Борба с рака- духовно оцеляване, физическо преодоляване-73

• 55 358
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
  • Русе
Можеее Simple Smile

Никакви.

# 556
Не, при мен първоначално не бяха назначили нито ХТ, нито ЛТ въпреки заразените Л.В., имах и нечиста резекционна линия . След като хирургът върна решението на Онкокомисията за преразглеждане ми назначиха пълна програма - 6 червени химии + 20 процедури лъче. За хормоните не са имали колебания, директно ми ги предписаха.

# 557
Не, при мен първоначално не бяха назначили нито ХТ, нито ЛТ въпреки заразените Л.В., имах и нечиста резекционна линия . След като хирургът върна решението на Онкокомисията за преразглеждане ми назначиха пълна програма - 6 червени химии + 20 процедури лъче. За хормоните не са имали колебания, директно ми ги предписаха.
Благодаря Ви и бъдете много здрава.
Относно золадекса за колко време ви е изписан?

# 558
За 5 години.

# 559
  • Русе
И при мен

# 560
  • София
Кати, със сходни показатели бях първия път - назначиха Золадекс и Тамоксифен, след 2-рия тумор на другата гърда /лобуларен, но отново хормонозависим/ продължиха Золадекса и промениха Тамоксифена на Екземестан. Както каза лек. онколог - за всеки случай няма да спираме Золадекса.

# 561
Аз не съм имала Золадекс, а само Нолвадекс. Нер-, хормонозависим, бях на 46 когато започна всичко. Цикълът ми спря по време на химията. След химията 1път имах нещо като цикъл и веднага отидох при Тимчева.  Тя каза, че нямам нужда от Золадекс. Минаха 6 години. Нямам цикъл. Вероятно съм влязла в истинският климакс.

# 562
Момичета, някой има ли координати на д-р Поповска, за ревизия на хистологията?
Аз вече имам диагноза - тройно негативен е новия гад. Сега трябва да се определи терапия
Има ли други с този вид? Каква терапия ви предписаха?

Последна редакция: вт, 23 ное 2021, 23:09 от citron

# 563
  • София
Изпратих ти на лични .

# 564
citron, добре дошла в клуба на тройнонегативните 🙃
 Аз и майка ми сме с такива. Има и други момичета в темата.
Аз съм с масектомия и имах само химия.
Нямах хормони и лъче.
Майка ми започна първо с химия. После ще има операция- химия пак....
Та всеки случай си е различен.
Но и при нея първия рак преди 18г е бил хормонозависим, а втория сега тройно негативен.

Само не чети в интернет за нашия вид.
То за никой вид не е препоръчително четенето 🙄

# 565
  • София
Аз вече имам диагноза - тройно негативен е новия гад. Сега трябва да се определи терапия
Има ли други с този вид? Каква терапия ви предписаха?

Аз! Операция (пълна мастектомия) 2000г, лъче- и химиотерапия 2000/ 2001 г.
Добре съм... и се надявам, че дъъълго още ще бъда! 🙏 (е, гледам да не обръщам много внимание на дегенеративните проблеми, които ме налазват вече 😅).
Честно казано тогава не вярвах, че ще ме бъде толкова дълго (дни преди диагнозата бях празнувала 42 г)! 😊

Успокой се, мила! Повярвай на лекарите и на лечението! Ракът вече не е това,  което беше (и Слава, Богу!)!
И споделяй с нас! 😘

P.S. А, и друго да ти кажа- преборих осмокракото,  а на 2 пъти (2012 и 2013 г) щях да се гътна от ужилване от оса (първия път ми е спряло сърцето, дори "гледах отгоре" какво правят с тялото ми...направо ме върнаха ОТТАМ...).

Последна редакция: ср, 24 ное 2021, 10:42 от AnyHr

# 566
Приветки момичета! Hug
Кати, и аз съм на тамокс и золадекс. То доколкото прочетох, идеята на золадекса е да създаде условие за правилното действие на тамоксифена. А именно, менопауза. Да намали риска от гинекологични сложнотии и не помня още какво.Сигурно е адски стресиращо, ние да ти пеем едно, докторите друго. Препоръчвам ти да поровиш и да отидеш подготвена при онколога. Като ти отговори, както и да ти отговори, поне ще го разбереш. И ела да споделиш какво ти е отговорил, че да питаме и ние нашите доктори, че тая внезапна критическа хич не е приятна, бих я пропуснала. Wink

Последна редакция: ср, 24 ное 2021, 19:29 от Приветка

# 567
  • София /Абсурдистан
Аз не пия нищо, на риск съм без хормони,  ама да кажа, че се ваксинирах. Никаква алергия не излезе, ама аз го направих след подготовка. Втора игла на 12- ти дек. Писна ми да се страхувам. То не бяха раци, то не бяха вируси. Тройно позитивен е при мен, или поне беше. Карам го на късмет.

# 568
Приветки момичета! Hug
Кати, и аз съм на тамокс и золадекс. То доколкото прочетох, идеята на золадекса е да създаде условие за правилното действие на тамоксифена. А именно, менопауза. Да намали риска от гинекологични сложнотии и не помня още какво.Сигурно е адски стресиращо, ние да ти пеем едно, докторите друго. Препоръчвам ти да поровиш и да отидеш подготвена при онколога. Като ти отговори, както и да ти отговори, поне ще го разбереш. И ела да споделиш какво ти е отговорил, че да питаме и ние нашите доктори, че тая внезапна критическа хич не е приятна, бих я пропуснала. Wink

Здравейте,решила съм да си направя консулт и с проф.Тимчева, за да видя и тя какво мисли по моят въпрос. Аз лично вярвам на моят лекуващ лекар, но ми се иска все пак едно пълно, подкрепено с факти обяснение"защо" за мен няма золадекс. Благодаря на всички ви за отговорите, от всичко прочетено разбирам ,че май съм единствената на 43 г , на която не е изписан золадекс:)Бъдете здрави, ама много здрави и живейте пълноценно

# 569
Минавам само да се похваля, че майка ще има химия днес. Успяла е с всички хапчета да вдигне показателите. 🥳

Общи условия

Активация на акаунт