката сграда през 210 гладна може да сте пила вода за изследвания 211 213 222 223 кабинет багажа с Вас за родилното Ви написах какво Ви трябва. Питайте каквото се сетите още Simple Smile ще помагам 😊 успех и леко раждане 🍼🍼👶

# 1 041
То хубаво да дойдем ден преди термина, но сигурно 90% от децата не се раждат на термин… Ако знаеш кога ще родиш да идеш ден по-рано, но като не знаеш 🤷🏻♀

# 1 042
Моят съвет - поне две нощници. Тази,с която родих я държа вкъщи само за спомен,тъй като беше съсипана. Цялата в кръв и Бог знае какво още - не мога да я изпера. Та, като се осеферите,е добре да се преоблечете. За протокола -раждах естествено, като ми пукнаха мехура в родилна. Родих седмица преди термина и девойката трудно излезе. Исках да видя какво е без упойка и така и си родих - без упойка. Миии... грешка,Седларов,грешка Grinning

# 1 043
Мерси момичета, не го знаех това че се разхождаш така без бельо. Значи ще съм си с нощница както си мислех първоначално.
Другото колебание ми е на 7 или 12 етаж да съм и в двойна или единична стая. Засега клоня към 12-я и по-скоро за двойна, но още се чудя. Вие какво бихте посъветвали?
След като родите дават ли да ползвате обикновено бельо или е задължително да сте с еднократните гащи? Взех си 1 пакет еднократно бельо, в който са 5 броя и се чудя дали да взема още 1 пакет или просто по-широко бельо.

# 1 044
То хубаво да дойдем ден преди термина, но сигурно 90% от децата не се раждат на термин… Ако знаеш кога ще родиш да идеш ден по-рано, но като не знаеш 🤷🏻♀

Въпросът е, че при мен така се получиха нещата когато нямате екип е по добрият вариант аз съм с екип затова Ви казвам Simple Smile
Колкото до еднократните гащи вземере си гащи от дм 12 бр ще ви свършат перф работа защото са с мн плътна превръзка и не  пропускат един плик е 12 бр. Струват около 15 лв еднократни чаршсфи 80 100 също си вземете да имате Simple Smile

# 1 045
Като си с избор на екип така или иначе доктора си те вика предварително 🤷🏻♀ като си без избор отиваш когато раждането започне

# 1 046
  • София
Няма нищо задължително, не следят с какво и как си облечен, важното е да ти е удобно на теб. На леглото преди имаше подложка, за да не се цапа.
Със сина ми преди 4 г и половина бях в единична на 12ти етаж и пак така смятам да бъда. За мен най-важно е детето да е с мен постоянно, за да може да потръгне кърменето добре.

# 1 047
Здравейте, следя се при д-р Шикова и смятам да раждам с нея в МД. Термина ми е началото на януари месец, и ме интересува дали цената още е 900 лв., или е променено. Освен доктора при избор на екип избира ли се акушерка? Не съм много наясно с тези неща, съжалявам, ако се получава повтаряне 🤗. И също дали има някъде списък с необходимите неща за болницата?

# 1 048
Погледнете си еднократното бельо - много е тясно и не се разширява ластика, аз си изкарах с мое бельо като ми помогнаха да си го облеча още в реанимация преди да ме качат.
Нощници мъжа ми носеше и переше всеки ден защото аз много се потях от пустите хормони и имах чувство че мириша на салата
За мен е по-добре във двойна стая има с сой да си кажеш 2 приказки, пък и да си помагате. Бях на 12 етаж и съм много доволна от престоя си

# 1 049
Аз само се включвам набързо да кажа, че няма такова нещо като да "отидеш един ден преди термина". Никой лекар няма да те вземе на сериозно и разбира се, няма да те приемат Simple Smile Прием става само след изрична симптоматика за започнало раждане. Иначе аз да бях отишла на 18-ти още и да си чакам 10 дена в болницата до 28-ми да тръгне раждането Grinning Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт