Епилепсия - ТЕМА 27

• 72 664
  • 696
  •   1
Отговори
# 690
Скоро ми бяха  изписали Лирика заради постоянни изтръпвания и болки в гърба. Не ми се отрази добре и се отказах да го пия. Бях много замаяна, но аз пия и Топилекс и е възможно съчетанието на двете да ми дошло в повече.
Здравейте,
Аз до днес минах и на лирика. Пия ламиктал 125 сутрин вечер Конвулекс Хроно 300 мг сутрин и вечер и сега Лирика 75 сутрин и вечер...нз още не съм стигнал мааксимални дози...дали не са ми много дозите, последно имах голям на 24 Април и няколко малки, последния малък е на 20 Юли. Имах малко депресивни моменти нещо с главата ми ставаше дали бяха Паник атаки дали не от 20 дни ги няма но изписаха тази Лирика , ЯМр е добре преди 6 м. ЕЕг преди 5 дни е Ок има някой неща дето ще си останат от лявто дето беше операцията преди мн години...но като цяло е ОК така ми казаха
Дали може тези три лекарства да ми дойдат и на мен голями дози...преди да почина Чавдаров никога не ми е давал три вида ..винаги по два или един вид ако съм по ОК...казаха че тази лирика е и за нерви паник атаки не само за епилепсия...нз какво да правя...вие казвате, че сте имали проблами със съчетания на два типа лекарства

# 691
Синът ми в бил и с 5 вида лекарства.И пак беше с ежедневни пристъпи.Сега е с 4 вида, но различни от предишните и рядко има малки пристъпи по време на сън.
Дай шанс на новото лекарство, ако не помогне, ще го спрете.
При синът ми още на следващия ден спряха големите пристъпи.И от 2016 до днес не е имал.

# 692
Здравейте! Преди две години прочетох за буколам в чуждестранни сайтове. Намерихме го в аптеки в Германия и чрез бяла рецепта (написана от български невролог) го закупихме. 4 писалки в комплект са - не са евтини (мисля, че кутията беше 100евро). Впръскват се във вътрешната част на бузата.
От градината се съгласиха да го прилагат, само, ако невролог даде предписание за това. Говорихме с лекуващия невролог и тя се съгласи, че буколама е по-добрия вариант от свещичките и написа бележка с обяснение как се прилага.
Не се е налагало да ползваме досега.
А как се дозират знаете ли?
Моят син е 80кг.
Искам да ги поръчам от Германия (в момента имаме свещички Диазепам, но е голям човек и не е удобно да ги дам в училище..)
Отделно от това влязох във форума да търся информация за гривните за епи, дали има нещо ново, нещо доказано от личен опит, мнения.. Но не получавам необходимата информация.
Моля за препратки ако някой е в течение!

# 693
Синът ми в бил и с 5 вида лекарства.И пак беше с ежедневни пристъпи.Сега е с 4 вида, но различни от предишните и рядко има малки пристъпи по време на сън.
Дай шанс на новото лекарство, ако не помогне, ще го спрете.
При синът ми още на следващия ден спряха големите пристъпи.И от 2016 до днес не е имал.

аз опитах да пия ирика през Юни но го спрях след 2 седмици защото имах мн безсъние...тогава се бях обострил от товаа Хашимото и беше страшно имах по 3-4 дни без сън ...и се оказа че ,това е не от Лирика поне така го свързвам защото това Хашимото мен мн ме удря на съня беше страшно но не се досетихме че може да е от това късно направихме изследвания.

