Борба с рака- духовно оцеляване, физическо преодоляване-73

• 55 356
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
Katy_val аз нямам Золадекс, но моят карцином е ин-ситу и се води неинвазивен. пия само Нолвадекс. На 38г бях.Но и аз не мога да се спася 2г.от кисти на яйчниците. Пих и естрогени и прогестерони, изчезва и на следващия преглед пак се е появила.

# 571
Здравейте на всички Heart

И аз минавам да споделя, че майка ми мина първата химия и мина направо като всеедно не е била на терапия. Казаха и, че след 2-3 седмици ще започне да и пада косата. Направиха изследвания седмица след вливката - перфектни са. Надявам се, че така ще е до последната вливка.

Минаха почти 2 месеца след пълна мастектомия на лява гърда и извадени 13 ЛВ и все още не пипа никаква домакинска работа и си пази ръката долепена до тялото и свита в лакътя. Като я накарам да вдигне ръцете над главата почти я изправя, но я "дърпало" и няма особено желание да се понапъне малко.

Вие как продължихте след операцията? След колко време е нормално да си възвърнеш почти предишната форма?

# 572
Здравей Хепинес, радвам се че майчицата ти се чувства добре. Приемам случая ѝ много лично, защото както знаеш и аз съм тук, заради мама. Мама също се чувстваше добре след химията, показателите падаха, но не много, тя хапваше червено месце и пийваше повече червено вино. Имай предвид, че след първата вливка химията започва да се натрупва в организма и е възможно да се чувства малко по-зле (но не е задължително). При мама най-гадни бяха втората червена и втората бяла. За ръката - мама е с две пълни мастектомии и тя не е спирала с домакинската работа. Не вдига тежко (или поне така казва!), но правеше редовни упражнения за ръката още първите дни след операцията. Опъването до колкото съм запозната ще го има винаги, но да не се обездвижва съвсем.

# 573
Като спрете да й чистите и готвите, и ще се раздвижи😁
Моята майка съм я оставила да си чисти и готви. Е, гледам в дните на и след химията да има сготвена храна. Но тя цял ден си е вкъщи, чувства се добре (пупу). Ако я отменим и в това, съвсем няма да има какво да върши. Но тя си е сама и не цапа 😉 Е направих й тиквеник, че и се дояде😁 Обещах за Нова година и баклава 😂
Аз чистих и готвех веднага след операцията. По малко.... бавно... и постоянна гимнастика!!!
Това последното е много важно!
Раздвижих се веднага и след 1м спрях гимнастиката. След още 1м не можех да си вдигна ръката 🤕 Та айде пак раздвижване....

# 574
Аз и двата пъти( а и след предишните операции- имам много  коремни), с прибирането от болницата си подхващах домакинската на общо основание, че нямам много помощници( само на мм и на децата разчитам, ама те малко по мъжки я отмятат и винаги има какво да се прави след тях). Вие, ако искате си я глезете, но да прави гимнастиката. Иначе ще има да я опъва още много време. На първа страница в темата има упражненията( ако не са ѝ показали в болницата).  Да не я натоварва с тежко и да избягва резки и монотонни движения, а да набляга на бавни и плавни, такива. И вечер като седне пред ТВ-то, да вдига оперираната ръка над главата и лекичко да я разтрива с другата( на мен това ми е вече утвърден навик, но само така ми олеква болезнеността).
Приветка, как си?!?

# 575
Любе, екстра съм. HeartЧакам края на карантината с нетърпение. Яд ме е, че сега пак велико чакане за скенер.     За този ми дадоха дата от септември, сега сигурно чак за февруари ще ме пратят. Но нейсе, да минава и отминава.

# 576
  • София /Абсурдистан
Аз ако живеех сама знаете ли кога ще взема да готвя и да слугинясвам, точно никога.

# 577
Ти да не мислиш, че тя се е скъсала да готви и чисти 😂
Ама си купи нова прахосмукачка, като моята (Кауфланд- ръчна за 40лв). Викам харесва ли ти как чисти- не я е пробвала още 😂
Днес една леща е направила и ще има за два дена.
Почива си жената. Ама ако й готвим и чистим, и за това няма да става...
Днес ми обяснява, че доктора й обяснявал, че след операцията ще е на лъче и хапчета. Тя не е с хормонозависим. Явно ще е химия на хапчета 🤔

Утре ще ходя да си видя щитовидната жлеза за ко се бори🙄
СУЕ от 61 ми е паднало на 16. Значи лечението действа. Само да ги видим тези възли, ко ши ги прайм.....

