Термин юни 2022

• 51 597
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
Sunnygirl_, казаха в сряда и в петък от 17:30 до 19 часа в един от кабинетите на 4 етаж. Там се взимат резултатите и доколкото разбрах има лекар, който ги разчита.
Увериха ме, че до сряда трябва да излязат, така че ще споделя как е минало и дали е имало кой да ми обърне внимание.
Иначе предполагам може и следящия лекар да ги разчете.
А от самата фетална, др Богданова е записала констатации в амбулаторния лист - Нормална фетална морфология за този ранен гестационен срок. Каза, че ако имаше някакви проблеми, щеше са каже още веднага на прегледа и да ги запише.

# 376
  • София
Благодаря за споделеното. Дали има вариант когато са готови резултатите да ти ги изпратят на мейл или да ти дадат достъп с юзър/парола? Питам защото аз се следя при др Нашар и тя ме изпрати при др Богданова за фетална, като ми каза като са готови резултатите да й ги изпратя (на др Нашар), за да ги обсъдим. Ще питам и на място, разбира се Simple Smile

# 377
Благодаря за споделеното. Дали има вариант когато са готови резултатите да ти ги изпратят на мейл или да ти дадат достъп с юзър/парола? Питам защото аз се следя при др Нашар и тя ме изпрати при др Богданова за фетална, като ми каза като са готови резултатите да й ги изпратя (на др Нашар), за да ги обсъдим. Ще питам и на място, разбира се Simple Smile

Мен също ме интересува този въпрос особено от тези, които се следят при Богданова и са си правили и скрининга при нея.
Наясно ли сте кога се издава картона, тъй като аз бях при нея в 9та седмица, а доколкото съм чула се издава в 12. Дали при следващото ми ходене- в сряда ми е скрининга би ми издала тогава такъв?

# 378
За картон не мога да кажа, тъй като не се следя при нея, но резултатите казаха само лично, и то не от нея, а от 4тия етаж. В лабораторията обясняват и дават бележка кога и къде да отидеш.
Правила съм си други изследвания при тях и ми бяха дали юзър и парола, но за БХС казаха, че не важи, защото не ги качват.

# 379
Момичета, може ли малко повече информация за женските консултации. В болница “Надежда” има ли такива по здравната каса или не? Днес четох в сайта на болница “Токуда”, че предлагат, макар да има доплащания.
Бихте ли могли да ме ориентирате?
Благодаря предварително Simple Smile

# 380
Не, в Надежда няма нищо по здравна каса.

# 381
В Токуда има женска консултация по здравна каса при определени лекари:
Евтимова, Живкова - за тях разбрах, че не израждат, но може да се запишеш само да те следят.
Колева - държала тя да те изражда. Кирилова - не държи да те изражда, но при желание от твоя страна, има такава опция.
Аз се записах при др Кирилова и ще мога да споделя впечатления на 10.12, когато ми е първия преглед при нея.
За нея прочетох най - добри отзиви от 4те.
В темата на Токуда може да намериш повече информация Simple Smile

# 382
little.madness, има специалисти като тези “вътрешни болести”, които работят с направление.

deni_val, може ли да споделите мнение след прегледа?

Искам да ходя някъде по здравна каса, взе пак толкова време се осигурявам, успоредно на платените прегледи макар, че всеки ден съм на различно мнение в коя болница живот и здраве бих родила.

Харесвам лекари с по-лично и персонално отношение, особено като плащам по 50 лева за 2 минутен преглед, но дали поради многото пациенти, дали поради нежелание не попадам на такива гинеколози.

Ще правя БХС и в Надежда и в медицински център Марковс - за там имате ли представа дали предлагат женска консултация?

# 383
Пациентка съм на Надежда и питах изрично - никое АГ, което води женска консултация не работи по здравна каса. Прегледите не минават по ЗК и нищо свързано с бременност и раждане не винава по ЗК. Тук не говорим за други отделения.

Аз бях на БХС днес при Даниел Георгиев в Надежда и останах много доволна

# 384
Аз съм на 3ти при доктор Михова - нея ми препоръча гинеколога, доколкото четох във форума е добър лекар. Надявам се всичко да е наред.
Моя позната ми препоръча проф. Марков в Марковс специално за този тип изследвания и прегледи и реших да се доверя и запазих час и при него.

Ще питам на консултациите и за пренатестовете. За момента не съм правила никакъв. Гинекологът ми каза, че нямало нужда при възраст под 30г. Във форума обаче чета друго, но да видим на прегледите другите лекари какво ще кажат.

Някоя до момента правила ли е пренатест и ако да какъв, понеже виждам, че има доста?

# 385
Sonya_Dimitrova, разбира се, ще споделя след прегледа. Надявам се да не се чака много, че на феталната при др Богданова си почаках около час.

Днес взех изследванията от БХС и както обещах, споделям инфо: Взимат се само лично от др. Станева на 4тия етаж. Не чаках изобщо.
Др Станева ми обясни подробно за резултатите, каза, че са много добри и няма от какво да се притеснявам.
Беше много мила, отговори ми и на други въпроси, тъй като в рода имаме детенце с друга болест и не бях сигурна дали е наследствена, но тя ме успокои, че всичко е наред.
Засега съм с много добри впечатления от лекарите в Токуда, дано да остане така.

# 386
Аз реших, да не търся по сто мнения и да се доверя на докторите само в една болница. Днес Георгиев беше категоричен, че за мен например не вижда смисъл от пренатест, щом са наред тези изследвания. Ако при кръвните има проблем - тогава. Предполагам е строго индивидуално, но аз лично на добра воля сума пари няма да давам. Решила съм да им имам доверие.
Поне според мен форума не е панацея и човек ако има доверие на докторите си по-скоро избирам да се доверя на тях.

# 387
Мен именно това ме дразни. Плащам си прегледите, а никой нищо не ми казва. За всичко трябва да питам. За мен е първа бременност, приятелките ми не знаят, все още не съм споделила и не мога да искам съвети от тези от тях, които вече имат дечица. Ако не бях решила сама да си пусна ПКК и витамини никой нямаше да ми каже, че е хубаво. Ако не бях питала за витамини да пия и пробиотик - също никой нищо нямаше да ми каже. И в този ред на мисли се оказва, че от форума научавам З доста неща, за които в последствие питам лекаря. Просто нямам предишен опит и няма как да знам всичко. Дори за БХС, ако не бях питала, щяха да ми кажат сигурно когато вече никой лекар няма свободни часове и щях да си чакам…

# 388
Ами аз например витамини не съм пускала, но знам, че имам дефицити. Реално докторите регистрират бременност след 3 месец и тогава пускан всичко. Важното е да намериш най-правилното за теб и да се чувстваш сигурна! Аз например в началото се стресирах, защото репродуктивният ликар ми гледаше за 5 мин и нищо не казваше, но на мен например не ви прави впечатление. То като няма какво да се каже, а съм давала луди пари. В Надежда докторите, на които съм попадала не са много многословни. Дано да намериш твоя доктор и да се чувстваш добре!

# 389
Аз съм днес на БХС и ми се е свило сърцето.. дано всичко да е наред

Общи условия

Активация на акаунт