Термин юни 2022

• 51 567
  • 753
  •   1
Отговори
# 405

Момичета, моля Ви ако някоя е по-наясно да ми разясни освен високият риск от прееклампсия друго има ли..
И доста сериозно ли е положението..

# 406
На мен изчисления риск на тризомиите ми е доста по-рисков, но док не каза нищо. За другото не мога да кажа, защото не съм запозната

# 407
  • София
И аз не мога да кажа, най-добре се консултирай с АГ.
И коментарът за аспирина също трябва с доктор да го потвърдиш, 150 мг аспирин на ден не е малко.

# 408
Аз също правих Мaternit Genom по моя преценка и много четене в Интернет 😉макар, че не съм в Бг. От 10та седм е ОК, по-принцип може да се чака и по-напреднали седм, но аз за себе ли прецених,че не дай си Боже излезе нещо, колкото по-големи седмици толкова по-тежко ще се развие всичко. Аз също смятам, че този е най-изчерпателния тест, който се предлага не само в Бг, ами навсякъде по света. Резултатите ми бяха готови за по-малко от седмица.

# 409
Днес го направих и съм много доволна от отношението в лабораторията им и от обстановката.
Казаха ми резултатите до 10 работни дни.
Така като чета от коментарите из форума съм направила добър избор.

# 410
На мен ми взеха кръв в сряда и в понеделник сутринта ми се обадиха,че резултатите са готови и са ми ги изпратили на мейла.

# 411
  • София
Някой случайно да е получавал завишен резултат за PCT-то в ПКК. Всичко друго ми е нормално, но това PCT е доста завишено и леко се притеснявам.

# 412
Здравейте ,момичета ! Моят термин е приблизително 26-ти юни 2022 ,казвам приблизително ,защото цикълът ми не е от най-редовните . Ще правя пренатест идната седмица и след това съм на БХС,обаче се чудя има ли смисъл от БСХ след като ще правя пренатест ?
Също по втръсналата ,но стресираща тема за Ковид … прекарах го миналия декември ,почти нямам антитела и не смятам да се ваксинирам
,с мъжът сме на нож ,защото той държи да се ваксинирам БРЕМЕННА ,просто това е основният ми стрес . Някой вассинирал ли се е по време на бременност ? Лекарите ми казват,че дори е препоръчително ,но аз съм против и не бих се ,предпочитам да се изолирам още 6-7 месеца,отколкото да рискувам .
Лека бременност на всички !

Последна редакция: нд, 05 дек 2021, 23:01 от Arielll

# 413
Аз вчера питах лекарката, дали е необходимо да давам кръв за БХС, при положение, че съм правила тест и очаквам резултатите, тя ми обясни, че теста със сигурност е по-точен и по-обширен, но пък от БХС се получавала някаква информация, ако не се лъжа за плацентата каза и тъй като в Надежда си плащаш преди да влезеш още на прегледа /поне вчера от регистратура ме изпратиха на касата в Мол Парадайз/ и реших, че така и така съм си платила нищо няма да ми стане да ми вземат и още малко кръв.
Относно ваксините, аз не успях да се ваксинирам преди да забременея, не съм и карала никога вируса, нямам никакви антитела, но и бременна ме е страх да се ваксинирам. И толкова съм си го навила на пръста, че каквото и да ми кажат лекарите пак няма да се ваксинирам бременна. Иначе в Надежда виждам имаше доста жени, които отиват за втора доза ваксина с коремчета, може би 6-7 месец, отделно доколкото съм чела в сайта на болницата ваксинират бременни и препоръчват, дори преди процедури, пак ваксинират.
Аз лично имам възможност да си остана вкъщи и съм ограничила максимално контактите, дано да ми се размине. Още повече и ваксината не е гаранция, че човек няма да се разболее, а че ще изкара вируса по-леко и на мен това няма да ми даде повече спокойствие да се разхождам свободно сред големи групи хора.

Стискам палци никоя от нас да няма среща с Ковид, а ако има то да бъде безсимптомно или много леко.

# 414
Зависи какъв пренатест ще изберете и дали ще покрива всички аномалии. Така или иначе БХС е статистика и дава само насоки, за жалост понякога и грешно "успокоява".
Модерното вирусче и аз го изкарах миналия декември. Антитела не съм изследвала, не ме и интересуват. Ходя си на работа и не съм променяла начина си на живот. Нямам и намерение да се ваксинирам, бременна пък - абсурд.

# 415
  • София
Аз изкарах ковид няколко дни след зачеването (ваксинирах се май месец). Страшен 'късмет'. Естествено тогава не знаех, че съм бременна и си пиех предписаните лекарства.
Др Сигридов ми каза да си пусна изледвания на CMV (Цитомегаловирус), HSC (Херпес симплекс вирус) и EBV (Вирус на Епщайн-Бар) - IgG и IgM. Защото тези три вируса често се активизирали вследствие на ковид инфекцията, а през бременността за опасни за плода и трябва да се следят. Оказа се, че имам антитела и за трите, но не много високи, та сега до 20 г.с. ще трябва да ги пускам веднъж месечно, за да следим има ли промяна, която би говорила за активизиране на вируса (повторно заразяване).

Не знам дали бих се ваксинирала по време на бременността. Макар че да изкараш вируса по време на бременност май е по-лошо отколкото да се ваксинираш, поне според лекарите, с които съм говорила.

# 416
Аз ще се ваксинирам бременна, но изчаквам да вляза в 4 месец, когато вече може. Не ме е страх, но просто не успях да го направя преди това, а не искам да чакам, а и категорично не искам да се затворям вкъщи

# 417
Ваксинирана съм (втора доза през Май). Имах много антитела тогава. Вероятно не чак толкова сега.
За бустер доза вероятно бих изчакала. За съжаление и ММ ми настоява да го направя бременна, та може и това да стане… Мен засега ме е страх, а и съм вече ваксинирана.

Много мои приятелки се ваксинираха бременни след 4тия месец. Живи и здрави бебчета родиха.

# 418
Благодаря за отговорите ,момичета  Simple Smile Бъдете здрави !

# 419
И аз възнамерявам да се ваксинирам след 14-та седмица. Иначе правих Пренатест Премиум и съм доволна от бързината на резултатите. После и феталната морфология потвърди нищожния риск за Даун, но аз все пак държах да се подсигуря и за другите хромозомни аномалии. Приятен бонус е научаването рано на пола.

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 22:09 от Lilly8145

Общи условия

Активация на акаунт