# 578
  • София /Абсурдистан
DZ не бързай да ги махаш.

# 579
Първо ще направим биопсия. Ако всичко е наред, на пролет ще ги махна. Бомба не ща да си отглеждам 🙄

# 580
Здравей Хепинес, радвам се че майчицата ти се чувства добре. Приемам случая ѝ много лично, защото както знаеш и аз съм тук, заради мама. Мама също се чувстваше добре след химията, показателите падаха, но не много, тя хапваше червено месце и пийваше повече червено вино. Имай предвид, че след първата вливка химията започва да се натрупва в организма и е възможно да се чувства малко по-зле (но не е задължително). При мама най-гадни бяха втората червена и втората бяла. За ръката - мама е с две пълни мастектомии и тя не е спирала с домакинската работа. Не вдига тежко (или поне така казва!), но правеше редовни упражнения за ръката още първите дни след операцията. Опъването до колкото съм запозната ще го има винаги, но да не се обездвижва съвсем.

Благодаря на всички за отговорите! Heart

HriEmS  и DZ все пак по една пътечка минаваме, ще се подкрепяме. Аз все я побутвам да похваща по малко някакви неща вкъщи, а тя от страх не проявява особен интерес и обяснявам, че ще стане по-зле ако въобще не я движи. Този уикенд направи една баница и един щтрудел и ръката и се понаду, не много, но се вижда и усеща. Не знам това дали е от прекалено пазене или... абе и аз не знам какво е. Сега я изпратих до ЛЛ, а пък междувременно мисля да потърся за някакви рехабилитации или масажи.

А на всички, които не са спирали с домакинските задължения - ГЕРОИ СТЕ! Heart Hands Raised Hands

# 581
Минах си моя преглед днес.
Януари ще правим пак ехография на жлезата. Искала хубаво да се изчисти възпалението, защото от него седяла на петна.
Та до 10-15 януари ще дишам..... след това ще видим 🙃
Обаче вдигам кръвно от кортикостероида 😒
Не мога да го спра, заради възпалението...И цял ден ми е омотано 🤕
Спирам кафетата от днес. А това ми беше последната останала зависимост 😔
Мрън!

# 582
Януари ще правим пак ехография на жлезата. Искала хубаво да се изчисти възпалението, защото от него седяла на петна.
Мрън!
Дишай и не мисли за 15ти януари, всичко ще бъде наред! Hug
Безкофеиново кафе не може ли да пиеш? Или ирландско кафе? Wink
Хепи, не оставяй мамето без раздвижване. Колкото може, но редовно. Вкъщи мъжете ме юркаха по три пъти на ден, ама какво ръкопляскане беше като достигна следващата чертичка на вратата( на последното упражнение, дето се разтягаш по стената, в случая ми нарисуваха чертички по вратата).. И ми ставаше едно хубаво и гордо, и не се чувствах като инвалид. Имай предвид, че за лъчето трябва да е раздвижена, защото позата е с ръце над главата. Успех Flowers Four Leaf Clover

# 583
Мрън!
Дишай и не мисли за 15ти януари, всичко ще бъде наред! Hug
Безкофеиново кафе не може ли да пиеш? Или ирландско кафе? Wink
Хепи, не оставяй мамето без раздвижване. Колкото може, но редовно. Вкъщи мъжете ме юркаха по три пъти на ден, ама какво ръкопляскане беше като достигна следващата чертичка на вратата( на последното упражнение, дето се разтягаш по стената, в случая ми нарисуваха чертички по вратата).. И ми ставаше едно хубаво и гордо, и не се чувствах като инвалид. Имай предвид, че за лъчето трябва да е раздвижена, защото позата е с ръце над главата. Успех Flowers Four Leaf Clover

Ще пробвам и аз с такива чертички - може пък да я стимулира повече. Много хубава идея, благодаря ти.

# 584
Приветка, взех си днес безкофеиново 😁

Общи условия

Активация на акаунт