С какво ви дразнят мъжете /тема № 9/

• 42 388
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Помолвам да ги качи и двете туби с вода. Отговора е " по- късно" . И това по- късно никога не идва! Свършва водата у дома, слизам до колата и си я качвам. Имам забрана да нося тежки неща по здравословни причини. Но няма как да се пестя. Децата нося , покупки нося. Абе, като катър съм на моменти. Ама нямам нерви да се моля.
Имаме проблем с канализацията. Има моменти, в които така се запушва, че връща вода. Обаче това се случва поради натрупване на боклук от горните етажи и при нас става тапа.
Извинявай, но при здравословни проблеми, що се пънеш? Вода на чешмата няма ли?
Като поиска нещо за ядене, учтиво го изпращаш до колата да го качи.
Ние също имаме известен проблем с мивката, отточната тръба не е с необходимия наклон, защото върви в пода от бившата кухня. ММ мрънка, защото той го отнася при евентуално запушване, и е прав, независимо дали ми изнася. Колкото и да не ми харесва, пазя максимално от отпадъци.

Последна редакция: пт, 29 окт 2021, 11:02 от Cuckoo

# 361
Maiathebee находчива си. Simple Smile като ви чета от време навреме ни става смешно - ще взема вече да повярвам на бабата да се отнасям с мъжовете като с дресирани любимци 😁 вместо да им се ядосвам
Е що, възпитай си го. Аз, като чета/гледам, може би съм допуснала грешки в дресировката - за всичко се сеща сам, а тъй не е интересно.

# 362
  • София
Аз, като чета/гледам, може би съм допуснала грешки в дресировката - за всичко се сеща сам, а тъй не е интересно.
Значи мисли нови задачи, за които не се е сетил. Да не се отпуска Satisfied

# 363
Еййй няма угодия на жените и това си е Joy

# 364
Който успее получава Нобелова награда😉

# 365
На мен думата дресировка не ми харесва, промяна след логични аргументи и напасване звучи по-хуманно Stuck Out Tongue Winking Eye

Подобни игри на нерви аз не разбирам. Привидно не се дразниш, но отвътре ти ври или си на вълнА "ейсяштаопраааз" Smiling Imp
Не знам дали беше към мен това. Дразня се, но нямам избор, защото не мога да открия точния шкаф. Намеря ли го и двамата знаем, че нещата приключват Smiling Imp
А и знам, че не е лично. И за себе си като избира е едно чудене, мислене, сравняване, а накрая даже не е сигурно дали въобще ще го купи. Но няма злоба в "игричките" ни, защото след толкова години сме оценили, че минусите са и плюсове. Благодарение на това забавяне имам време да избера точното нещо, а не да направя необмислена покупка, която после пак да трябва да сменям (черта от моя характер, на която и сама си се дразня). В случая също, снощи се съгласи на смяна, но ме убеди, че за нашата стая висок шкаф няма да е удачен, сега избираме скрин Champagne

# 366
С ММ не сме се разбирали коя работа е женска и коя мъжка, но то естествено някак се получи през годините. Всъщност освен " мъжката" ( според стереотипите) работа, като ремонти в къщи и нещата, свързани с автомобила, той пазарува, носи покупки съответно, готви често, ние чинии, а при молба от моя страна чисти, простира пране.... Аз от така наречената мъжка работа единствено отпушвам канала на мивката в банята,  защото от моята коса се запушва през две седмици. Обичам да ремонтирам и реновирам разни мебели, съответно знам да използвам шлайф, винтоверт, да боядисвам. Крушки сменям и мога да сменя ключ на осветлението, да кажем.  През годините се научих, че за да го накарам да направи нещо, трябва да уцеля момента. Изморен ли е, или зает с някакви други неща, които му ангажират вниманието, няма сила, която да го накара да свърши нещо. Говоря за някакви по-сериозни дейности, покупка на нещо ново, ремонт някакъв вкъщи...не да простре или изчисти пода. Напасване трябва, но то е дълъг процес и трябва желание и внимание и от двамата.

