Борба с рака- духовно оцеляване, физическо преодоляване-73

• 54 824
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, при квадрантектомията, колко от вас имаха ракови клетки и кой стади сте били?
Аз съм руса и не разбрах въпроса. Simple Smile
След като е направена квадрантектомията, хистологията й чиста ли е била. Интересно ми е, колко често т1 дава метастази в квадранта и лимфните.
По-неадекватни въпроси не съм чела, честно!
Колко често? Да се преброим 100 човека от форума? Или си търси статистика от официален източник, или направи като някои от нас: махаш и двете гърди (превантивно), слагаш импланти и продължаваш следенето до живот.

# 631
С квадрантектомия съм, втори стадий, с два заразени лимфни възела и на два пъти нечиста долна резекционна линия.Туморът беше 12мм, инвазивен дуктален, G2.

# 632
  • София
Въпросът доста странно е поставен. Квадрантектомията най-често е при злокачествен тумор, много често е с нечисти резекционни линии. Очевидно си с убеждението, че се прави при доброкачествени образувания, но отдавна не е така - най-често се прави при злокачествени, като идеята е да се спаси гърдата, ако е възможно. Навремето се е правила мастектомия за по-сигурно, независимо от вида и размера на тумора.
За твоето лично проучване - квадрантектомия със злокачествен тумор, нечисти граници, 1 ЛВ с метастаза.

# 633
Момичета, при квадрантектомията, колко от вас имаха ракови клетки и кой стади сте били?
Аз съм руса и не разбрах въпроса. Simple Smile
След като е направена квадрантектомията, хистологията й чиста ли е била. Интересно ми е, колко често т1 дава метастази в квадранта и лимфните.
При мен беше чисто, т1

# 634
Аз пък съм с масектомия при чисти граници от първата операция и чисти ЛВ.
Ама сама си я исках, доктора искаше квадракто... нещо си-то.

Според мен въпроса е зададен така, защото дамата не е наясно. Затова и въпроса е неясен.
Може би чака хистология и се надява, че щом е квадракто.... е доброкачествено.
Стискам й палци, но това изобщо не е ориентир в случая.

П.с. Отивам да се чипирам 😁
От днес ще може да ме следите онлайн 😂
Сега сериозно 😒 Стискайте палци да нямаме реакция с мъжо ....

# 635
Леко да мине при вас!
Някоя от вас  да е с инсулинова резистентност след диагнозата?

# 636
Благодаря 🤗
Майка ми е с диабет, но от другия тип. 10г след диагнозата.
Аз също имам проблем с Глюкозата, ама догодина ще гледаме и следим...
Първо щитовидната жлеза дя оправим....

# 637
DZ, с какво ще се ваксинирате? Аз от онзи ден съм с трета доза файзер и нямах никакви  странични ефекти, освен че почти заспах на стола на работа (аз по принцип съм енергичен човек и не мога да спя навсякъде, нито в кола; нито в самолет). При първите две дози Астра Зенека си изтърпях всички странични ефекти.

# 638
Пфайзер си бихме. За сега сме добре. Дано да продължи така🤗

# 639
DZ, скицо, на кой канал да те търсим да те гледаме?!?Sweat Smile
Аз имам проблем със захарта, ама след Ковид-а, не от химиите и  другите лечения.
И след квадрактентомията бях отличничка- чисти линии, само 2 възела с микрометастази от 11....чудесен отговор на химиите.......и година и малко по-късно- хоп, изненадка. Хубав, голям тумор в оперираната и облъчвана гърда. Та вече съм без нея. Не го написах да плаша който и да е, а да припомня, че трябва следене и непрекъснато да сме нащрек. Че голяма гад е това, рачешкото Rage.
И да честитя и тук празника на Лейди! Жива, здрава и много силна и упорита да си! Flowers Four Leaf Clover

# 640
Люба, връткай капчетата. Все ще ме хванеш на някой канал.
😂😂😂

# 641
Лейди, честита да си. Много здраве и поводи за празнуване🥂🍾🥳🎉💐

Solace аз не съм мазала с нищо по време на лъчетерапията, но по съвет от форума пиех всеки ден сок от моркови. Кожата ми издържа всички 25 процедури, накрая имах леко зачервяване, но не е било болезнено. А аз от години не се излагам на слънце заради слънчева алергия.

# 642
  • Русе
Някоя от вас  да е с инсулинова резистентност след диагнозата?
Аз ходих септември на ендокринолог и според изследванията съм с инсулинова резистентост- ще пия Сиофор 6 месеца и пак изследвания. Заради диагнозата съм на Золадекс и Тамоксифен.

# 643
  • Варна
Оооо, DZ, ...и аз съм вече в онлайн връзка с кораба майка. Ваксах с пФазера. Единствен страничен ефект е леко зашеметяване, вероятно от падане на кръвното няколко часа след като ми шибнаха иглата. Яко съм започнала да предавам сигнали явно, че чак свят ми се зави.
Иначе съм на изчакване за Линпарза, нямам идея кога ще дойде лекарството за мен. Малко ми е притеснено как ще го понеса, но от друга страна нямам търпение да го почвам, че ... да не му изтърва края и да тръгне нагоре ТМ пак. ...ама пък ще ми е по-спокойно да мина и втората игла преди да почна да пия Линпарза.

# 644
ДЗ, и аз си сложих Пфайзер, с една игла съм все още, нямах никакви оплаквания. Само болка в ръката 2 дни.

Момичета, минах ПЕТ скен след приключване на таргетна, чист е! И буквално 1 ден по-късно се оказа, че майка ми има съмнителна бучка на мамография. Взеха й биопсия, злокачествено е ☹ Та айде кръгом пак по трънливите пътеки. Чакаме да мине Пет скен и тогава може би първо операция, защото образуванието е около 16 мм и изглежда, че л.в. са чисти. Според биопсията е хормоночувствителен, отрицателен Хер и ki 67 - 14 %.  🙏
Майка ми си сложи преди 2 седмици противогрипна ваксина, но все отлагаше във времето ковидната... и сега не знам удачно ли е да си я сложи преди ПЕТ скенер, защото нали има вероятност да се подуят л.в. и да създадат фалшива тревога при разчитането... Някоя от вас има ли опит в такава ситуация?

Общи условия

Активация на акаунт