Витамин В 12 - тема 8

• 46 476
  • 757
  •   1
Отговори
# 210
Обикновено преди започване на лечение на В12 с големи дози е добре да се видят нивата на желязото и при нужда да се взема и такова, ако се стартира с ниски нива.
Често и фолиевата е в дефицит. Аз нея я изследвах по-рядко до сега, но последния път и при мен и при сина ми засякох сериозен дефицит. При попълването й се качи и желязото без допълнителен прием...та навързани са нещата

# 211
Обикновено преди започване на лечение на В12 с големи дози е добре да се видят нивата на желязото и при нужда да се взема и такова, ако се стартира с ниски нива.
Често и фолиевата е в дефицит. Аз нея я изследвах по-рядко до сега, но последния път и при мен и при сина ми засякох сериозен дефицит. При попълването й се качи и желязото без допълнителен прием...та навързани са нещата
Разбирам. Аз приемам сутрин и вечер малтофер Фол точно заради ниското ми желязо, то е в норма но просто е ниско. А фолиевата киселина ми беше в норма, за нея дали пак са неверни лабораторните норми?
Започна да ми се нормализира и кръвното, което беше мн ниско.
Явно от много години ги влача тези дефицити дори оплаквания, които не съм предполагала, че са от дефицита вече изчезват.

# 212
Не, за фолиевата са ок нормите, но пак е хубаво човек да е по към средата на границата.

# 213
Моята фолиева киселина е 8,8 nmol/l., при референтни 6-39. В границите е, но ми се вижда ниска, та питанката ми е дали да не приемам и коя бихте препоръчали. Чета за Неофолик Мета

# 214
Ниска е да, хубаво е да е към 20 поне. Да, аз Неофолик мета пих и за 2-3 месеца от 6,8 / при граница 10-42/ вдигнах на 18, но вземах по 2 хапчета т.е. 800mcg
Ти ако искаш вземай по едно

# 215
Ниска е да, хубаво е да е към 20 поне. Да, аз Неофолик мета пих и за 2-3 месеца от 6,8 / при граница 10-42/ вдигнах на 18, но вземах по 2 хапчета т.е. 800mcg
Ти ако искаш вземай по едно

същите мерни единици ли имате предвид при референтните

# 216
Да и моите са nmol/l

# 217
А някой с неврологични проявления успял ли е да обърне нещата?

# 218
Зависи какви.
Аз имах тръпнения и отмалялост и в крака и в ръце и се оправиха. Друго което се оправи, но не знаех преди че е от това - инконтиненция.

# 219
Точно и аз за тези симптоми питам. Интересното е, че винаги съм си мислила, че имам някакъв хроничен цистит Dizzy Face в момента наистина не го усещам.

# 220
И аз имам такива симптоми, но б12 не ми е много ниско. Около 300 беше последно като съм го проверявала.

# 221
След 5те инжекции обаче ми се засилиха изтръпванията и иглите. Чудя се дали е защото бяха цианкобаламин или защото е трябвало да се слагат през ден. Чак след 2 седмици  съм на контролен преглед, дотогава са ми изписали подезични всеки ден по 1.
Моето беше 140.

Последна редакция: вт, 14 дек 2021, 12:00 от blue_eyez

# 222
И аз имам такива симптоми, но б12 не ми е много ниско. Около 300 беше последно като съм го проверявала.

Зависи от мерната единица, но и при двете такива това е нисък резултат и дефицит, прочети на първа страница.

# 223

Зависи от мерната единица, но и при двете такива това е нисък резултат и дефицит, прочети на първа страница.
273 pmol/l, което е към 370 Pg/ml. Не е чак толкова малко. До колко според теб е добре да ги вдигна.
Боря по принцип трета година много нисък Д, та върху него съм концентрирана Simple Smile

# 224
Да, не е критично нисък но си е дефицит. Вдигни на 500-600. Вит. Д смени формата на прием, да не би да не усвояваш. А зависи каква доза вземаш.Аз с Вигантол винаги вдигам

Общи условия

Активация на акаунт