# 367
Значи,първо здравейте!Извинявам се,че така нахълтвам,но понеже в нас вече чашата прелива почти (за кой ли път не знам) реших да потърся тема ,за да споделя малко ,че съм като бомба,която ама много скоро ще гръмне!Четох няколко страници назад,определено ще я прочета от начало...Писна ми все да се правят неща у дома (не както трябва или да остават недовършени) и в някой такъв слънчев ден след  100 пъти напомняне от моя страна и вече се стигне до конфликт,тогава да бъдат свършени!Ми не може да мажеш една стая ,да изцапаш тавана с цветен латекс например (ок,разбира се,че е човешко) и да го оставиш с месеци да стои така въпреки,че "ще купя бяла боя да го оправя"....Ами не го разбирам това!!!И то щом е така с тавана нали се сещате,че до тук са вече доста неща...Вбесява ме като пусне една прахосмукачка и избърше прахта от шкафовете и каже "Днес много ти помогнах!"...Той просто възприема това като женска работа и видиш ли помогнал на мен...,добре че от малко всключвам детето в чистенето,а и не само,че да знае и да се научи.Ама зная си аз,проблемът е в майката(свекърва ми) ,тя им слугува в тях като прислужница,а бащата само работи,имат три момчета,не ми се говори за примерът,който се е давал.Най-малкият брат,когато беше тинейджър тя беше тази,която му чисти и подрежда стаята.Никаква амбиция няма в тях просто,големи проблеми ще има,когато създаде семейство!Живяла съм в тях 6 месеца(труден период,макар че оценявям,че имаше къде временно да отседнем,просто осъзнах що за семейство са).Веднъж не видях този човек да сподели домакинските задължения със съпругата си,направо бях втрещена!
       Ами казах си го,благодаря,че ме изтърпяхте.Сега зная,че ще отнеса доста критика къде съм бляла,ама това е положението...Една от съфорумките по-горе беше писала,че не всичко става ясно след 1-вата година съвместен живот заедно!...
       Хубав ден ви пожелавам,въпреки всичко и всички!🌞 Бъдете здрави!

# 368
Като не разбира от едното казване започваш с неговите камъни по неговата глава."Сготви ли" - ей сега ще ида да напазарувам , ти нали не си дете- ще почакаш малко...
Понякога малко стрес е от полза😉за научаване никога не е късно , ако има все още нещо между ушите с което да възприема казаното.

# 369
  • София
Започвам да осъзнавам колко ми е кеф, че не живеем заедно.
Снощи хвърли някакви обещания за ремонт и да оправи електроуредите, ама аз даже не му се връзвам! 😅

# 370
  • волно калдъръмче
Казваш му всичко това в прав текст и натъртваш яко, че домакинската работа е обща и неговата помощ не се признава, защото за теб такова понятие не съществува. На този мъж трябва да му стане ясно, че трябва да те позлати, ако ходиш на работа наравно с него и движиш и домакинството. Не се оставяй. Основната задача ти е да хубавееш, другото остави на него. Полека се прехвърлят нещата, така че да почне да ги чувства като свои задължения. Оставяш за себе си това, което те кефи да правиш, другото го прехвърляш на него.

Последна редакция: сб, 13 ное 2021, 11:12 от Вяра

# 371
Колко и каква работа очакваш от мъжа си да извършва, за да се сметне, че ти помага? Ей на тоз въпрос си отговори и разбери дали и как се приема от другата страна.
Щото за мен и само прахосмученето е помощ, но аз не очаквам всичко или повечето да го върши той. Прави го, защото така иска, но помощта му не се измерва с еднакво количество работа, отнесено към всеки ден.

# 372
Аз казвах по-назад в темата за това, че нещата не винаги се разбират от преди съжителството, или дори и през първата година от него, втората, третата дори... А в някакъв момент, когато нещата стават бая сложни да станат обратими, така че на всички да е добре..
И да, подготви се да те стъпчат като подметка тук, било с това ти оплакване или с друго, то тук си е в реда на нещата, като за "добре дошла" 🤣
Иначе и аз възлагам тези черти в мъжете на много лошо възпитание от страна на майките им, или по-скоро липсата на каквото и да било възпитание.. Понякога как да се сърдиш на партньора си, като той просто е невъзпитан елементарно, без никакво чувство за усет дори към партньора си.. Очакваш да видиш под вола теле. Никога няма да се промени тоя мъж, твоя мъж. Или ти ще се промениш да не си го слагаш, или ще се ядосваш завинаги с някакви такива неща, или пък ще си намериш любовник.. Ти решаваш Wink

# 373
Аз в никакъв случай не очаквам да се свърши същия обем от домакинска работа като мен,просто искам да получавам това,което давам.Щом аз зная къде стои отвертката,фазомера и ги използвам ,когато е необходимо,сглобявам мебели и мъкна тежки торби без да се оплаквам и мърморя(просто така смятам,че е правилно),мисля че е редно и той да знае къде стои парцала и препаратът за чистене.Аз ли съм сбъркана или какво? Да не говорим,че в началото на бременността бях с мнооого неразположения,тогава му натежа още повече.Като цяло мисля,че става дума за убеждения,възпитание и желание! Е,вярно че джаджите по колата не ги разбирам и там всичко съм оставила на него,но.... 😄 И не,не се оставям,напротив,то затова ви казвам,че е мн нагорещено вкъщи 😤 ...А пък любовници и разни такива субекти хич не ми трябват,ама изобщЕ,не си падам по такива неща 😉

# 374
Сбъркана си, още на израза “искам да получавам това, което давам….фазомерите и пр”, спрях да чета, щото знам какво ще кажеш.
Съжалявам, но няма да стане тъй.

Общи условия

Активация на акаунт