Раждане в Майчин Дом - София (8 тема)

• 79 312
  • 1 081
  •   1
Отговори
# 1 050
Здравейте, следя се при д-р Шикова и смятам да раждам с нея в МД. Термина ми е началото на януари месец, и ме интересува дали цената още е 900 лв., или е променено. Освен доктора при избор на екип избира ли се акушерка? Не съм много наясно с тези неща, съжалявам, ако се получава повтаряне 🤗. И също дали има някъде списък с необходимите неща за болницата?
Здравей, аз раждах май месец и бях с избор на екип и платих 900 лв+ нощувките в стаята. Бях на 12 ет в двойна стая - 4 нощувки бях. За акушерка не знам аз раждах секцио. За списъка :

ЗА ПРИЕМ В РОДИЛНА КЛИНИКА

За здравноосигурени – направление № 7 от ЛЛ
Лична карта
Термометър
Тоалетни принадлежности
Нощница, чехли, халат и прибори за хранене
Памперси в затворен пакет
Мокри кърпички за тоалет на бебето
Медицинска документация от предшестващи хоспитализации или прегледи, Обменна карта, резултати от изследванния – Wass , HbSAg - задължителни, HIV - пожелателно
Лична амбулаторна карта, подпечатана и подписана от личният лекар
Бременните, които постъпват за амниоцентеза или хориална биопсия, трябва да имат предварително изследвани- ПКК, показатели за кръвосасирване, урина, Wass, кръвна група, RН фактор, а за RН –отрицателните и актуално изследване за антитела. Изследванията трябва да бъдат с не по-късна дата от 7 дена преди деня на приема.
При постъпване приготвеният багаж за удобство трябва да е в куфар на колела или чанта с максимално тегло до 15 кг.
Бременната не може да задържа медицинската документация или част от нея при себе си. Документацията следва да се намира в манипулационната на клиниката при дежурната акушерка.

Кръвните изследвания на постъпващите за гинекологична оперативна интервенция се вземат в кабинет 219 на ет. 2, след като са снабдени с необходимия фиш от съответния кабинет.
Преди постъпване в клиниката пациентката трябва да мине през болничната регистратура за чекиране
Издаването на болничен лист и епикриза при изписване и други текущи документи, се извършва от старшата акушерка, мед. Секретар на клиниката и лекуващия лекар във времето от 13 до 15 часа.

Справки и допълнителна информация може да получите от 13 до 14 ч. на тел. 02/9172 226- патология на бременността (ет. 2 кабинет 210).

Инфото е от тук: https://maichindom.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0% … 0%B0%D0%BD%D0%B5/

Аз се движих и по този списък:

https://moebebe.com/spisak-za-rodilnoto

Успех и леко раждане Wink Wink

# 1 051
Моля някой да направи нова тема

# 1 052
Здравейте! Бихте ли ми казали къде да открия списък с вещите, които трябва да приготвя за родилното в МД?  И трябва ли да нося дрешки за бебето и памперси, или те предоставят? Също така има ли стерилизатори в следродилните помещения? (12ти и 7ми етаж) ?

# 1 053
Здравейте! Бихте ли ми казали къде да открия списък с вещите, които трябва да приготвя за родилното в МД?  И трябва ли да нося дрешки за бебето и памперси, или те предоставят? Също така има ли стерилизатори в следродилните помещения? (12ти и 7ми етаж) ?

Списък има в сайта на болницата.
https://maichindom.com/за-пациенти/бременност-и-раждане/

Да бебчо носете памперси и мокри кърпички
Стерилизатор, който да ползвате няма, защото са на централна стерилизационна система
Вземете си свещички профенид и стерилни превръзки ако сте секцио

# 1 054
Здравейте отново! При избор на екип само лекаря ли си избирате или и акушерката?

# 1 055
Само лекаря.

# 1 056
Здравейте! Бихте ли ми казали къде да открия списък с вещите, които трябва да приготвя за родилното в МД?  И трябва ли да нося дрешки за бебето и памперси, или те предоставят? Също така има ли стерилизатори в следродилните помещения? (12ти и 7ми етаж) ?

Списък има в сайта на болницата.
https://maichindom.com/за-пациенти/бременност-и-раждане/

Да бебчо носете памперси и мокри кърпички
Стерилизатор, който да ползвате няма, защото са на централна стерилизационна система
Вземете си свещички профенид и стерилни превръзки ако сте секцио
Благодаря, т е. МД обличат бебетата и не трябва да носим дрешки?