сега ще видя как ще дейсства този път...но не поииска да ми намали поне ламиктала или конвулекса странно.....нямам пристъпи...само тези неща дето ми стават с главата и мислите дето са паник атаки ли не се знае уж затова го изписала.....пих Ксанакс но нямаше ефет за странните и лоши мисли..и го спряхме и спомена, че лирика щяла да помогне

# 694
Здравейте. Преди 7-8 месеца синът ми започна да се напикава през нощта. Тогава беше на 8г. Сега е на 9г., но този проблем продължава. Преди това никога не се беше случвало. Не е всяка нощ, през лятото се случваше доста по- рядко. Когато можем аз, или мъжът ми го будим по някое време през нощта, и тогава няма проблем.
Синът ми е с овладяна епиелепсия, която отключи на 1г.и 6м. Опитахме първоначално с лек медикамент, но не даде резултат, и на 2г. мина на Конвулекс- сироп. Отделно е с десностранна хемипареза, напълня доста, стиска до последно, дори когато е буден, защото го мързи да стане. Откакто тръгна на училище и се заседя, кракът му се влоши, отделно килограмите му тежат и изобщо не желае да се движи. Посещава от бебе рехабилитация.
Когато зачочна напикаването, отидох при личния лекар, който каза, че няма нужда от преглед при уролог, просто спи дълбоко и го мързи да става. Отделно има много стрес в училище, който се натрупа през последните две години. Както споменах, през лятото проблемът намаля, но от началото на учебната година отново се засили. Реших вече да го заведа на уролог, независимо от мнението на личния лекар. Намерих един добър специалист и още по телефона му споделих за какво става дума. Аз ще го заведа другата седмица, но той каза, че е много важно да говоря със следящия го невролог. Така или иначе имаме вече час другия месец за контролно ЕЕГ (правим го веднъж годишно, наред с кръвни изследвания). Според уролога, от описанието ми, почти сигурно е, че не се касае за урологичен проблем, но преглед, разбира се ще направим. Личният лекар последно ме посъветва да коментираме с невролога дозата на Конвулекса. Според него има голям вероятност това да е причината.
Сега ще споделя моите наблюдения какви са:
1. През зимата, около февруари или март синът ми мина от Конвулекс- сироп на Конвулекс-таблетки;
2. По същото време тръгна на плуване- два пъти седмично;
3. Още от първи клас е доста стресиран в училище, като пак по същото време, като че ли стресът се увеличи заради някои събития.
Малко след тези три неща започна напикаването.
Наскорo попаднах на един коментар, касаещ Депакин, който е като Конвулекса, и връзката му с нощното напикаване.
Извинявам се за този дълъг и объркан пост, но исках да съм максимално изчерпателна. При някое от вашите деца случвало ли се е подобно нещо при смяна на сироп с таблетки?
Всички прегледи и изследвания тепърва предстоят, но вече не издържам от притеснение и реших да пиша тук, за да попитам.

Последна редакция: нд, 26 окт 2025, 12:01 от Forest rain

# 695
#Ospolot ,  #Поръчка от България ,

Здравейте, Пиша защото знам колко трудно човек си набая Ospolot в нашата родина.
Дано помогна на някой в нужда:

Аз успях да си го поръчам и да ми го доставят:
1. Трябва Рецепта на английски език *Задължително* в която да е споменато количеството и лекарството ( с друг документ - епикриза, болничен лист .. няма да стане )
2. Поръчайте си го от този сайт ( фелиал на немска аптека ): https://www.eumed.ro/search/result.html?term=ospolot
3. При поръчката задайте опция - доставка с DHL - те доставят чрез Спиди до България, но имайте предвид, че заради GDPR - в Германия - Спиди няма да получат вашият телефон, за да се свържат с вас, когато пристигне пратката. Тя ще седи в клона на Спиди, който обслужва вашият район. Ще трябва да си го вземете сами.
4. Как да разберете кога е дошла пратката - От сайта ще ви пуснат номер на товарителница. С този номер можете да си проверите в сайта на спиди и на DHL къде е пратката и кога е дошла.

Аз успях за около 15 дни след поръчка да си взема лекарството така.

Успех и дано децата ни се излекуват бързо!

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 13:45 от Emo Sartonev 787893

# 696
Здравейте, синът ми, който е на 9г., тази нощ вдигна 38.5. След седмица сме на контролно ЕЕГ (правим му веднъж годишно). Колко време трябваше да е минало от последното покачване на температура, за да не се отрази на резултата?

Общи условия

Активация на акаунт