Епилепсия - ТЕМА 27

• 76 244
  • 718
  •   1
Отговори
# 705
Много благодаря,не знаех че и това е вариант.
Задължително ще направим.
Дано ме са на различно мнение,че тогава ще трябва сигурно и трето мнение

Защо ще правите две? Просто покажете ЕЕГ-то и на втория специалист, за разчитане. Да видите какво ще ви кажат двамата за едно и също ЕЕГ.

# 706
Моята дъщеря също прави абсанси и пие Петинимид. На мен невроложката ми каза, че се израствало в някакъв момент.

# 707
На колко години е вашето детенце?
quote author=Marthina link=topic=1371368.msg50728095#msg50728095 date=1768978388]
Моята дъщеря също прави абсанси и пие Петинимид. На мен невроложката ми каза, че се израствало в някакъв момент.
[/quote]

# 708
На 6 и 2 месеца. Открихме го на 4 години и 5 месеца. Скоро ще станат 2 години откакто пие лекарството. В началото невроложката каза, че според нея след 2 години всичко ще е отшумяло, но на последното ЕЕГ имаше отново абсанс и вдигнаха дозата. Тоест скоро няма да спираме лекарството.

# 709
Марти, а пускате ли ниво на етосуксимид преди вдигане на дозата?Ти забелязваш ли абсансите или само на ЕЕГ се вижда?Синът ми пиеше по 4 таблетки, после три, после само сутрин.

# 710
Кокомира, не сме пускали такова нещо.
Честно казано, преди време едната госпожа на дъщеря ми ми спомена, че според нея е възможно отново да са се върнали. Аз не съм забелязала.

# 711
Здравейте.
Имам син на 18год с ДЦП и епилепсия.
Първия пристъп направи на 9 месеца и от тогава вдигаме дози, добавяме нови лекарства, знаете как е. В момента пие Конвулекс 3*11мл, Трилептал 3*12мл , Топилекс 2* 75 мг , имаше период когато приемаше и Ламиктал, но не видяхме ефект от него и го спряхме.
Единствено когато беше на 3-4 год имаше период от 2 год без гърчове, по принцип прави по 1 на 1-2 месеца , но последната година са всяка седмица.
Гърчовете са винаги по време на сън.
През всички години сме следяли единствено чернодробни и правим по два курса годишно с Ливорон или подобни.
Повода да пиша е ,че имам позната в Германия,която има също дете с СОП и там са й казали ,че е много важно да приема пробиотици,защото връзката "черва- мозък" е много важна.
Всички знаем ,че от проблеми с чревната флора се отключват много проблеми , но никога не съм правила връзката с епилепсията.

Въпроса ми е ,на вас някой обръщал ли ви е внимание за това?

През последната година с вдигането на дозите ,съвсем загуби апетит и стомаха му стана доста нередовен ,затова давам пробиотици,който нормализират изхождането .

# 712
Пробиотиците са важни за здравето на целия организъм. Въпросът е да се избере подходящ пробиотик.
Между другото преди време бях пуснала един пост, свързан с нощно напикаване при сина ми, което се появи след смяна Конвулекс сироп с такъв на таблетки.
След консултация с личния лекар преминахме на таблетки сутрин и сироп вечер. Напикаването спря. Така и не го обсъдих с невролога на сина ми, защото вече беше минало контролното ЕЕГ.
Пиша го, в случай че някой има нашият проблем. Да разговаря със следящия детето му лекар дали може да направи такава комбинация. Пълното спиране на напикаването отне две-три седмици, при положение, че 9 месеца се напикаваше, понякога и по два пъти на нощ.

# 713
Моето дете (6г) се напикава, понякога и три пъти на нощ, ако не се събудя да го заведа до тоалетна. Той е на левебон. Обаче освен епилепсията има и бъбречно заболяване и пие доста вода.

# 714
donau_janine2, аз се усъмних дали не е от таблетките, но дълго време не предприех нищо, докато не дойде време за контролно ЕЕГ. Тогава неврологът се двоумеше дали изцяло да не върнем сиропа, но все още не бяхме сигурни, че това е причината. Остана на таблетки, обаче в един момент реших да разговарям с личния лекар и да го попитам не можем ли да направим такава комбинация- таблетки сутрин и сироп вечер. Вече бяха изключили проблеми с бъбреците и пикочния мехур. Той никога преди не се беше напикавал. Аз забелязах, че спи изключително дълбоко, когато вечер пие таблетка. Сега става и отива до тоалетна, ако му се доходи, а тогава буквално си спеше в урината, без да помръдне. Вдигах го по нощите, за са му пусна душ и да се преоблече. Протекторите се перяха почти всеки ден. Той е ученик и това много му се отразяваше, понеже му развалях съня по този начин, съответно в училище беше уморен.

# 715
Здравейте майчета,след направено ЕеГ се установиха изменения и предписаха Конвулекс на сина ми.
Други изследвания не са правени.
Искам да чуя поне още едно мнение.
В София или Пловдив кой бихте ми препоръчали?
И при вашите дечица ли изписват препарат,само на основа ЕЕГ?
Всякакви съвети ще са ми от полза.
Детето е на 2г с един гърч зад гърба ни

# 716
Здравейте, какви други изледвания според вас трябва да бъдат направени като ЕЕГ е извън норма. При нас след гърч и ЕЕГ предписаха конвулекс. Вървете при проф. Литвиненко, единствено това че имате само един гърч може да ви даде надежда да не преминавате на лечение, но той трябва да види ЕЕГ, ще разпита и за продъжителността на този един гърч (това е ключово).

# 717
Здравейте, какви други изледвания според вас трябва да бъдат направени като ЕЕГ е извън норма. При нас след гърч и ЕЕГ предписаха конвулекс. Вървете при проф. Литвиненко, единствено това че имате само един гърч може да ви даде надежда да не преминавате на лечение, но той трябва да види ЕЕГ, ще разпита и за продъжителността на този един гърч (това е ключово).
Бихте ли ме насочили в частния му кабинет или ако работи в някоя болница да го потърся?

# 718
Бихте ли ме насочили в частния му кабинет или ако работи в някоя болница да го потърся?
https://superdoc.bg/lekar/prof-ivan-olegovich-litvinenko-1280
преглежда на две места, много трудно се взима час за преглед на Найден Геров (там е с направление или диспансер), на 15 число всеки месец пускат часовете за следващия и ако не сте на рефреша на страницата е много вероятно да не успеете.

Общи условия

Активация на акаунт