Термин юни 2022

• 51 551
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
Момичета, избрахте ли лекар за женска консултация? Също така по Здравна каса или на частно? Очаквах, че след всички данъци, които съм платила ще мога поне да се следя по ЗК, но лекарите, които харесах работят само на частно. Има ли някой с опит в темата? Мислех за вариант при двама да се следя(частно и ЗК), но това ми звучи объркващо, а и ако вече си платил пакет за ЖК, не се ли обезмисля?

# 421
Аз ще се следя при двамата - в частна болница ми е лекаря, който ми е водещ и бъдещ израждащ, но ще се запиша на жк по ЗК при друг. Поне за някои изследвания да не плащам. Ако има случаи, в които мненията на двамата се разминават, ще си слушам следящия ме, който съм избрала за раждането.

# 422
Аз съм в Надежда, на частно и с пакет. По-срокойно ми е и по-добре се чувствам

# 423
За ЖК избрах доктор Вецев, той работи по ЗК и не смятам, че по нещо отстъпва на който и да било друг доктор. Бременността ми върви нормално и нямам нужда да ходя на прегледи по-често от веднъж месечно за да ползвам услугите и на друг АГ. Относно ваксината съм в изчакване, не бих се ваксинирала бременна. Спират ме многото неизвестни, свързани с нея.

# 424
Аз съм с пакет при д-р Анна Богданова в Оскар клиник

# 425
  • София
Мами, а в коя седмица си направихте пренатест-а?

# 426
Мами, а в коя седмица си направихте пренатест-а?

11-та

# 427
Аз в 12та седмици.  Препоръчаха ми да изчакам първо да огледат бебчето и тогава да го правя, след като се установи, че няма анатомични деформации. В противен случай, ако недай си Боже, се види нещо сериозно пренатеста е малко безмислен. Не пожелавам на никого да попада в такава ситуация.

# 428
  • София
Благодаря! Виждам, че основно се говори за Матърнит Геном теста, в коя лаборатория сте го правили и каква е като цяло процедурата от записването до резултатите? Мен лекарката ме насочи към Vision и се чудя малко накъде.

# 429

Телефона с визитката ми даде лекаря. Сниманите документи ми дадоха по време на взимане на кръвната проба. Мисля, че тази информация би била максимално полезна.

Обадих се на телефона от снимката. Оказа се, че има свободен час за следващия ден, понеже друга дама се беше отказала от часа си. Записаха ме. Казаха ми да не пия само лекарства за разреждане на кръвта. Може да си питате и за нещо конкретно като медикамент. Казаха, че няма проблем да съм яла/пила. Единствено към теста се предлага безплатна ПКК и утайка, май и още нещо имаше. Ако искате да се възползвате от тях трябва да е на главно. Моя час беше за следобяд, тоест нямаше как да стоя гладна до толкова късно, а не исках и да чакам седмици за ранен час. Отделно аз пък предната седмица пусках ПКК и стерилна урина и утайка и за мен това не беше толкова важно. Ако решите да ги пуснете в друга лаборатория без направление за каквото се полага, защото не всичко влиза излиза ПКК + стерилна урина + утайка + витамин Д + витамин Б и фолиева киселина в Кандиларов около 100 лева.

# 430
  • София
Благодаря много!

Телефона с визитката ми даде лекаря. Сниманите документи ми дадоха по време на взимане на кръвната проба. Мисля, че тази информация би била максимално полезна.

# 431
Добавих още малко информация, в редакция на предишния ми пост Simple Smile

# 432
  • София
Много ползено, мерси @Sonya_Dimitrova!
Добавих още малко информация, в редакция на предишния ми пост Simple Smile

# 433
Здравейте, бях обещала да споделя мнение за др Кирилова в Токуда. Днес минах на 1ва ЖК по здравна каса при нея.
Часа ми беше за 10 без 10, но влязох към 10и30.. Закъснението поне за мен е прилично, предвид че при други лекари се чака около и над 2 часа.
Др Кирилова е много спокойна и обстойна. Отговори ми на всички въпроси, даде ми съвети. Не бързаше да ме изгони, както знам, че правят някои лекари.
Прегледа ме на ехограф, каза пола 💙🤗🥰
Изписа ми куп изследвания. Назначи ми витамини за бременни и ще се видим отново след месец.
Като цяло съм доволна, че избрах нея за проследяване на бременността Simple Smile

# 434
Здравейте, аз се включвам пък да споделя за пренаталния тест. На 3ти дадох кръв. Днес ми се обадиха за резултат. Продължавам да твърдя, че екипа на Cell Genetics е много мил.

Също така от два дни имам доста повече енергия и се чувстват доста по-добре, не че правя кой знае какво - главно лежа и си почивам, но усещането да можеш да си вършиш домакинската работа отново с лекота е доста приятно 😀

Също искам да Ви питам в Токуда как се случват нещата с чакането за часа. Вече доста познати имам - бременни, а и не само, които след посещение на лекар са с Ковид. Иска ми се да ходя някъде и по здравна каса, защото по-честите прегледи на мен лично ми дават повече спокойствие, но пък ме е страх от ходене по болници да не се заразя.
В Надежда, по мое мнение, определено става струпване на хора - не само заради чакането и неспазването на часовете, ами има и много жени, които подраняват доста и решават да чакат пред кабинета, което не разбирам особено за тези, които са дошли с автомобила си и могат да изчакат безопасно за всички ни там. Смятам, че е хубаво да направят нещо и да ограничат посетителите - да кажем, да допускат максимум 5 минути преди запазения час на територията на болницата, така или иначе има забавяне и после се чака близо час реално до прегледа, не е необходимо човек да виси повече време..

Общи условия

Активация на акаунт