С какво ви дразнят мъжете /тема № 9/

• 43 021
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Вероятно просто иска да освободи място, за да има за повече Joy

# 136
  • Пловдив
Eфибуш,  приеми го като комплимент, както е казала Лъвицата - освобождава си място, за да хапне повече, защото му харесва как готвиш.

# 137
  • Варна
Не, егоист е. Иска повече храна за себе си.🤣

# 138
Като кажа "Вечерята е готова!" да ми отговори с "Отивам до WC", все едно само мисълта за моето готвене му предизвиква бунт в храносмилателната система Rolling Eyes
Тез мъже толкова ли седят гладни, ако няма кой да им каже “вечерята е готова”🤔 и това всеки божи ден😮

# 139
Какви времена дойдоха, да се срамуваш, че си сготвила и си извикала мъжа си на вечеря.
Аз обичам да готвя, хоби ми е и вкъщи готвя само аз. И ги викам за вечеря, ММ и децата. Гледам да стигна в по-прилично време, за да не "седят гладни".
То бива еманципация, ама чак толкова не бива.

# 140
И аз обичам да готвя, за себе си и за други, доставя ми истинско удоволствие. Но един голям мъж да чака пасивно да го извикат да яде, като една голяма мама на мъжа барабар с децата, не за еманципация става дума, просто така като си го представих… иначе като стана дума за едно време, тогава и казарма е имало и мъжовете са си готвили и прали сами

# 141
За това става дума. В този форум А си казала, че ти приготвяш сама вечерята и се започва - егати мухльото, егати търтея, ръцете са му заврени в **** и т.н. Да не смее да се оплаче човек, веднага се явява някой да оплюе мъжа ти и да обясни как нейният пере, готви, простира, бродира... Аз не обичам да ми се пречкат в кухнята. Ако имам нужда да ми се помогне за вечерята, казвам си. Не ми тежи да сготвя на семейството си, това ми носи удоволствие. Той ме глези с други неща и така се допълваме. Другите мъже са свободни сами да си перат и да си готвят.

# 142
Аз ги оставям в детската с децата, приготвям салатата, дооправям вечерята и ги викам. АКо дойдат преи да съм ги извикала се напрягам.

# 143
Аз пак да кажа, не за готвенето се впечатлих, и не съм нарекла мъжа мухльо. Просто ми направи впечатление това повикване за ядене. Може да е малко лично мое усещане и предпазливост, да не би случайно да мамосвам мъжа до себе си, за да няма после себеутвърждаване със “зает съм сега”. С децата друго, ама и те порастват

# 144
Не си го нарекла "мухльо", просто използвах твоя пост за да изкажа впечатленията си от многото теми, които съм чела тук. Flowers Hibiscus Всяко семейство се е нагодило, както на него му харесва и му е удобно, и съответно така си е разпределило ролите. Някои готвят заедно, чистят заедно и това ги устройва най-добре. При други единият готви и вика за вечеря, другият мие съдовете и пуска прахосмукачка. И това ги устройва тях. Не е хубаво да се определя какъв е единият, па какъв е другият, от няколко реплики.

# 145
Питам го каква порция ще яде, за да стопля и ако иска да яде, му топля и за него. Като е готово и сервирано му казвам, че е готово и сервирано. Аз си сядам и си ям. Почти винаги се присъединява и той, ако ли не, ще си яде изстинало, не ми пречи, на него също.
Когато той готви, ме вика. Нормално. Не сме вързани и не седим на връта на другия и не му се врем в ръцете, че да е излишно "викането" към масата за ядене.

# 146
Да, истината в, че всяко семейство си има някакъв ред и навици. Обикновено дори да е сготвил той, аз слагам масата, обичам да си подреждам подложки, салфетки прибори, чаши... Винаги вечеряме тримата с детето заедно. Обикновено ако единият е готвил, другият мие чиниите. Чат-пат впрягаме щерката.
 По темата - дразни ме, че има претенции колко точно да е топло яденето. Ако съм го оставила малко по-нестоплено, става от масата и си го загрява. Не ми прави забележка или проблем, ама..дразнещо е някак...Детето пък редовно ходи до тоалетна точно по време на вечерята! Еми тогава ѝ се било приходило!

# 147
Значи ако някой ми се сърди, че си топля храната допълнително, няма да се разберем. Аз обичам горещо, ММ топло. С кафето сме наобратно. Аз винаги си го охлаждам. Чак се чудя как не му писна, ама пък продължава вече 13 години всяка сутрин да ми го прави.

# 148
Това с тоалетната е мистерия за мен...
Тръгваме да излизаме, аз съм обута на вратата и той влиза в тоалетната за поне 5 мин. Винаги чака последната секунда.

А за яденето също го викам. Не разбирам как иначе би се сетил, че е готово. Ако работи нещо, трябва да спре и да идва да проверява? Или да съм готова и да седна да си ям сама?

Ама пък има едно друго нещо - понякога седи с пълна вилица/лъжица и ме чака аз да започна да ям първа. Ама аз малко се замотавам (отивам да си взема сол, после чаша съм забравила, после пък си доприготвям храната, ако има сос или искам да си намачкам картофите), а той седи, гледа ме и ме чака, понякога измърморва. Ми напрягам се така. Все едно го държа гладен. Знам, че не трябва да се впечатлявам, ама имам чувството, че ме притиска така.

# 149
Лютиче, може любезно да запознаеш своя съпруг с етикета на хранене, а именно - ако поднесената храна се яде топла, когато поне трима на масата са получили порцията си, то храненето е редно да започне, за да не изстива ястието. Wink

Общи условия

Активация на акаунт