Борба с рака- духовно оцеляване, физическо преодоляване-73

• 54 820
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Цитат
Миленка, най-вероятно е от гърдата. Никой не споменава кожата.
Писна ми, оставям се на течението. Е , не съвсем де. Ако стане, първо вие ще разберете.

# 676
Ех, това нашето не признава празници... минах контроли тази седмица -кръвни изследвания добре, ехография на гърди и корем без отклонения и данни за рецидив.
Прибрах се вкъщи, все пак леко замислена, и докато се преобличам - бенка в мишницата с проведена лъчетерапия ми задържа пръстите. Сякаш има възелче под нея, леко променена във формата,грапава на повърхността.
Осъзнавам,че страхът е враг и може и да е нелошо нещото, но ще тичам днес да търся дерматолог, онколог,хирург. Превъртях куп нови сценарии...
Имате ли опит? Моля за съвет:heart:

Точно вчера бях при онколог дерматолог и мога веднага да ти дам контакт. Проф. Екатерина Пейчева дерматолог, клинична радиология и онкология. Аз бях при нея, заради обриви тип уртикария с неизяснена причина (оказа се, че проблема не е кожен). Прегледа протича по много интересен начин - Събличаш се чисто гола и започва да те оглежда с една лупа от главата до ноктите на краката като предварително ти казва, че не желае да знае защо си при нея. Опипва за подути лимфни възли и преглежда обстойно всяка бенка. За всяко нещо през което мине бенка, невус, пъпки си казва "това е еди си какво, няма да стане злокачествено" или "това може да го махнеш с еди си каква процедура". След като те прегледа те пита дали тя е споменала това за което си там и започвате да си говорите. Работи и в онкологията в Дървеница до колкото зная, в някоя частна болница в Овча купел, има и частен кабинет в Лозенец. Частния преглед струва 100 лева, но мисля че работи и по здравна каса. Ако искаш ще ти дам номера ѝ.

# 677
  • на20 километра от Бургас
Малее,и аз съм за такъв кожен,моята е много странна бенка,твърда,грапава и сякаш отлепена от едната страна.А е от няколко години вече  Anguished  .На пет скена дали светят ,ако са лоши?

# 678
  • София
Малее,и аз съм за такъв кожен,моята е много странна бенка,твърда,грапава и сякаш отлепена от едната страна.А е от няколко години вече  Anguished  .На пет скена дали светят ,ако са лоши?

Катеринка, 🤗
Аз имам такава "странна" бенка- огромна, грапава, отлепена- над пубисната кост отляво. Винаги е била там, с времето порасна. Все ѝ се вглеждах... сега съм спокойна вече (не ми се иска все да съм "на нокти"). На времето нямаше ПЕТ...

# 679
  • на20 километра от Бургас
Над окосмената част на пубиса е,и все си мисля ,че и бенките са вследствие на хормоналните ни неволи.Пръкват се като някакви бушончета,сигнални лампички,кафяви и червени.От няколко години много са се навъдили при мен,особено по гърба и някакви около гърдите,та затова са ми тези мисли.А и диагнозата впоследствие сякаш го потвърждава.  Имам обещан ПЕТ за март месец,когато ще ми е втория диспансерен,изпросих си го от лекуващата,не знам как се съгласи.Не може само кръв и ехо,все едно нищо. Grinning

Последна редакция: пт, 17 дек 2021, 23:03 от катеринка

# 680
Здравейте, отново съм аз. Според онко комисията тук в Шумен баба трябвало да се подложи на лъче. Вчера направих консултация с проф.Тимчева и тя е категорична, че няма нужда от лъче, а следва да се приложи хормонална и таргетна терапия с Letrozole + CDK4/6 инхибитор Ribociclib, както и остеомодулираща терапия.
Може ли някой с опит с таргетната терапия да ми даде малко повече насоки - от къде се закупува, цена и всичко, което би било полезно като инфо. Нз дали от Шумен няма да се запънат за хормоналната и таргетната терапия при все, че са назначили лъче.

Хистологичното изследване на материала от ФБС доказва метастаза от нискодиференциран инвазивен карцином на млечната жлеза - високохормонално чувствителен, HER2 негативен.

# 681
  • София
Принципно, лечението на един онкоболен се назначава от онко-комисия, която с протокол назначава лекарствата. Съответно след това с този протокол това лечение/лекарства обикновено са безплатни, или ако се доплаща нещо, което здравната каса не реимбурсира, то това е нещо малко.
Т.е. аз не виждам защо ще търсите за баба ти лекарства и ще проверявате цени - ако считате, че проф. Тимчева е по-компетентна от онко-комисията в Шумен /лично за мен е така/, нищо не пречи да изпратите/занесете документите на бабата там, където професора работи /мисля, че се махна от Надежда, не помня къде беше сега/ и онко-комисията там да вземе съответно решение за това лечение, и после бабата да получава безплатно лекарства и всичко. Иначе ще излезе твърде скъпо и не разбирам защо ще го правите.
Тя има пълното право да се лекува, където прецени, с което лечение смята, че е по-добре преценено, единствено неудобството с пътуване до София трябва да прецените.

# 682
Явно не съм се изразила правилно. Извинявам се, за което. Ще говоря с комисията за лечението предложено от проф.Тимчева. попитах за цена на таргетната терапия, защото тя спомена, че има някакво доплащане.

# 683
Здравейте, за да се гледат бенките на ПЕТ скенер, трябва да е изследването специално за това. Така ми обясниха, когато попитах преди скенера, дали и нещо по кожата се засича.

# 684
Момичета, насвирках се с бира... Ужас. Нищо не разбирам от тоя живот вече. Мъж ми, както ме игнорираше, докато бях на химия, сега е супер внимателен. Приятел, който ме подкрепяше по време на химията, сега се дръпна, а ми е много скъп. Явно е, че не мога да се овладея, аз ли съм причината? Не знам какво за кого да мисля вече 😭, дали не е от хормоните?

# 685
О, Benetow, проблема защо трябва да е при теб?
Да приемем, че мъжа ти е бил изплашен и не е знаел как да реагира.
А приятеля, ами и аз се разделих с една приятелка след химиите. Но там аз предприех стъпката. Много ме натоварваше психически.
Я се стегни и си гледай живота .
На сутринта ще се мразиш, нали знаеш😁
Махмурлука от бира е гаден🙃
Но не толкова, колкото от уиски менте 🤢
За махморлук мога книга да напиша 😂😂😂

# 686
  • Плевен
Момичета,  много съм се филмирала.Поду ми се лимфен възел зад ухото, не много, но се вижда и напипва.Четох доста, в понеделник отивам при личната...На някой случвало ли му се е? Има ли от какво да се притеснявам, дайте съвети...

# 687
Ели, може от настинка да е 🤗
Успокой се първо!
Може от много безобидни неща да е.
Нормално е за съжаление първо най-лошото да си помислиш 😪
Но така не си помагаш🤗

# 688
  • Плевен
Предполагам, че е така, сега малко се кротнах, детето е с вирус, явно и на мен ми пада имунитета покрай него, но ще видя утре.

# 689
Здравейте, момичета. Остават ми още две вливки Доксетацел и после следва лъче и имам питане. Кога да ходя при лъчетерапевт, той ли определя броя на терапиите - какво следва след края на химията?
Току да-добър вариант ли е за лъче?

Общи условия

Активация на акаунт