💪"Игри на волята: България" - сезон 3, тема 5 (26.09.-03.10.2021)

• 102 371
  • 2 281
  •   1
Отговори
# 1 770
Все по тая тема... откога звателният падеж не е модерен ???
- Иван, Симеон, готови ли сте за битка?

трябва да е
- Иване, Симеоне, готови ли сте за битка?

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0% … D0%B4%D0%B5%D0%B6

# 1 771
  • Испания
Все по тая тема... откога звателният падеж не е модерен ???
Скрит текст:
- Иван, Симеон, готови ли сте за битка?

трябва да е
- Иване, Симеоне, готови ли сте за битка?

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0% … D0%B4%D0%B5%D0%B6

За съжаление, отдавна. И знаеш ли къде започна? В новините. Водещите четат новините и обявяват следващ материал, обръщайки се към репортера: "Иван, към теб!"

Побеснях, като го чух за първи път, но това се случва от години.

Цитат
Отпадането на звателните форми от българския език е ясен и необратим процес, но вероятно ще мине още доста време, докато той завърши. Дотогава те ще се употребяват успоредно с основните форми на имената, което е съвсем естествено за езиковото развитие, и все повече ще се оказват в изолация. Ето защо честото пренебрегване на звателните форми в наши дни се нуждае от повече разбиране и по-малко осъждане.

От Павлина Върбанова

Оказва се, че това е явление от хилядолетие.

# 1 772
Лещичка, мерси за спойлера.
Скрит текст:
Логична тройка от гледна точка на Тупаревци. Да видим дали ще излезе така. Като цяло можеше и да е доста по-зле, а можеше  разбира се и по-добре. За победителя съм окей но за:
Скрит текст:
Паулина
не съм.

Последна редакция: пт, 01 окт 2021, 21:01 от bubanka

# 1 773
лещичка много благодаря .
Скрит текст:
За победителят ,всички писаха още в началото за Андрю

# 1 774
  • Испания
Всеки с проблемите си.

# 1 775
Змиите са защитен вид  в България или поне голяма част от тях. Циркът с "нехраненето" е пълен.

# 1 776

Побеснях, като го чух за първи път, но това се случва от години.

Цитат
Отпадането на звателните форми от българския език е ясен и необратим процес, но вероятно ще мине още доста време, докато той завърши.
От Павлина Върбанова
Оказва се, че това е явление от хилядолетие.
Remove, remove!  And became she what she became!  Went horse to the river!

(Мани мани!  Стана тя каквато стана! Отиде коня в ряката!)

Извинявам се за лиричното отклонение от темата.

И за да върна топката в темата - бебето ме дразни все повече а бамби набира точки. И двете в началото не ми бяха никак високо в класацията по симпатии. Бамби може да не е много интелигентна но не се лигави и не се скатава.

# 1 777
Скрит текст:
Още в началото някой беше казал, че Андрей е победителят. Но Алекс в 1 лайв се изпуснал, че не бил Андрей. Не знам, но много ми се иска все пак Андрей да вземе наградата, много го харесвам. Все още вярвам, че ако не е Андрей, ще е Морунов. Бяха писали, че коконата ще е в топ 3, но няма да спечели. За Симеон не съм изненадана, но предпочитам да е Морунов.

# 1 778
  • Испания
Лайв с Рабухчиев, Паулина и Стратимир

Стратимир: Мнооо ми е смешно как хората се вълнуват от игрите. Това не е нещо важно.

Паулина: Не е така. Разбира се, че е важно.

Статимир: Имам една тема. Чакай! Ква беше тя? Аха. Защо сме се сближили? С Горилата си съвпаднахме като характери. С Паулина беше искрена и в игрите се справяше добре. Затова просто така се случи.
Паулина: Нашата коалиция се случи след другата коалиция.

Стратимир: Факт е, че докато бяхме на реката тримата бяхме по-близки. Затова и другите са си направили коалиция. Чувствали са се застрашени.

Не са ми интересни. Само се оправдават. Днес Статимир пуска не знам си колко сторита с оправдания.
Който иска да ги гледа https://www.instagram.com/gorilla_rabuhchiev/live/

# 1 779
На Рабухчиев не му трябва тази коалиция. Струва ми се, че е по-читав от другите двама.
Разочарована съм от Стратимир. А при Паулина падението е голямо.
Мисля си нещо. Казват ни, че ще става по-интересно. Коментарите и на Елизабет ме карат да смятам, че някой по-слаб или скучен/неизпъкващ играч доста ще дръпне напред и ще има изненади с него/нея. На този етап не знам кой би бил този човек.

# 1 780
  • Испания
Според малкото, което гледах, Стратимир твърди, че тяхното не било коалиция. Просто на реката си били станали близки той, Паулина и Рабухчиев. Пък другите се почувствали застрашени и се коалирали. Той сега го видял, като гледал епизодите.

Ха, ха, ха!

# 1 781
  • София
Според малкото, което гледах, Стратимир твърди, че тяхното не било коалиция. Просто на реката си били станали близки той, Паулина и Рабухчиев. Пък другите се почувствали застрашени и се коалирали. Той сега го видял, като гледал епизодите.

Ха, ха, ха!
Дааа и съвсем случайно са номинирали и тримата Милена. Не са се разбирали или коалирали, то така се е получило просто. 😁

# 1 782
Отговориха ми на въпроса "Доволни ли са от монтажа на епизодите и битките?".
Като цяло го определиха като задоволителен. Рязали са много от дискусиите по време на съветите, Стратимир има определени забележки и към отразяването на самите битки. Като цяло монтажа е повече насочен към драмите. Казаха, че досега драмата е била с Мани, сега очакват фокуса да се премести към тяхното племе.

# 1 783
Аз пък си мисля, че думите на Димо, че можеш да загубиш само ако се предадеш, са точно за Габи. Току виж се отказала и от плажа на отшелника, ако е възможно?

# 1 784
  • Испания
Скрит текст:

Ха, ха, ха!
Дааа и съвсем случайно са номинирали и тримата Милена. Не са се разбирали или коалирали, то така се е получило просто. 😁

Прихванали са от лъжливото овчарче Тупарче.

Общи условия

Активация на акаунт