Борба с рака- духовно оцеляване, физическо преодоляване-73

• 54 820
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Форест, съжалявам да прочета това за майка ти 🙁, но добре, че първоначалните индикации за вида са от приемливите и ще се излекува.
По отношение на интервала между ваксината и РЕТ скенера - препоръките са за изчакване между 2 и 4 седмици, точно заради възможните сигнали от лимфните възли, които могат да бъдат както от страната, където е поставена ваксината, така и от другата страна, контралатерално. Аз правих миналия месец РЕТ скенер, три седмици след третата доза ваксина; нямаше проблем. Само че задължително това трябва да се упомене при попълването на формулярите.
Ако майка ти има назначен час сравнително скоро за скенера, по-добре да направи ваксината веднага след него. Ако датата й е след 3-4 седмици, да се ваксинира сега. Успех!
А на теб браво за добрите резултати 🍀

# 646
Форест, гуш 🤗
Бъди силна! 

На майка й остават още две седмици от леката химия (тя е на седмична). И после след Нова Година ще е операцията. После пак химия, но май на хапчета. Така е казал доктора. Поне няма да е всяка седмица. Този един ден го мразя 😒 ох, допивам се кафето и отивам да я вземам 😂

Тита, от връзката с кораба майка  ще е 😂
Докато се логнеш ти пада кръвното.😂😂😂

# 647
Благодаря ви, момичета!

Фло, явно ще е след ПЕТ скена ваксината. Прочетох коментар от лекар, че буквално същият ден на ПЕТ скена след него да си сложиш ваксина е ОК.

ДЗ, малко по малко напредвате с лечението👍

# 648
  • Пловдив
Здравейте, дами! Отдавна не съм писала нищо, но така ме завъртяха събитията, че не знам на кой свят съм.
След като изкарах Ковид, майка ми влезе в болница и един месец по-късно си я прибрахме обездвижена. Докато беше в болницата, почина баща ми, той си беше от години на легло и може и при него да е било от Ковид, но ще си остане мистерия. След изписването майка остана на моите грижи. На памперси е и вече 2 седмици прави рехабилитация за раздвижване.
 Съвместявам химиите с това. Минах си 4-те курса предоперативна терапия и сега в събота имам назначен скенер, за да се види как съм реагирала и да се мисли за операцията в началото на годината. Разбираемо е, че съм изпушила яко. В този ред на мисли какви розови хапчета си пийвате за нервите, чак аз не се понасям такава? Отделно сивите ми клетки са яко заспали, постоянно забравям разни неща Simple Smile
Надявам се с Коледата да дойде някоя чудо и лошите събития да останат в тази година. С кеф ще я изпратя!
Ами това е... и аз се наоплаквах. Все пак ще съм благодарна да споделите за хапченцата Simple Smile
На всички с добри резултати - БРАВО! Дано дълго време се радвате на спокойствие!
За останалите, които са още на пътя, пожелавам търпение и воля! Заедно ще преминем през това!

# 649
Galadriel, съжалявам за баща ти.
Розови хапченца- Деанксит пия....
Понякога действа, друг път не...
Добавям и сироп- мента, глог и валериан....

# 650
  • Русе
Galadriel_6, съболезнования за баща ти. Много сили, за последващата битка. Голямо гуш Hug

# 651
Galadriel_6, съжалявам за баща ти, за грижите с мама и твоите несгоди! Дано всичко да се нарежда по-добре!
Паметта са скапва и от химията, ама това е включено в куверта.
За напрежението и розовите хапчета е най-добре да направиш консултация с психиатър, в краен случай невролог. Всеки е различен, с различни придружаващи заболявания.
Аз съм пила Деанксит, сега Ксетанор и винаги ме питат, дали е предписано от лекар.
На мама изписаха Коаксил, тя пие 18 други хапчета и има много заболявания. Специално ходихме на консултации при Д-р Самвел Багдасарян, бяха ни го препоръчали, като специалист за възрастни хора. Тя си го хареса и го слуша. Но, не това е темата...
Идеята ми беше, че е добре да се видиш с лекар преди това.

# 652
Galadriel_6, гуш! Съжелявам, че минаваш през всичко това!
И това ще мине, но ще имаш нужда от много кураж и сили. В КОЦ Пловдив има психолози и в двете бази( аз лично препоръчвам Елена Атанасова в 1-ва, просто защото от нея имам много добри впечатления, кабинета ѝ е в бараките на комисиите) и психиатър( д-р Балканска, която е минала по нашия път... тя е в бараката дето е ехографския). Потърси ги, ще ти помогнат да се центрираш, а и с хапчета, ако се наложи.

# 653
Галадриел, много ти се е насъбрало.. пожелавам сили и воля на теб и майка ти да преминете през този труден период!

# 654
Здравейте! Много се извинявам, че влизам така в темата веднага с въпрос, но мога ли да ви помоля за мнение за следните резултати получени от извършена бронхоскопия. Благодаря ви много и се извинявам отново!

# 655
Здравейте! Много се извинявам, че влизам така в темата веднага с въпрос, но мога ли да ви помоля за мнение за следните резултати получени от извършена бронхоскопия. Благодаря ви много и се извинявам отново!

Здравейте Деси,
Пишете в темата - трудна тема за болестта рак.
Там има много добри и компетентни хора, които пишат и веднага ще откликнат. Тук дамите по-скоро споделят за РМЖ.
Поздрави

# 656
  • Бургас
Деси, това ваши резултати ли са? На епикризата ясно си пише, че става въпрос за метастаза от РМЖ в бял дроб. Намерете начин да се консултирате с Тимчева или Дудов, ако сте от София. За съжаление това състояние вече не е лечимо, но като гледам хормоналните маркери има сериозен шанс процеса да се овладее. Гледани ли са други органи? Глава, кости?

# 657
Здравейте, резултатите са на баба ми. От Шумен сме. Варианта за онлайн консултация с Тимчева добър ли е? На каква терапия ще бъде подложена според Вас? Благодаря ви за бързия отговор.

# 658
  • Бургас
Съжалявам, че се налага баба Ви да премине и през това. Най-вероятно ще приложат химиотерапия+хормонотерапия. С тези 100% ЕР, хормонотерапията ще стопира или поне силно ще забави процеса, надявам се. Най-основното е да укрепи организма за да издържи на химията. Преди колко време е била мастектомията? Големичко образуванието … каква е бил първата диагноза. Стадий, ки67?

# 659
Операцията на гърдата беше преди 16г. От тогава всяка година ходи на контролни прегледи и изследвания. Не съм наясно РМЖ в кой стадий е открит.
Може ли някакви насоки как да засили организма за предстоящата ХТ?

Общи условия

Активация на акаунт