С какво ви дразнят мъжете /тема № 9/

• 43 047
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
За мен вечерята е много важна, тогава се събираме заедно на масата, храним се, обсъждаме на кой как е минал деня. Сближава, и един сандвич да е, да седнем да ядем всички заедно.

# 166
Последният ми приятел ми се тръшваше, че бил супер изморен от работа и гладен, и какво съм се навъртала в кухнята да прекарвам часове за някаква “засукана” манджа, като на топлия щанд имало готови манджи, та само съм го била карала да чака. Преди се гордеех с кулинарните ди умения и обожавах да каня и гости и всички се кефеха, но явно мъжете са се променили. И въпреки това, кефи ме идеята и мъж да може да сготви, и да не се чувства като марсианец в кухнята само по покана да стъпва там Simple Smile

# 167
  • Sofia
Последният ми приятел ми се тръшваше, че бил супер изморен от работа и гладен, и какво съм се навъртала в кухнята да прекарвам часове за някаква “засукана” манджа, като на топлия щанд имало готови манджи, та само съм го била карала да чака. ... явно мъжете са се променили.

Според мен, не може да се обобщава за целия мъжки пол. Аз съм жена, но разсъждавам точно като твоя бивш приятел (е, не ям от топли витрини, де). Както съм писала неведнъж, нито умея да готвя, нито консумирам засукани манджи. Ако даден мъж ме държи гладна в продължение на няколко ча̀са, само 'щото искал да ме сюрпризира с някой засукан кулинарен шедьовър, рискува да го дрънна в главата със собствената му тенджера, още преди да е нарязал зеленчуците. Grinning

# 168
Щом те кефи идеята, търсиш си мъж, който да може да готви. Иначе ще се ядосваш, че само ти си "натоварена" с тази дейност и ще се появят дрязги. Моят е с две леви в кухнята, макар че е правил няколко пъти яхния с месо и картофи, но това му беше ентусиазмът. Но пък аз обожавам да готвя, да си купувам разни урудки за кухнята, та не ми пречи. Затова е важно, когато се събират двама души да се преценява дали минусите на другия можеш да ги преглътнеш или не. А не да се надяваш да го промениш, пък после олеле, защо той така?

# 169
Ми “засукано” значи пиле с картофи вместо филия с лютеница. Или дюнер от пазара. Иска време да се сготви. За мъжете, има много мамини, дето смятат готвене и пране за полова роля вместо общочовешка грижа, както и има жени, които сами ги мамосват. Ето това вече са непроменяеми качества, защото първите 7 да променяш е нерви. Вече кой обича или не обича да готви и тн се договаря

# 170
Не става въпрос, кой ще готви, говорим за друго, затова да седнем на вечеря всички заедно и да говорим. Това е традиция, която нашите са ми я предали на мен и аз искам да предам на моите деца. Независимо кой ще сготви- дали мъжа, жената, дали ще бъде сандвич или петзвездно меню. Всички сядаме и ядем каквото сме сътворили. В случая даже не е важно самото ядене, а усещането за семейство като седнете заедно.

# 171
Не става въпрос, кой ще готви, говорим за друго, затова да седнем на вечеря всички заедно и да говорим. Това е традиция, която нашите са ми я предали на мен и аз искам да предам на моите деца. Независимо кой ще сготви- дали мъжа, жената, дали ще бъде сандвич или петзвездно меню. Всички сядаме и ядем каквото сме сътворили. В случая даже не е важно самото ядене, а усещането за семейство като седнете заедно.
По-добре не мога и аз да го кажа.

# 172
Забравен профил, направо сюрреализъм струи от думите ти. Да хвърлиш една тава във фурната било равно на слугинаж, Господи. Децата ти един ден така ли ще ги храниш, солети и бисквити по път към вкъщи, че да не се хабиш/минеш. Да се направят пържоли на грил тиган и докато се готвят, да нарежеш салата, често става по-бързо от това да поръчаш храна даже. Къде ги видя тия засукани манджи, има слоукукъри, дето можеш да ги заредиш сутринта и да ви е готова храната като се приберете, ако сте толкова гладни и няма 40 минути толеранс нещо да се приготви. И даже не е за рецепти темата, ами 100 жени се опитват да ти обяснят, че не е нещо ненормално семейството да се събере за вечеря и който готви, да каже на останалите, че е готов, защото обикновено те си се занимават с нещо, а не стоят строени до печката да установят стомашно или очно кога е моментът да седнат на масата. Не че има нещо правилно и грешно, всяко семейство прави това, което ги устройва, ама такова упорство да изкараш нещо съвсем стандартно почти патология, какво да ти кажа... Подбирай си по-читаво партньорите просто.

