Витамин В 12 - тема 8

• 46 483
  • 757
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря ти. Аз вдигам също с Вигантол, но гледам да не взимам много големи дози. Последно ми беше 44, сега януари планирам пак да го изследвам. Тогава ще взема мерки и за Б12.

# 226
Защо да не вземаш големи дози и какво имаш в предвид под големи? Аз съм вземала и по 10к на ден, когато съм била в дефицит. Всеки дефицит е вреден, но този на Д прави доста бели, той си е вид хормон и разбутва много неща в организма, включително функцията на щитовидната жлеза.

# 227
Беше ми стойността под 10. В началото пиех по 10 капки + К2, после по 7, сега минах на 4, за да видя докъде съм го вдигнала януари. Струва ми се много за непрекъснато пиене вече 4та година. Щитовидната ми е идеална, с изключение на ТСХ, което винаги последните двайсетина години е около 0,500. Проблеми със зъбите и костите, обаче, имам големи. И депресия и паники.
И явно и б12 трябва да вдигам.

# 228
Хората са масово с дефицит на Д, така че не го приемай като нещо прецедентно. Много хора от есента до пролетта пият постоянно профилактични дози от1500- 2000 единици, точно за да не изпаднат в дефицит.
Аз и сина ми имаме проблем с ЩЖ, и се почти постоянно с дефицит, в смисъл попълваме го, спираме и след 4-5 месеца като се проверим и пак. Но скоро проверих и мъжа си, няма проблеми с щитовидна и т.н. ами той беше с дефицит.
Когато се изследваш пак провери си и фолиевата киселина.

# 229
След 5те инжекции обаче ми се засилиха изтръпванията и иглите. Чудя се дали е защото бяха цианкобаламин или защото е трябвало да се слагат през ден.

А защо точно през ден?

# 230
След 5те инжекции обаче ми се засилиха изтръпванията и иглите. Чудя се дали е защото бяха цианкобаламин или защото е трябвало да се слагат през ден.

А защо точно през ден?
Гледах едно видео на Agleu в Ютюб за б12 казва, че са й поставили първоначално 10 всеки ден, но казва не се правило така, за да не се подтисне функцията на костния мозък.
Отделно на самата листовка пише да се слагат през ден. Както и да е това надявам се не е чак такъв проблем.
Чакам книгите на Пачолок дано намеря отговорите там, радвам се че най-накрая разбрах за б12.
Това с анемиите подозрително се повтаря в рода ни, майка ми и баба ми също твърдят, че в периода на менструацията са били така и, че ще се оправя като ми свърши, тоест след едно 20тина години....мерси 🙂

Последна редакция: ср, 15 дек 2021, 08:54 от blue_eyez

# 231
Приемам Солгар подезични Б12, но по препоръка от темата взех и Неофолик Мета, фолиева киселина - нали няма проблем
да ги приемам едновременно?

# 232
Няма, те са от една група

# 233
Някой може ли да ми пише за невролог, който няма да подцени проблема.
Също искам да попитам имали ли сте чувство на тежест в главата от приема на б12.
И последно според вас едекватна ли е такава терапия при неврологични симптоми(игли в ръце и крака, слабост  умора)
5 инжекции 5 поредни дни
1 месец всеки ден подезични
И до 3м ги намалявам постепенно
Притеснявам се, че е мн слаба терапия за неврологични проблеми и стойност 140

# 234
Както казах, нямам опит с инжекции.
Аз бях с такива симптоми месеци наред и се мъкнех по невролози, които ми обясняваха, че имам радикулит, защипан нерв тъпчеха ме с нестероидни противовъзпалителни , пратиха ме на физиотерапия и нищо. И редом с лекарствата имах изписана Милгама Н по 3бр на ден, там има В12 цианкобаламин и 3 хапчета бяха 750мкг. Явно малко или много нещо усвоявах от тях и леко се подобрих...всъщност така ми светна, че вероятно имам дефицит на В12, тъкмо се разшумя по ТВ и излязоха книгите.
Та изследвах се сама и също бях с доста ниски нива  - 190-200 нещо такова беше и то след като съм пила Милгама 3 месеца.  Но реших, че повече на лекар няма да ходя, четох самообразовах се и си самоизписах таблетки от 1000мг. Първата седмица вземах по 1 за да ми свикне организма, после минах на 2 на ден т.е. 2000 за 3 седмици, после карах още 2 месеца с по 1000. Изследвах се и бях качила на 420, така че продължих с още два месеца прием.
От тогава вече не съм допускала да съм с толкова голям дефицит, обикновено падам до около 400-450, защото се следя редовно.

# 235
Както казах, нямам опит с инжекции.
Аз бях с такива симптоми месеци наред и се мъкнех по невролози, които ми обясняваха, че имам радикулит, защипан нерв тъпчеха ме с нестероидни противовъзпалителни , пратиха ме на физиотерапия и нищо. И редом с лекарствата имах изписана Милгама Н по 3бр на ден, там има В12 цианкобаламин и 3 хапчета бяха 750мкг. Явно малко или много нещо усвоявах от тях и леко се подобрих...всъщност така ми светна, че вероятно имам дефицит на В12, тъкмо се разшумя по ТВ и излязоха книгите.
Та изследвах се сама и също бях с доста ниски нива  - 190-200 нещо такова беше и то след като съм пила Милгама 3 месеца.  Но реших, че повече на лекар няма да ходя, четох самообразовах се и си самоизписах таблетки от 1000мг. Първата седмица вземах по 1 за да ми свикне организма, после минах на 2 на ден т.е. 2000 за 3 седмици, после карах още 2 месеца с по 1000. Изследвах се и бях качила на 420, така че продължих с още два месеца прием.
От тогава вече не съм допускала да съм с толкова голям дефицит, обикновено падам до около 400-450, защото се следя редовно.
Благодаря много Hug лутането е голямо в началото Simple Smile пристигнаха ми книгите ще чета и няма да спамя още веднъж благодаря!

Последна редакция: чт, 16 дек 2021, 15:28 от blue_eyez

# 236
  • Пазарджик
Привет,момичета. Днес си пусках изследвания защото последните месеци не спирам да боледувам. Оказах се с ниски стойности на вит. D. 23 ng/ml при стойности между 30 и 50. Явно ще трябва да приемам. Спряла съм се на вигантол по 5 капки на ден.
Вит. B12 ми е 358 pg/ml. Тук вече не знам дали трябва да вземам допълнително. Моята ЛЛ изобщо не разбира от тези изследвания и не знам към кого да се обърна. Видях че ще трябва и допълнителни да пускам явно за B12.

# 237
Аз на Ваше място бих започнала с 6 капки на ден вигантол. 7 дни по 6 капки са 42 на седмица. Ако не се покачва бързо, тогава може да смените препарата с този на Бетър ю. Според мен ако нямате конкретни симптоми б12 ви е добре, макар че може и по-добре да е.

# 238
  • Пазарджик
За момента само явен спад на имунната. Ако някой кихне на 5 метра от мен и веднага съм болна. И почти постоянна умореност.
След колко време трябва да пусна отново вит. D?

# 239
pipilota_85
5 капки на ден са 2000IU, което е подържащата доза. С подържаща доза трудно се коригира дефицит. Аз бях миналата година със стойност 21 и приемах по 5000IU (около 12-13 капки) на ден в продължение на месец.
Витамин Д се изследва след спиране на приема му, като минат 7 дни поне.

За В12 прочетете първа страница на темата и мисля, че ще научите това, което ви интересува за него. Там е много добре обяснено. Според мен с вашия резултат е необходим прием на В12.

Общи условия

Активация на акаунт