Епилепсия - ТЕМА 27

• 69 575
  • 690
  •   1
Отговори
# 645
Аз скоро носих също Буколам, който си е спринцовка без игла и нямаше проблем.

# 646
Здравейте,как става записването за ЯМР в Св. Иван Рилски. Кой го размита след това? С упойка ли го правят?

# 647
здравейте,
От 5 години не бях получавал Голями припадаци. Тази година имах един в началото на Март и един през Април. много съм притеснен .Преди седмица ЕЕГ то беше  в Норма. Другата седмица ще правя ЯМР и в края на месеца отново ЕЕГ при основната ми невроложка която ме следи. Пия Ламиктал 125мг - 125 мг . Сега ги увеличих на 150 мг - 150 мг
От един месец съм с мн лоши резултати  на хормоните. Отслабнал съм по точно свалил 9 кг за месец..дали това не е повлияло на втория припадък в Края на Април? ТСХ ми е мн зле 0,0005 ..а трябва да е 0,38-5,2 в тази граница. Имал съм 3-4 пъти такива силни обострания на хормоните със сваляне на кг и постоянно изморяване за десет години 3-4 пъти...но не съм получавал припадък. Притеснен съм

# 648
До kokoboko8686 ,пощата ви е препълнена и не мога да Ви отговоря.
Тези,които сте с епилепсия с Сте правили ЯМР , моля кажете ми на ЯМР виждат ли се огнищата, потвърждава ли се епилепсията с ЯМР?

# 649
Mileneira, водих сина ми на ЯМР изследване, когато беше на 5. Направиха го с упойка, защото не трябва да има движение на главата по време на изследването.
ЯМР показва дали има някакви мозъчни травми, съдови нарушения и т.н. , които могат да обяснят пристъпите.
Дават резултата на диск, а също и разчет на видяното на хартия.

# 650
Мен по- скоро ме интересува дали при епилепсия, ЯМР излиза чист.

# 651
Зависи от вида на епилепсията, може и да излезе чист, но може и да се намери нещо видимо.

# 652
Да, може да не се открие проблем в мозъка. При синът ми е така.
Въпреки това е с епилепсия.

# 653
скоро правих ЯМР излезе чисто и ЕЕГтата не ми бяха толкова зле.
С много стара травма на главата съм ако има значение.

# 654
Да, може да не се открие проблем в мозъка. При синът ми е така.
Въпреки това е с епилепсия.
И ЯМР и ЕЕГ- тата са чисти, така ли да разбирам?

# 655

При нас ЯМР е чисто, а ЕЕГ - не. Това значи, че промените в мозъка са на микро ниво, което не се хваща с образна диагностика. Така ни обясниха.

# 656
ЯМР - чисто, ЕЕГ - не е чисто.

# 657
И аз съм така. Ямр - чисто а ЕЕГ- има пароксизмален фокус и дори все още не знам имам ли епилепсия , защото нямам припадъци ...

# 658
Тези,които сте с епилепсия с Сте правили ЯМР , моля кажете ми на ЯМР виждат ли се огнищата, потвърждава ли се епилепсията с ЯМР?
За смислен резултат трябва апаратът да е поне 3Т. Виждат се структурни увреждания (съдови промени, кортикална дисплазия, тумори, прекаран инсулт).  ЯМР се прави, за да се изключат тези причини и да се започне подходящо лечение.
Доброкачествените детски епилепсии не са свързани с промени в мозъка и ЯМР показва, че всичко е наред.

# 659

Относно ЯМР, при децата с епилепсия, ако има в мозъка някакви промени се виждат.
Не се вижда, ако проблема е на клетъчно ниво, но тогава детето има видими отклонения.

За смислен резултат трябва апаратът да е поне 3Т. Виждат се структурни увреждания (съдови промени, кортикална дисплазия, тумори, прекаран инсулт).  ЯМР се прави, за да се изключат тези причини и да се започне подходящо лечение.
Доброкачествените детски епилепсии не са свързани с промени в мозъка и ЯМР показва, че всичко е наред.

Общи условия

Активация на акаунт