Борба с рака- духовно оцеляване, физическо преодоляване-73

• 54 808
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
А на бабата гърдите проверени ли са?
Да няма нов рак там.
Защото след 16г метастази , оф егати 🙄

# 661
  • Бургас

Направо е ужасяващо това Confused

Иначе проблема в белия дроб е големичък … ако бабата е над 70 години може да се е развивал от 2-3 години. След толкова години ходи ли се на диспансерни прегледи? Много е обезкуражаващо, ако са изтървали такава голяма находка Confused Да не говорим, че и според епикризата е имашо кашлица от 6 месеца. Деси, ако има начин да направите онлайн консултация с Тимчева предполагам е по-добре от онколозите на местно ниво. Тя ще ви насочи какво трябва да направите.

# 662
Да, ще направя консултация с Тимчева. Утре ще мине комисия тук в Шумен. Всяка година е на прегледи, незнам как не са видели за какво става въпрос. Просто нямам думи за компетентността на докторите. Много ми е притеснено. Само чета и се чудя как да й помогна. Тя е прекрасен човек. Много се е отчаяла. Няма желание за нищо.

# 663
  • София
Да няма нов рак там.
Оф ! А как ти се вижда метастази в бял дроб и мозък след 29 години ?
Това съм аз сега.

# 664
  • на20 километра от Бургас
Като видях как  претупват прегледа тук в Бургас,не се учудвам,че са пропуснали да видят нещо толкова пораснало.Само кръвни и ехограф на корем.Това ми беше прегледа,и безкрайно чакане пред кабинетите.                                                                                                                                                                                                                                              Хули,радвам се ,че писа,в мислите ни си,да знаеш!Да поддържаш бойния дух ! Hug                                                                                                                                                                                                                                                                                    
       Аз пък в понеделник съм на абразио,че ми била удебелена лигавицата-около 6мм е, и има някакви полипчета.Ще е с пълна упойка.Някой  правил ли е такава манипулация.Може ли за няма и два месеца и половина пиене на тамоксиен,да се удебели ендометриума ,чак и полипи. Ще го сменям с Фемара, но не знам при нея какви странични има.

# 665
  • София
Катеринка,може и още как - за 2 месеца ,моята стана 20мм.При мен го смениха с Аримидекс.

# 666
Успех, Хули! 🍀
След празниците изтичат 6 месеца откакто пия Нолвадекс, ще трябва да ходя на гинеколог и аз.

# 667
  • на20 километра от Бургас
Зори,правиха ли ти абразио,прекалено удебелена е станала.Аз щях да изчакам с абразиото,но тия полипи ме притесняват.Момичета,отивайте на гинеколог,не отлагайте.Форест,6 месеца са много,смятам да ходя да досаждам на гинеколога поне на 4м.Ето,ако не бях си наумила да отивам сега,нямаше да видим още няколко месеца полипите.

# 668
  • Плевен
При мен се получи удебеляване на лигавицата след две години на Тамоксифен, ходих на абразио, имах и полипи, всичко махнаха, смениха ми Тамоксифена с Фемара и на последния преглед всичко е ок.

# 669
При мен стенат беше станала 12 мм. Смениха тамоксифена с Фемара и всичко се изчисти без абразио. Била по-добра, дано да е така.
Не съм имала нищо странично.

# 670
  • София
Само при мен ли тамоксифена не се отрази - никакви проблеми нямах с него. Единственият проблем беше, че явно не подейства против втория рак, та и на мен ми го смениха, с Екземестан Акорд.

# 671
Ех, това нашето не признава празници... минах контроли тази седмица -кръвни изследвания добре, ехография на гърди и корем без отклонения и данни за рецидив.
Прибрах се вкъщи, все пак леко замислена, и докато се преобличам - бенка в мишницата с проведена лъчетерапия ми задържа пръстите. Сякаш има възелче под нея, леко променена във формата,грапава на повърхността.
Осъзнавам,че страхът е враг и може и да е нелошо нещото, но ще тичам днес да търся дерматолог, онколог,хирург. Превъртях куп нови сценарии...
Имате ли опит? Моля за съвет:heart:

# 672
Хули, радвам се, че писа 🤗
Как си, мила?
Нямам думи с тези метастази след толкова години Sad Явно раковите клетки си спинкат сладко, докато един ден нещо не ги провокира (или просто така) и решават да се покажат....
И като знаем, как ни следят 🙄
Господ да ни пази Sad

# 673
  • В царството на игрите:)
Да няма нов рак там.
Оф ! А как ти се вижда метастази в бял дроб и мозък след 29 години ?
Това съм аз сега.
[/quoteмаве, последно от гърдата ли се оказаха? Мислех си да не е нещо свързано с кожата или нова? Ох,пак ще вляза във филми? Те не са ме пускали,но малко имах почивка.

# 674
  • София
...Прибрах се вкъщи, все пак леко замислена, и докато се преобличам - бенка в мишницата с проведена лъчетерапия ми задържа пръстите. Сякаш има възелче под нея, леко променена във формата,грапава на повърхността.
...
Моя позната преди 2-3 години прави изследване в Токуда, взеха биопсия /май направо я махнаха бенката/, искаш ли да питам при кой лекар беше, по спомен беше лекарка, която точно с онкологични проблеми се занимава?

Общи условия

Активация на акаунт