Витамин В 12 - тема 8

• 46 461
  • 757
  •   1
Отговори
# 195
Повлияло е на резултата приема определено, но и толкова да е не е толкова висок, спокойно.

# 196
И аз се включвам с въпрос. След като бях в тежък дефицит сега съм точно след 5 инжекции и се чувствам много странно. Първоначално се почувствах мн добре но сега се чувствам объркана, пищят ми ушите. Дали е било шок за организма от такъв недоимък сега тези високи дози? Надявам с времето да се настроят нещата.

# 197
Не съм слагала инжекции и не мога да дам мнение. Дано се включи някой друг.

# 198
И аз се включвам с въпрос. След като бях в тежък дефицит сега съм точно след 5 инжекции и се чувствам много странно. Първоначално се почувствах мн добре но сега се чувствам объркана, пищят ми ушите. Дали е било шок за организма от такъв недоимък сега тези високи дози? Надявам с времето да се настроят нещата.
През колко време слагаше инфекциите?
На мен ми слагаха 4 броя, в седмицата по 1 инжекция и се чувствах добре,бързо вдигнах стойностите на В 12, сега го поддържам с хапчета, почивам най-много месец и пак ги започвам,че ме е страх-много бързо ми падат на мен стойностите.

# 199
На мен ми слагаха 4 броя, в седмицата по 1 инжекция и се чувствах добре,бързо вдигнах стойностите на В 12, сега го поддържам с хапчета, почивам най-много месец и пак ги започвам,че ме е страх-много бързо ми падат на мен стойностите.
5 последователни дни по 1(1 000 μg) на ден. Сега вече съм на подезични таблетки, които постепенно трябва да намаля.

# 200
5 последователни дни по 1(1 000 μg) на ден. Сега вече съм на подезични таблетки, които постепенно трябва да намаля.
Според мен 5 инжекция за 5 последователни дни са доста, затова така сте се чувствали, но важното е, че вече сте добре. Аз също съм на подезични таблетки и така като гледам ще си ги пия до живот!

# 201
Аз бях 5 послвдователни дни на инжекции. После всяка седмица по една за  месец. После на 2 седмици по една за месец, на 3 свдмици по една, и на края 2 месеца по една на месец. Оплаквания съм нямала. Почивах  6 месеца. И после пак на ново. Така 2 години. После вече минах на суплементи подезични. До живот  е работата. Няма оправия. Гледам да не изтървам положението, че пак ше трябват инжекции. Сега съм на 600 единици и вземам пред ден два. Не всеки ден. Да поддържам.

# 202
А подезичните таблетки кога се приемат има ли условия на гладно и тн.? Също така при прием и на желязо трябва ли да има диапазон между двете? Извинявам се ако сте го коментирали.

# 203
А подезичните таблетки кога се приемат има ли условия на гладно и тн.? Също така при прием и на желязо трябва ли да има диапазон между двете? Извинявам се ако сте го коментирали.
Аз пия В12 сутрин след закуска, а желязото вечер, мисля че между двете лекарства трябва да има 7-8 часа разлика.

# 204
А относно децата имате ли инфо за специалист, който би обърнал внимание на витамина при дъщеря ми. Притеснява ме факта, че съм я износила с дефицит. Всички около мен буквално смятат, че съм невротичка (което си е симптом на дефицита ,😂 ) . Реално детето няма някакъв видим проблем, роди си се доносена голяма проходи бързо на 10м сега е на 2г5м знае много думи но все още не говори с предлози и тн, много силна и много енергична. Това, което ме смущава е че е мн избухлива и нервна на моменти и наистина свръхенергична. Не знам и аз какво да направя. Според околните детето си било взело от мен всичко за моя сметка.

# 205
Специалист занимаващ се с деца, беше д-р Кадъм, но тя почина и мисля, че вече няма такъв.

Иначе съвет и за двете ви - проверете си щитовидната жлеза, първо заради симптомите, второ при дефицит се нарушава функицята й, може и вит.Д да се провери.
Аз също смятам, че така съм карала бременността си, отделно съм с проблем с щитовидната, сина ми е късно проговарящо дете. По-късно му установих дефицити и проблем с щитовидна

# 206
Специалист занимаващ се с деца, беше д-р Кадъм, но тя почина и мисля, че вече няма такъв.

Иначе съвет и за двете ви - проверете си щитовидната жлеза, първо заради симптомите, второ при дефицит се нарушава функицята й, може и вит.Д да се провери.
Аз също смятам, че така съм карала бременността си, отделно съм с проблем с щитовидната, сина ми е късно проговарящо дете. По-късно му установих дефицити и проблем с щитовидна
Разбирам, много благодаря за отговора! Надявам се и на педиатърката да срещна разбиране, но ако не, ще действам за да разнищим проблема.

# 207
  • Пловдив
Аз като бременна (преди много години Laughing) бях на инжекции В12, които ми слагаха всеки ден, не помня колко време бяха обаче - може би седмица. Нямах никакви странични ефекти.
А всъщност В12 беше заради ниския хемоглобин, който така и не се вдигна кой знае колко и след раждането ме изписаха със стойност 72.

# 208
Хемоглобина се влияе от желязо, В12 и фолиева киселина.
Ти с тези инжекции В12, вероятно си свалила желязото до дъно и затова така. Големи дози на В12, свалят нивото на желязо

# 209
Моят хемоглобин преди бременността и по време си беше 130 през цялото време. След като родих обаче 2 години се влача със 100 и оттам б12 хванаха да. Това, което обаче казвате, че се влияят едно от друго може да е причината да се чувствам по-зле след инжекциите, ще взема да питам доктора.

Общи условия

Активация на акаунт