С какво ви дразнят мъжете /тема № 9/

• 43 042
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Лютиче, може любезно да запознаеш своя съпруг с етикета на хранене, а именно - ако поднесената храна се яде топла, когато поне трима на масата са получили порцията си, то храненето е редно да започне, за да не изстива ястието. Wink

Ми ние сме двама Joy

# 151

Еее, ами тогава има право човекът! Bowtie

# 152
Лютиче,
от собствен опит: Като ще ходим някъде заедно като семейство, оставям време за последно ходене до тоалетна преди тръгваме. Викам домочадието (мъж, деца) и любезно ги помолвам да отидат да тоалетната сега и да се приготвят за тръгване. Така никой не чака напълно облечен другите.
Иначе, да, всички се изчакваме да седнем и да ядем, освен ако някой специално не е казал, че ще закъснее, защото за 5 минути трябва да довърши нещо.

# 153
Ох, хич не ми се иска да бъда като негова майка и да давам последна възможност за тоалетна преди да излезем Grinning
А за яденето едно е да изчакваш, друго е да си напълнил вилицата, да ти е пред устата и да чакаш другия да хапне пръв. Все едно чака да види дали ще ми стане нещо преди да опита Grinning

# 154
Не му ставай майка. Просто го изкачкай да започне той да се облича. Или той напълно облечен се сеща за тоалетната?

# 155
Не му ставай майка. Просто го изкачкай да започне той да се облича. Или той напълно облечен се сеща за тоалетната?

Напълно готов за излизане. Просто вместо накрая да се запъти към входната врата, се запътва за тоалетната.

# 156

Напълно готов за излизане. Просто вместо накрая да се запъти към входната врата, се запътва за тоалетната.
Е, тогава няма спасение.

# 157
Просто ми направи впечатление това повикване за ядене. Може да е малко лично мое усещане и предпазливост, да не би случайно да мамосвам мъжа до себе си, за да няма после себеутвърждаване със “зает съм сега”.
Ами ММ действително обикновено е "зает", цъка служебни неща на компа и не винаги е практично да прекъсне нещо посредата, затова повикването, че манджата е готова му дава минута-две да си довърши изречението. Пък и то не може да си мълчим като мимове. У вас как го правите без да си говорите, сериозно питам, че ми е интересно?

О, на излизане обикновено аз вися във форума и си дочитам някоя тема, а той демонстративно седи на дивана с якенцето и една такава втренчено-настойчива усмивчица като след две дози ботокс 🤣

# 158
Като изключим това, че в момента не съм във връзкс, досега просто който сготви, сготви, който е гладен, отива и яде, като искаш компания - разбираме се, и така. Това обявяване някак много формално седи лично в моите очи, да не говорим, че всеки ден само един човек да готви и да подсеща другите да ядат, но пък аз нямам деца, тогава деца да ги викаш да приключват игрите/уроците и да ядат ок, те още изграждат навици. Което не значи, че не си говорим - гладен/на съм, зает/а съм сега и тн. Ще бързам, или айде да ми правиш компания.

# 159
Забравен профил, не мисля, пе схващаш идеята за канене на масата. Не е напомняне на яде другият човек, не е формално. Нито пък значи, че само един човек готви. Когаъо мъжът ми прави вечеря/обяд, кани мен на масата.
Както някой вече спомена, на мен също ми доставя удоволствие да наредя чинии, чаши, салфетки. Или просто да го подканя да дойде да си вземе чинията, защото днес ще ядем на дивана пред телевизора... За мен това е да покажеш любов, да се погрижиш за човека до теб, дори понякога да го поглезиш, защото е имал тежък ден. На свой ред пък той като се наяде ще си занесе чинията в кухнята. Ей такива дребни неща.
Товане означава,  че всеки ден ритуално сядаме на масата и казваме молитва.
Уикенда всеки закусва и обядва, когато и каквото му се яде.

# 160
  • София
И аз не схващам проблема, ако единият е сготвил, а другия е в другата стая, по телепатия ли да разбере, че е готово Simple Smile

# 161
И аз не схващам проблема, ако единият е сготвил, а другия е в другата стая, по телепатия ли да разбере, че е готово Simple Smile

По миризмата на изгоряло от чакането за телепатична връзка😂

# 162
Може и не телепатично, ами по стомашен път да се сети да яде Simple Smile може и не всеки ден да се готви, или да огладнее пък ти си още пред печката, няма ли да забърше някой сандвич… или ще сяда да яде, дори като не е гладен още.

Ами много добре, като е жест на  любов и е готово яденето, да се прикани, тогава защо е обидно или невъзпитано, че не тръгва веднага да сяда на масата, ами е зает с друго… не знам, просто в мойто семейство никога не се е очаквало задължително да вечеряме по едно и също време

# 163
Добре, че ММ не чете и пише по форуми, та няма на кого да се оплаче. Тръгваме да излизаме, облечени сме, той даже е в колата и чака, а аз съм в... тоалетната. Joy Joy Не знам защо го правя, навик. И в работата, преди обедната почивка и в края на работния ден съм първа писта в тоалетната. То даже и шофьорът в службата си знае, че преди да изляза за адреси, първо минавам през тоалетната. Беше казал веднъж на една колежка: не бързай, то Х първо на тоалетна ще иде, па тогава. Joy

Забравен профил, как ще се сети по "стомашен път" да яде, като яденето не е готово? Като сготвя ще го извикам, макар че аз съм мързелива и понякога му звъня по телефона. Joy Ако ми наднича през две минути да ме пита готово ли е, най-много да не вечеря, защото така ще ме изнерви, че ще си развалим взаимно настроението.

Последна редакция: ср, 13 окт 2021, 14:26 от Dara888

# 164
Може и не телепатично, ами по стомашен път да се сети да яде Simple Smile може и не всеки ден да се готви, или да огладнее пък ти си още пред печката, няма ли да забърше някой сандвич… или ще сяда да яде, дори като не е гладен още.

Ами много добре, като е жест на  любов и е готово яденето, да се прикани, тогава защо е обидно или невъзпитано, че не тръгва веднага да сяда на масата, ами е зает с друго… не знам, просто в мойто семейство никога не се е очаквало задължително да вечеряме по едно и също време

В моето пък обичаме да вечеряме заедно, защото си говорим на кого как е минал денят (разбира се има случаи някой от нас да си пусне своя сериал/youtube и да си гледа нещо негово си, докаъо вечеря, но са единични случаи).
И не, мъжът ми никога не забърсва някой сандвич, ако съм на печката и още готвя. Уважава това, че съм се захванала изобщо да сготвя при положение, че и аз ходя на работа.
Според мен не можеш да възприемеш идеята, че има елемент на съобразяване дори при елементарни човешки нужди като храната.

Общи условия

Активация на акаунт