Борба с рака- духовно оцеляване, физическо преодоляване-73

• 55 292
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
  • Русе
Аз си запазих час за него чрез кол центъра на Надежда. Сега е там.
Обаче на мен ми каза, че оня ден му е последният приемен за тази година, защото графика много пълен.
На прегледа  се разбрахме за всичко и направо си запазих час за операция. Каза ми какво,що, записах си и ще се видим чак тогава.
Заради лъчето ще ми присажда кожа, а заради цигарите и на здравата (която ще маха) също Sad. Също каза, че ще е тежка операция, ще трябва доста да си поиграе. 6-7 часа. И на двете ще слага експандери, а на втори етап-само имплантите. Било лека операция.

# 136
Ееее, експандее беше думата. Леко да мине, Ели. Аз съм минала през половината път, който ти предстои. Здравата не съм в пипала. Имай му пълно доверие. Страхотен е!

# 137
Включвам се да пожелая здраве и сила на Хули! Вярвам, че ще се справи, тя е боец!
Успех и на момичетата, които ще правят реконструкции!

# 138
  • В царството на игрите:)
Здравейте!
Аз съм с диагнозата вече 9 години ( рак на гърдата). Имай оплаквания и отидох на контролен преглед. Имам завишение на туморния ми маркер. Докторът в хирургичния кабинет ме изгони и ми каза да си гледна живота и да забравя за този туморен маркер. Пуснах ново изследване, в друга лаборатория, което е малко под референтната стойност.
Моля, кажете как да постъпя? Не съм от София, но мисля да отида там на преглед. Бихте ли ме насочили към болница/ лекар?
Скрит текст:
Привет, според мен ТМ ти е абсолютно в норма и на този фронт нямаш грижи, но теб сигурно те притеснява първия по - височък резултат. В този случай не знам защо момичетата те пращат на мамолог, след като образувание в гърдата /ново/ рядко повишава маркера. В този случай е добре да направиш скенер или поне ехография на коремни, рентгенова снимка или сцинтиграфия, от които нямаш нужда, но поне няма да мислиш първия резултат. Ако си диспансеризирана тези изследвания ти се полагат Simple Smile Много се радвам, когато чуя, че някой след диагнозата е родил деца. Това вдъхва толкова кураж и радост Simple Smile

# 139
Ели, аз да попитам заради цигарите......нещо не можах да разбера☺️

# 140
Милмич, аз правих ехография на коремни органи и снимка на бял дроб в деня, в който са ми взели кръв.
Това са ми резултатите.
Скрит текст:

Аз поисках сцинтиграфия, но ми казаха, че докато не мине стойността от 30 не могат да ми пуснат допълнителни изследвания.
Иначе имам едно голямо досие в онкото Wink

# 141
  • София
Peacock, всичко изглежда ОК.
Няма нищо обезпокоително!
Дишай! Не се вкарвай във филми!
Живей спокойно и мисли за една вълшебна Коледа! 🤗

Момичета, много ви се радвам, че ще ставате силиконки 🥰 (и ви завиждам, де)
По "мое време" пластичната хирургия прохождаше тук (а в белия свят  си беше отдавнашна практика операция 2 в 1 и то, напълно безплатно за пациентките).
С моя бюст ню- ню си ми беше мечта...
И да покажете после 😘.
Досега само Maritt- ката е показвала май.
Лека!

# 142
Моя вече е разноглед. Не е за показване даже Wink
След първите 2-3 дни болки ти става много яко и си друг човек. Браво, че сте се решили! Мен татко ме навиваше откакто отрязаха гърдата ми. Престраших се 2 години по- късно. Но и персонала и лекарите бяха страхотни! Само хубави спомени имам от престоя си покрай тези моменти. Странно, но факт!

# 143
Здравейте момичета. Отивам на първа вливка, стиснете ми палци, че съм... блякс.
Късмет на всички.

# 144
Кураж! Бързо възстановяване!

# 145
  • Русе
Здравейте момичета. Отивам на първа вливка, стиснете ми палци, че съм... блякс.
Късмет на всички.

Стискам палци. Не се панирай предварително, не е чак толкова страшно, но от психиката може да си докараш по-гадно преминаване. Вирвай нос и си повтаряй, че е за твое добро.

Някой пита за Никола. Тази сладка шматка е в БГ. Оказахме се съгражданки и успяхме да се видим за кафе. Голям образ е.

Гари, пушенето свива кръвоносните съдове и било предпоставка за отхвърляне. Затова присаждал кожа. Или нещо такова. Не се задълбавам много.

# 146
  • Бургас
Juppas, ще се справиш, момиче! Не забравяй - много вода, първо намаля гаденето, второ трябва да я изпикаеш тая отрова по най-бързия начин.

Минавам да се похваля с чист ПЕТ скенер. Имах притеснения след една рентгенова снимка в деня на последната ми вливка. Рентгенолога видя нещо и ме изплаши сериозно. Чаках резултата от Пет скана 3 дни и това почти ме уби, не мога да си представя да чакам 20+ дни. Ноооо всичко е наред, слава на Бога!
Виждам, че сте се разприказвали за реконструкции, та ще си призная. Тази седмица е и моята операция. Двойна мастектомия с поставяне на импланти. Ще дам отзив от първа ръка като мине. Дай Боже всички да сме доволни от резултатите Hug

# 147
  • София
Juppas, леко да мине!

Solace, на теб също, всичко ще е наред!

Писала съм и преди - аз съм с двойна мастектомия и импланти, но преди това слагах експандери заради лъчетерапия преди 4 г. на едната гърда. Доц. Романски прави операцията, като при мен не се наложи присаждане на кожа, защото не пуша /или поне пуша рядко на чаша вино по 1-3 цигари, което той определи като непушене и помоли 6 седмици преди и 2 седмици след операцията да не го правя/, защото никотина свива малките кръвоносни съдове и особено за гърдата с лъчетерапия е голям проблем кожата да не некротизира.

# 148
  • София
Juppas,стискам палци да мине леко!

Solace,браво за чистият скенер, все такива да са!Успех и на операцията, при кой ще я правиш?

Час за Романски съм записвала  през сайта на Надежда.

Аз днес бях в еднокринологията за разни изследвания. Правиха ми натоварване с глюкоза - ужасна гадост.И преди съм правила,но бях забравила,колко е отвратително. И тази глюкоза ,не знам колко е ок да я пия,но както и да е.Обаче не ми взеха кръв на 60-та минута,а чак на 120-та.Не успяха 30 мин да ми вземат кръв ,две сестри се мъчиха,накрая ми прилоша,падна ми кръвното и ме сложиха да си полегна.Та сега незнам дали ще е достоверно това изследване, като второто взимане на кръв беше на 150-та минути,а от това зависи лечението.

Хули,с нетърпение чакам да те видя тук!Оправяй се бързо и му виж сметката и на този натрапник!

# 149
  • Русе
Зори, стискам палци все пак да отчетат верен резултат. И аз съм правила тая гадост. Направо като талпа паднах, а бях вече личащо бременна..

Солас, поздравления. Все такива резултати да имаш.

Общи условия

Активация на акаунт