Последна редакция: ср, 13 окт 2021, 21:09 от Melusine

# 173
По-добре не мога и аз да го кажа.
Точно така беше в моето семейство, когато бях дете, така и сега, когато аз имам дъщеря. За нас вечерята не е просто да се нахраним, а разговори, споделяне какво се е случило през деня и така. При ММ не е било така с неговите родители, всеки се е хранел по различно време, кой каквото си приготви или купи, но може би точно за това той е този, който най- много държи да вечеряме заедно и като цяло да правим неща тримата заедно, особено докато беше по-малко детето.

# 174
Забравен профил, направо сюрреализъм струи от думите ти. Да хвърлиш една тава във фурната било равно на слугинаж, Господи. Децата ти един ден така ли ще ги храниш, солети и бисквити по път към вкъщи, че да не се хабиш/минеш. Да се направят пържоли на грил тиган и докато се готвят, да нарежеш салата, често става по-бързо от това да поръчаш храна даже. Къде ги видя тия засукани манджи, има слоукукъри, дето можеш да ги заредиш сутринта и да ви е готова храната като се приберете, ако ств толкова гладни и няма 40 минути толеранс нещо да се приготви. И даже не е за рецепти темата, ами 100 жени се опитват да ти обяснят, че не е нещо ненормално семейството да се събере за вечеря и който готви, да каже на останалите, че е готов, защото обикновено те си се занимават с нещо, а не стоят строени до печката да установят стомашно или очно кога е моментът да седнат на масата. Не че има нещо правилно и грешно, всяко семейство прави това, което ги устройва, ама такова упорство да изкараш нещо съвсем стандартно почти патология, какво да ти кажа... Подбирай си по-читаво партньорите просто.
Би ли ме цитирала къде казвам, че готвенето е слугинаж, моля? Мисля даже писах, че обичам да готвя, и за себе си, и за гости, и за мъж. А засукани манджи ги наричаше един мой бивш, който даже ми се сърделе, че готвя, вместо нещо наготово да взема. Ама никой не мете, от контейст се вади. Аз не съм адресат за изразяване наизуст съществуващо недоволство по темата. Ти това няма как да видиш, но аз дори харесах изказвания от по-горе. Нищо не ми обясняват, освен че споделената вечеря е повод за сближаване. Но да се цупиш, че като извикаш “вечерята е готова” и мъжа не скокне веднага, еми сама си е вързала самооценката в готварските умения и качества на жена за чужди реакции, аз друго освен това не съм казала и хич не обичам да ми преиначат думите, за да бележат точка по измислена насока

Последна редакция: ср, 13 окт 2021, 20:09 от Анонимен

# 175
E аз се оплаках веднъж, че ММ се моткаше, но все пак манджата е най-хубава като е топла Smiley Не е въпрос на самооценка въз основа ядене, а е въпрос на уважение между двама души живеещи заедно. Това хората в едно семейство да се разминават като призраци, мълчешком, да не ги радва да си чуят гласа и всеки да се занимава само със своето не е моят начин на живот, не пречи други да си го харесват. За мен смисълът да се живее заедно е хората вкъщи да си носят удоволствие един друг и да се уважават, да има комуникация, а не да са като съквартиранти. Понякога за някой троснат тинейджър е нормално да яде сам и да се носи като лятна мъгла из къщи, айде роднините няма как да си ги избереш, каквото се паднало, но за партньор в живота дето си го избрал и да не ти обръща внимание не ми се вписва в картинката, ама това си е моята картинка, друг може да си хареса друг пейзаж ¯\_(ツ)_/¯ Окей, това беше с какво ме дразнят чужди мъже, че моят днес не се е представил по темата Sweat Smile

# 176
Ох, отказвам се Simple Smile никой не чете. Едно нещо е дали ще скокне на секундата яденето като е готови, други е да си ядеш сам без компания и да не си говорите. Ама или вие не четете, или аз не се изразявам, или меркурий е ретрограден. Но моля ви не ми слагайте думи в устата дето не съм написала 😂

# 177
Ама или вие не четете, или аз не се изразявам, или меркурий е ретрограден.
Второто е. ✌

# 178
Много ме дразни понякога пасивността на мъжа ми, ама сама съм си виновна, като такива си ги избирам. В неговите очи пък аз сигурно съм твърде припряна и организирана и това му създава стрес.

Последна редакция: ср, 13 окт 2021, 22:26 от Не се сърди, човече

# 179

ама сама съм си виновна, като такива си ги избирам.
То ако знаехме предварително какви ще са и какво могат /не могат, щеше да е песен. Но доста неща се разбират в последствие, когато реакцията ни е само да се оплачем от това.. 😝

Общи условия

Активация на акаунт