# 1 057
  • София
Носете дрехи само за изписването. Те имат дрешки, които стерилизират по някакъв начин и може да ви направят забележка, ако бебето е облечено с дрехи от Вас. С моя син преди 4г и половина беше такава практиката.

# 1 058
Има ли право родилката да откаже участието на студенти повреме на раждането си? Т е. Да откаже върху нея да се обучават?

# 1 059
  • София
Ама какво означава да се обучават върху родилката? Вие си мислите, че ще дойде някой студент с папка със записки в ръката и ще го пуснат да Ви прави някакви манипулации ли? Извинете за тона, но предубедеността към тази болница е прекалена. На моето първо раждане имаше три момичета, които наблюдаваха. Не знам дали бяха стажантки или студентки. Не ми пукаше, исках само всичко да мине нормално. Всички манипулации се извършиха от акушерки и гинеколози с опит, даже един професор дойде за малко да се намеси. Предстои ми второ раждане съвсем скоро, не бих избрала друга болница.  Вече два пъти станах свидетел как пациентки, идващи от частни болници, биват препращани към спешния на Майчин дом ( писала съм назад).

# 1 060
Има ли право родилката да откаже участието на студенти повреме на раждането си? Т е. Да откаже върху нея да се обучават?

Да, изберете не университетска болница.

# 1 061
Като сте с избор на екип не мисля, че има студенти. Поне при мен нямаше. Двамата асистенти на лекаря ми също си бяха лекари (такива които израждат и самостоятелно) И все пак нали и студентите трябва да се научат, за да има лекари, които да работят в бъдеще

# 1 062
Ама какво означава да се обучават върху родилката? Вие си мислите, че ще дойде някой студент с папка със записки в ръката и ще го пуснат да Ви прави някакви манипулации ли? Извинете за тона, но предубедеността към тази болница е прекалена. На моето първо раждане имаше три момичета, които наблюдаваха. Не знам дали бяха стажантки или студентки. Не ми пукаше, исках само всичко да мине нормално. Всички манипулации се извършиха от акушерки и гинеколози с опит, даже един професор дойде за малко да се намеси. Предстои ми второ раждане съвсем скоро, не бих избрала друга болница.  Вече два пъти станах свидетел как пациентки, идващи от частни болници, биват препращани към спешния на Майчин дом ( писала съм назад).
Имам причини да съм предубедена, защото съм лежала в патологията им на пети етаж със спонтанен аборт във втори триместър и бяха забравили плацента в мен неотстраненеа.  ( Щом Ви е интересна предубеността ми) И имам доста грозна опитност. Без избор на екип не бих родила там. Имам право да питам каквото реша, още повече че тона ми е съвсем нормален, за разлика от Вашия. Подминавайте ми въпросите, след като се изявявате като Пресаташе на МД. Искам да ми отговарят по- безпристрастни хора от Вас
Цитат на: alina_si
link=topic=1370794.msg45408909#msg45408909 date=1665334392

Да, изберете не университетска болница.
Питам конкретно за Майчин Дом, щом съм в тази тема би трябвало да се подразбира. Още едно Пресаташе на МД явно се изяви във Ваше лице. Тази тема да не се окаже пълна с PRи на Майчин Дом?
По- добре като не сте компетентни по темата не взимайте участие. Защото в Исул Сф например преди операционна интервенция имаш право да откажеш присъствието на студенти. Но явно защото не Ви дават да повишавате тон у Вас сте решили, че писмено ще избивате негативизмите си. Докато не се научите на нормално поведение БГ ще изостава драстично в развитието си, защото явно тази наглост ще я предадете и на бъдещите Ви деца. Колко жалко...Такива вербални агресори, които укоряват желанието на питащия субект за знание са причината хората да преглъщат въпросите си , заради страх от конфликт, или надсмешка още от училищна възраст. Вие изобщо не осъзнавате какви последствия може да има такова поведение върху развитието на децата. Аз съм достатъчно зрял индивид и зная да отсявам. Ще науча децата си да се интересуват и да питат. Защото само така могат да вървят напред. А на Вас Бог да Ви е на помощ във възпитателния процес и Възрастовата психология! Амин!

Последна редакция: пн, 10 окт 2022, 05:51 от apfel89

# 1 063
Аз бях с избор на екип и нямаше студенти. Но нямам идея дали можеш да откажеш.

# 1 064
Аз бях с избор на екип. При мен минаха студенти, но само за малко с преподавател. Не са ме пипали.

Общи условия

Активация на акаунт