Термин юни 2022

• 51 547
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
Висят тези, които нямат работа. Ако бързаш да си на 10 места едновременно, няма да ходиш един час по-рано. Само тези, които пътуват от други градове, не могат да предвидят правилно, но едва ли някой изгаря от желание да си чака в колата.

# 436
В Токуда е същата работа със струпването на хора и забавянето на часовете. Чакаш в чакалнята, където е регистратурата и непрекъснато минават и заминават доста хора.
Лекарят се обажда на тях и те те канят пред съответния кабинет. За съжаление няма как да предвидиш кога точно ще влезеш и просто стоиш и чакаш... Понякога, както чувам и по 2 часа, че и повече...
Аз също се притеснявам, и затова и много се чудих дали да се запиша в болница или някъде,  където не се чака толкова. Но за местата, които харесах, четох/чух, че много претупват като си по ЗК.
Засега впечатлението ми от Токуда е, че няма претупване. Бях в кабинета на др Кирилова около половин час и прегледа  беше много обстоен.

# 437
Аз разбирам, че много хора не вярват във вируса, не искат да се пазят и т.н. което си е тяхна работа, обаче смятам, че всеки е длъжен да пази околните.
Никой не иска да чака в колата си, но ситуацията е такава. Дори аз пътувайки от точка А до точка Б в София в пиков час тръгвам по-раничко и при нужда изчаквам в колата.
Смятам, че хората трябва да бъдат малко по-толерантни, ако някой е продължил да си ходи на работа и да има голям и обем социални контакти това е страхотно - всеки решава сам за себе си. Но не е много коректно спрямо други, които сме се лишили от доста неща в името на здравето.  И то още повече при мерки въведени от болницата.
Постоянно ми се случва да чакам в болницата и до мен да седне някоя кашляща дама с маска под носа..
А изобщо няма да коментирам, че ми се случва два пъти да отида и лекаря да е видимо болен с течащ нос и зачервени очи.. по лабораториите също. Аз не казвам, че всички са Ковид, но нямам желание да се разболявам от каквото и да било..

Желая на всички да сте здрави. Simple Smile

# 438
Така е. Затова хората, които смятат, че държат на здравето си повече от останалите, нека правят това, което сметнат за необходимо. Ако някой се притеснява да чака сред други хора, да изчака в колата си или навън. Не може всеки да живее с мисълта, че всяка стъпка от ежедневието му може да бъде разтълкувана като опасност от някой друг. В крайна сметка всички в болницата имат причина да бъдат там.
Всъщност какво ли се намесвам да защитавам здравия разум, от предишната си бременност разбрах, че всяка бременна жена смята, че слънцето изгрява нея да види.

# 439
Мда, аз честно казано въобще не съм ограничила контактите си. Просто не мога и не искам. Работя хоум офис, защото нямам какво да правя в същинския офис на работа и не виждам защо да им се пречкам. По прегледи си чакам в колата до 5 мин преди записания час - с приятеля ми пием кафе или чай и си говорим. И без това е досадно стоенето с маска, камо ли зорлем да ида по-рано и съответно по-дълго да стоя с маска 😂 не умаловажавам ковида - родителите ми го изкараха, приятелят ми също, имах контакти с тях и пак нито се разболях нито имам антитела.. ако стане нещо ще го мисля, но нямам нерви да се заключвам вкъщи и да се притеснявам. Животът си върви..

# 440
  • София
Как успявате да стигнете толкова по-рано Grinning . Аз винаги пристигам 5мин. по-рано или 5мин. по-късно, а горе винаги си чакат една камара хора Sad

# 441
Аз съм при Д-р Анна Богданова в Оскар Клиник и съм доста доволна. Чаках около 10-15 минути което е доста добре. Докторката беше много мила, даде купове изследвания и каза пола💜

И аз напоследък съм доста по-добре ходя на йога за бременни❤ Все още си работя и не съм ограничила контактите!

# 442
Аз съм при Д-р Анна Богданова в Оскар Клиник и съм доста доволна. Чаках около 10-15 минути което е доста добре. Докторката беше много мила, даде купове изследвания и каза пола💜

И аз напоследък съм доста по-добре ходя на йога за бременни❤ Все още си работя и не съм ограничила контактите!

Има ли ли сте вече първа женска консултация при нея или за БХС?

# 443

Има ли ли сте вече първа женска консултация при нея или за БХС?

,,имала съм и двете, на БХС го прегледа и каза пола, а на първата женска консултация точен размер, обиколка на главата и не помня какво още, беше преди около седмица-две😁

В момента съм в 15 г.с.

# 444
Имам няколко опаковки дуфастон и искам да ги подаря. При интерес пишете.

# 445
Момичета, на вас повдига ли ви се от миризми? Аз грима едва си махам и след това си усещам миризмата от продуктите и едва заспивам.. да не коментирам от прани дрехи колко ме мъчи миризмата.. някоя ако е с втора бременност знае ли докога приблизително продължава тази мъка :/

# 446
Здравейте! Вчера пуснах изследвания пълна кръвна картина и урина, днес излязоха резултатите и за съжаление имам белтък в урината :/ има ли някоя от вас с такъв проблем, изпратих резултатите на АГ, но все още не е отговорила. Изчетох какви ли не неща и много се притеснявам..

# 447
Здравейте! Вчера пуснах изследвания пълна кръвна картина и урина, днес излязоха резултатите и за съжаление имам белтък в урината :/ има ли някоя от вас с такъв проблем, изпратих резултатите на АГ, но все още не е отговорила. Изчетох какви ли не неща и много се притеснявам..

Аз понеже съм с висок риск от прееклампсия и съм чела, че при нея се получава белтък в урината. Не знам за други случаи, вероятно има..
Аз на 6.01 ще ходя да си пускам урина и кръв, така че дотогава не мога да кажа нищо... но бих ти дала съвет да не четеш.. аз след като разбрах, че съм с риск от прееклампсия изчетох каквото може и сега съм постоянно притеснена и под напрежение.. изчакай лекаря да каже :/

# 448

Аз така като си пусках ми излвзе,че имам белтък, АГ-то ми каза да си пусна наново и този път да пия вода сутринта преди да пусна изследванията и след това всичко ми излезе в норма.

# 449
По принцип не мисля, че е редно да се пие вода, така се разрежда урината. То обикновено това е логиката да се дава първа сутрешна урина, за да е най-висока концентрацията. Поне аз първия път като пусках ме предупредиха да не пия изобщо вода.
На мен след цитонамазката на ЖК в урината ми имаше левкоцити и кръв, а при взимане на цитонамазката имаше прокървяване, та лекаря каза, че може да е от там кръвта и в урината. Не се бях мила непосредствено след прегледа, директно в лаборатприята. Преди около две седмици пусках урина и всичко си беше в нормата. ПКК в Надежда сега ми беше идеална, предишния път в Кандиларов пък имаше отклонения.
И двата пъти лекаря каза, че е нормлано.
И наистина не е хубаво да се чете много, много.. аз също все чета какво ли не и къде ли не и после съм под постоянно напрежение имам всички симптоми за всичко..
Вече се опитвам да не чета толкова. Вярвам, че тялото минава през много промени по време на бременността и не всичко е проблем. Поне така се успокоявам 😀

Общи условия

Активация на акаунт