Термин юни 2022

• 51 458
  • 753
  •   1
Отговори
# 450
Мами, включвам се към вас в 10 г.с. с термин края на юни. Очаквам третото си дете. Имам две момичета на 5г и на 1г. и сега изненада Grinning

# 451
Някоя от вас с непоносимост към сладкото? В 14г.с. съм, обожавам сладко, но всичко сладко, което си позволя да изям, бива връщано веднага. Единственото, което мога да хапвам без да го повърна веднага след това, са по няколко бисквитки с мляко.
Знам, че принципно е вредно за бебето да се приема много захар, естествено, че като си "иска" нещо ям от него, ама и майка му иска да си хапне нещо сладичко понякога 😅
П.с. Момче чакаме живот и здраве 🍀

# 452
Здравейте и от мен.  В 14 г.с. съм. Имам една 8 годишна принцеса и сега очакваме втора. Трета бременност ми е, за съжаление втората беше кухо яйце. И сега както първата бременмост имам болки и контракции и трябва да лежа и да пия много хапчета. Но вярвайте ми заслужава си. Все пак успях да забременея след ендометриоза, поликистозни яйчници, и една запушена тръба. Пожелавам успех на всяка една от вас.

# 453
Имах и то голяма! Веднъж чак ми се догади и едва на повърнах в Лидл докато минавах покрай щолените и си представих някак вкуса му. 🤦‍♀️
Някоя от вас с непоносимост към сладкото? В 14г.с. съм, обожавам сладко, но всичко сладко, което си позволя да изям, бива връщано веднага. Единственото, което мога да хапвам без да го повърна веднага след това, са по няколко бисквитки с мляко.
Знам, че принципно е вредно за бебето да се приема много захар, естествено, че като си "иска" нещо ям от него, ама и майка му иска да си хапне нещо сладичко понякога 😅
П.с. Момче чакаме живот и здраве 🍀

# 454
Здравейте! Може да ви се стори много глупав въпрос, но за мен е доста объркващо. Гестрационните седмици на кой месец отговарят и как един калкулатори изписват една, а други друга при зададени еднакви данни.
Тук например 16 и 2 дни, а пише, че преминавам през 17та Flushed

# 455
Когато е Х+1ден, на пример 12+1 или 13+4… и т.н го смятат за 13та, съответно 14 седмица..
Някои хора и за годините на възрастен го използват съм чувала, на 25 рожден ден казват започваш 26тата си година, на 36 рожден ден започваш 37мата си година…

# 456
Докторите така ги следят. Има ли +дни, го броят за следващата.

# 457
А за това коя г.с в кой месец се пада има доста таблички/приложения. Аз карам втора бременност и нещо съм лишена от ентусиазъм да следя дни и седмици както при първата, особено предвид, че все още много ми се повръща. Направо съм ден да мине, друг да дойде. Та...считам, че съм минала в следващия месец от бременността на датата на термина. В моят случай, на 22.12 броя, че влизам в четвърти месец (термин 22.06).

# 458
Момичета ,пиете ли някакви витамини ? Мисля да питам АГ следващия път ,но ми е интересно дали при вас вече е ставало на въпрос ,аз лично ,ако не попитам почти нищо не ми се казва 🤨 .
Също така дали сте си пускали изследвания за Витамин Д и Б12 ?
Още едно въпросче - нощна птица съм и като цяло цял живот лягам късно ,сега се опитвам да лягам по-рано ,но не мога . При вас има ли промяна в режима на спане (като изключим умората и поспиването през деня ) .
Благодаря предварително . 😊

Последна редакция: пн, 20 дек 2021, 09:59 от Arielll

# 459
Пия Прегнакер по препоръка на АГ, той не говори много и не обяснява. Не съм изследвала никакви витамини, защото до сега не съм мала проблем с витамините.
Относно лягане лягането вечер, си е както преди,  но през деня ми се доспива и мога да дремна десетина минути. Първите месеци ми се спеше вечер и заспивам докато гледаме филм,  но и много ми се гадеше тогава.
Момичета и аз имам въпрос въпросче.  Винаги са ми излизали херпеси на устата , но сега се притеснявам да не е вредно за бебето. За две седмици втори ми излиза, то е ясно,   че имунната система спада, но.  Хем имам голямо момиче, а се притеснявам, повече и от първия път. Май е от възрастта:)

# 460
Пия само витамин Д, пусках си изследвания в началото и си го самоназначих. С лекаря все още не съм обсъждала витамини, видяхме се само веднъж и имах други неща наум.
Лягам си късно, защото не смогвам с битовизмите и малкото време за мен, което е само тогава. През деня не спя, защото си ходя на работа.
Херпесът не е опасност за плода, щом заразяването не се е случило по време на бременността. В момента през плацентата даже предавате антитела. Не целувайте голямото дете обаче, както и си знаете, предполагам.

# 461
Аз от ден първи по препоръка на АГ пия Елевит.

Малко преди БХС бях пуснала витамини, имах нисък витамин Д, като питах лекаря каза, че няма от какво да се притеснявам и не пия допълнително от това, което има в Елевит.

Решила съм обаче преди празниците, живот и здраве да се поизпразни София и да отида да си пусна пак, за да видя какво е положението в момента.

Аз пък да питам, имате ли проблем със спането? Чета, че е най-добре да се спи настрани и то на лявата страна след около 18-20 г.с., а аз изобщо не съм свикнала. Вече се опитвам да свиквам да не спя по гръб и страшно ме боли гърба като се събудя…

Последна редакция: пн, 20 дек 2021, 09:07 от Sonya_Dimitrova

# 462
Аз от ден първи по препоръка на АГ пия Елевит.

Малко преди БХС бях пуснала витамини, имах нисък витамин Д, като питах лекаря каза, че няма от какво да се притеснявам и не пия допълнително от това, което има в Елевит.

Решила съм обаче преди празниците, живот и здраве да се поизпразни София и да отида да си пусна пак, за да видя какво е положението в момента.

Аз пък да питам, имате ли проблем със спането? Чета, че е най-добре да се спи настрани и то на лявата страна след около 18-20 г.с., а аз изобщо не съм свикнала. Вече се опитвам да свиквам да не спя по гръб и страшно ме боли гърба като се събудя…

Най-добре е да се спи предимно на лявата страна ,по корем - абсурд,а по гръб ,когато бебчо порасте още малко ,ще е дори опасно (без да стряскам ) ,вземи си възглавница за бременни ,аз все още съм с обикновена ,ще помогне много Simple Smile  
Едно една статия ,която би обяснила по-добре от мен : https://purvite7.bg/bremennost-i-spaneto-po-grb/ .

# 463
Аз изчетох доста по темата, просто ми е трудно да свикна да спя на една страна, плюс не знам вечер като заспя какво се случва, аз специално се въртя, как бих могла да предотвратя спането по гръб, когато по време на съня аз не мога да контролирам движенията си.

# 464
Никой не знае като заспи колко и как се върти, но тялото си търси най-удобната поза инстинктивно. И аз обичам да спя по гръб, но си спомням с първото дете, като порасна корема, че сама се завъртах на страни, даже ползвах възглавничка между коленете, само това ми помагаше за болките в кръста.

Общи условия

Активация на акаунт