Борба с рака- духовно оцеляване, физическо преодоляване-73

• 54 800
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
  • Плевен
Предполагам, че е така, сега малко се кротнах, детето е с вирус, явно и на мен ми пада имунитета покрай него, но ще видя утре.
Да ви пиша да се посмеете, оказа се запушена слюнчна жлеза, лечението е хапване на лимони, за да се отпуши. Отдъхнах си...
Хубави и светли празници, момичета! Здраве ви пожелавам!

# 691
  • Русе
3 седмици след последната вливка ходих на лъчетерапевт и то точно в Токуда. След седмица започнах процедурите. Той (в случая тя) ми назначи бройката, взеха ми мерки, снимки и т.н.

Дават часове, които се спазват, всички са много любезни и мили, а др. Мехмед зае първото място в личната ми класация за най-добър док. Нищо, че е младок.

Между двете терапии минах Пет-скенер.

# 692
    Здравейте, момичета. Остават ми още две вливки Доксетацел и после следва лъче и имам питане. Кога да ходя при лъчетерапевт, той ли определя броя на терапиите - какво следва след края на химията?
    Току да-добър вариант ли е за лъче?
    След последната химия онкологът Ви ще Ви даде направление за лъче. Добре е да направите тогава и среща с лъчетерапевта, който сте избрала. Предварително ще Ви сканират и маркират, т.е. план за лъчетерапията и ще Ви определят дата за започване и брой облъчвания. Аз утре съм на такава подготовка, но в Сърце и мозък Плевен.

# 693
    • София
    Сладурки, имам нужда от помощ 😊
    Коментирано е миналата година, но не намерих инфо.
    Имам ПИК на НОИ и на НАП.
    Искам да си пусна документите за винетка по електронен път, но не знам къде и как.
    Моля, някой вещ да ме светне!
    Благодаря предварително! 😘

# 694
    • Русе
    Ани, пиша ти на ЛС

# 695
    elifanta, браво на теб 🤗🤗🤗

# 696
    Момичета, в Младост за колко време излизат резултатите от скенер/ПЕТ скенер? Дали са дата на мама 29.12. дано всичко е наред! Hands Pray

# 697
    След три работни дни, са готови. Аз правих в четвъртък, във вторник след обед можеха да се вземат от регистратура( на мен ми ги пратиха по куриер и в сряда сутрин бяха в Пловдив). Във вашия случай може и да е в първите работни дни на януари( ПЕТ скенерите не работят по празниците, сигурна съм- питах). И само за информация- ако креатинина или кръвната захар са малко над норма, не пречи( че нали се бях шашнала за високата кръвна захар- доцента рече, че до 10 не е проблем, нищо че пише че над 7 отлагат).

# 698
    Момичета, идвам да помрънкам, ще ме извинявате! Много ми е напрегнато за предстоящия скенер, така силно желая всичко да е наред! Миналата година точно на 01.01.2021 мама ми каза, че е напипала бучка и всичко започна няколко дни след това. Операция, скенер, там се видя образуванието в другата гърда, химия, лъче и тн. Д-р Ганчева, както и останалите доктори,  с които мама разговаря са казали, че цялото това лечение при нея е превантивно  (най-вече химията и премахването на двете гърди изцяло), тъй като не е имало нищо на предходния скенер или сцинтиграфията. Искам да вземем резултатите и да пише, че всичко е чисто, че всичко е наред. Последните години бяха много трудни за цялото семейство и за тази коледа си пожелавам с цялото сърце и с цялото ми съществуване спокойствие и хубави дни! Пожелавам го на вас също!

# 699
    Hriems, вярвам, че ще бъде чист ПЕТ скенерът! Пожелавам ти спокойна, семейна Коледа!

# 700
    HriEmS, стискам палци всичко да е наред 🤗🤗🤗

# 701
    Момичета, идвам да помрънкам, ще ме извинявате! Много ми е напрегнато за предстоящия скенер, така силно желая всичко да е наред! Миналата година точно на 01.01.2021 мама ми каза, че е напипала бучка и всичко започна няколко дни след това. Операция, скенер, там се видя образуванието в другата гърда, химия, лъче и тн. Д-р Ганчева, както и останалите доктори,  с които мама разговаря са казали, че цялото това лечение при нея е превантивно  (най-вече химията и премахването на двете гърди изцяло), тъй като не е имало нищо на предходния скенер или сцинтиграфията. Искам да вземем резултатите и да пише, че всичко е чисто, че всичко е наред. Последните години бяха много трудни за цялото семейство и за тази коледа си пожелавам с цялото сърце и с цялото ми съществуване спокойствие и хубави дни! Пожелавам го на вас също!
    Успокойте се! От сърце пожелавам чист Скенер.Светли и благословени Рождествени празници да имате цялото семейство!

# 702
    Здравейте!
    Предварително се извинявам ако въпросът ми не е за тук или прозвучи нетактично.
    В семейството ми има няколко случая на онкологични заболявания - дядо ми, леля ми и братовчед ми.
    Знам, че до немалка степен става дума за генетична предразположеност.
    Имам син, който още е бебенце, на 18 месеца и ми се иска да знам дали има профилактични изследвания, които могат да се пускат периодичко и евентуално да ни насочат при появата на проблем? Разбирам, че едно сериозно заболяване не се открива само с едно изследване, но поне такова, което да ни насочи, че нещо не е съвсем наред и да ни накара да търсим причината.
    На този етап личната е заръчала ПКК всяка година, но то е ясно.
    Не искам да се превръщам в хипохондричка и да водя детето на ненужни манипулации, но и се притеснявам, защото загубих братовчед си едва 37 годишен, и все още го приемам много трдно.
    Още веднъж се извинявам, ако въпросът ми е неподходящ!

# 703
    HriEmS, стискам палци за добри резултати!

И аз, две седмици треперих за резултатите от ПЕТ/КТ , сега мога да се похваля - чист е.
    Следваща стъпка, да решат с каква химия да се започне, за де утрепе тази Тройно отрицателна  гад.
    Има ли някой с Тройно отрицателен карцином, да сподели с какво го лекуват!

# 704
    • Русе
    Цитрусче, поне половината дами са с такъв Sad

Рокет, има разни генетични тестове, но не съм запозната. Честно казано, достатъчно ми е, че аз живея с тая гад. Да знам какво очаква децата ми, би ме убило още сега.

Общи условия

Активация на акаунт