Термин юни 2022

• 51 585
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
Аз съм днес на БХС и ми се е свило сърцето.. дано всичко да е наред

Когато казах на един от лекарите, че много се притеснявам постоянно. Той ми каза: “Свиквай, защото и на 70г. да станеш пак ще се притесняваш постоянно за това което ти е сега в корема.”

Стискам палци всичко с всички ни да е наред. ☺

# 391
Оооох, голям отговор. Rolling EyesSimple Smile Различно е. Стискаме палци. Всички се притесняваме...

# 392
Мина ми БХС и съм леко притеснена.. утре ще ми излязат резултатите, но това, което разбрах е, че най вероятно има риск от високо кръвно и ше Трябва да пия аспирин.. дали това е прееклампсия?

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 17:35 от Sunnygirl_

# 393
Високото кръвно е първопричина за прееклампсия като цяло. Доста жени приемат подобни медикаменти и не е проблем самото пиене. Все пак от има риск до ще се случи има разлика. Ако докторът е убеден и те съветва да приемаш лакарства, то по-добре така.

# 394
Аспиринът е стандартно да се взема. Аз цялата първа бременност вземах. За всеки случай по лекарско предписание.
Спокойна си мина.

# 395
Момичета, има ли някоя от вас вече правила този тест?

# 396
Момичета, има ли някоя от вас вече правила този тест?

Аз го правих .Мога да дам инфо само кажи каво точно те интересува.

# 397
Интересува ме лекар ли го препоръча? На мен - да. Казаха ми обаче, че много често лекари препоръчват определен тест като “най-добър”, защото получават процент от цената. И ако това е така в крайна сметка това ли е най-доброто?!
Също ако е удобно да споделите колко платихте за теста, тъй като ми казаха, че за различните лекари, които изпращат пациента цената е различна.
Благодаря предварително!

# 398
  • София
Не мога да се съглася, че е стандартно за аспирина - трябва да има някакви предпоставки и да се следи съсирването на кръвта. При мен АСПИ тестът показа, че трябва да го спра.
Взимах го заради лошо проходима маточна артерия, но докторът каза, че ще следим и при първа възможност ще го спрем. Така че за всеки е индивидуално и няма безвредни лекарства, особено по време на бременност.

Аспиринът е стандартно да се взема. Аз цялата първа бременност вземах. За всеки случай по лекарско предписание.
Спокойна си мина.

Последна редакция: пт, 03 дек 2021, 09:23 от no4ko25

# 399
Интересува ме лекар ли го препоръча? На мен - да. Казаха ми обаче, че много често лекари препоръчват определен тест като “най-добър”, защото получават процент от цената. И ако това е така в крайна сметка това ли е най-доброто?!
Също ако е удобно да споделите колко платихте за теста, тъй като ми казаха, че за различните лекари, които изпращат пациента цената е различна.
Благодаря предварително!
Свързах се директно с представител на   фирмата,която ги предлага и платих по тяхна сметка .(1850 лв).Обясни ми представителката,че този тест прави проверка на всички гени за разлика от другите,които не покривали всички гени,а само част от гените.Макар ,че после като ми изпратиха документите се оказа ,че има мутации , които не ги открива.По-късно ще ти го снима и ще ти го изпратя .Моята докторка ми предложи Адванс варианта или Визион.Аз избрах този,тъй като исках да изследвам възможно,най - подробно бебето.

# 400
Цената, която ми предложиха е същата, макар да ми казаха, че едва ли не е преферанциална за лекаря 😂
А иначе той ми каза също, че бил най-пълен като изследване и факта, че е американски го прави по-добър предвид големия поток от хора там - повече случаи, повече опит.

# 401
  • София
Цената, която ми предложиха е същата, макар да ми казаха, че едва ли не е преферанциална за лекаря 😂
А иначе той ми каза също, че бил най-пълен като изследване и факта, че е американски го прави по-добър предвид големия поток от хора там - повече случаи, повече опит.

И др Сигридов препоръча този тезт като най-добър в момента (мисля, че каза в света). И на мен ми казаха същата цена. Още не съм решила дали да го правя, защото според доктор Сигридов всичко е наред, но ако реша да правя някакъв, че този бил най-добрият. Също така препоръча да изчакам поне до 15 г.с. защото на теста му трябвало много ДНК.

@pepi05, ако може да ми изпратиш и на мен как изглеждат резултатите ще съм ти благодарна Blush

Последна редакция: пт, 03 дек 2021, 13:01 от no4ko25

# 402
По принцип го дават от 10 г.с. и мисля, че това е достатъчно. Надали биха си позволили да правят грешки в този период, макар и ранен, тъй като в Америка контрола е сериозен и се водят много дела със сериозни по размер искови претенции за грешки в резултатите.

На мен лекаря ми каза, че чисто анатомично не вижда проблем, но генетично нещата стоят различно и може да се разбере само с тест.

# 403
АГ ми каза да изчакам до 11 седмица ,тъй като в 10 можело да се окаже ,че немогат да отделят достатъчно количество днк и щяло да се наложи да ми вземат кръв отново. А мисля ,че в тяхната документация пише дори след 9 г.с. Иначе доста кръв ми източиха .

# 404
Благодаря предварително!

Аз правих Матърнити Геном по наша преценка, след като го сравнихме с останалите тестове. Платихме 1850лв преди 3 седмици ( в 10г.с), като казаха, че цената ще се промени. Много съм доволна и спокойна, защото това е най-пълният тест на пазара в БГ в момента.
Препоръчвам го на всеки, който може да си го позволи.

Общи условия

Активация на акаунт