Борба с рака- духовно оцеляване, физическо преодоляване-73

• 54 833
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Lea, аз ти пожелавам следващия път и това да е изчезнало.🍀🙏

# 616
  • Бургас
Дами, нужен ми е съвет! Ще започвам лъчетерапия и доктора твърди, че не бива да мажа с нищо, обаааче аз съм чела тук някъде из темите, че все пак някои лъчетерапевти препоръчват да се маже с нещо кожата. Таааа, да попитам, вие мазахте ли се? Ако да - с какво?
Някак се надявах да мина без лъче след като си махнах гърдите, но два лъчетерапевта ми казаха, че имам 4 от 4 неблгоприятни фактора (възраст под 35, G3, Ki67 30% и BRCA1+) и лъчетерапия трябва да има. Не посмях на своя отговорност да откажа и ето ме сега тук … Притеснявам се и да не ми прецакат импланта, но к’вото такова. Това с импланта поне е поправимо.

# 617
  • на20 километра от Бургас
Solace,аз се мазах с едно гелче-Имуфен онко.Почнах в началото на втората седмица да мажа,защото го поръчвах онлайн,тук го няма.Исках да си взема R1-R2 ,но не го открих.Може и  бебешка пудра .След процедурата ,мажех с гелчето два три пъти,после сутрин го измивах,защото кожата трябва да е чиста и суха за лъчето.При мен имаше леко потъмняване около гърдата и малко към шията към двайстия ден чак,но сега вече всичко се изчисти.Мина повече от месец.                                                                                                                                                                                                        Голям зор е тук да си вземем номерче за преглед,с това звънене само в петък сутрин,и все няма номер за лекуващия. Трябваше да съм миналав края на ноември първия диспансерен,а часове все няма.                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Аз бях малко в нищото,така да се каже,и мисля май да се ваксинирам,защото най-добрата ми приятелка си отиде преди две седмици от ковид,и още не мога да дойда на себе си.

# 618
  • Бургас
Съболезнования, Кате! Съжалявам за загубата Cry

Гледах го този Имуфен Онко … някой препоръча ли то го? Ще взема да пробвам. Благодаря за споделеното Hug

Аз миналия Петък някак успях да се свържа в 7:32 и ми дадоха 10ти номер … по мои сметки в 7:40 вече ще са свършили номерцата. Много е сбъркана системата тук. По мое мнение поетите вече пациенти трябва да са приоритетни пред новите ама … нищо не можем да направим Confused

# 619
  • на20 километра от Бургас
Благодаря Solace!Тя ,милата все питаше аз как съм . За мазилата,лъчетерапевтите не дават с нищо да се мажем,само ако сме изгорени ,а тук ги чух да казват,че може с риванол или дефламол.Аз на своя глава се мазах,незнам дали това ми помогна да не изгоря още в началото,имаше такива още първата седмица изгорели,а и бързо ми се възстанови кожата.А иначе ходих да чакам без номер пред кабинета. Вторник не можах да мина,в сряда ,последна без номер, успях да говоря за няма и минута с Консулова.Абе пак ще се звъни в петъка,защото не ми назначи никакви изследвания,почти не ми обърна внимание.Такъв хаос,надали има някъде.Трябва да има някаква организация за лечение и проследяване на всички пациенти ,без да се налага това драпане за всяка дума на лекарите,за всяко изследване.Не стига шока от всичко случващо се, а ни създават допълнителни трудности и притеснения. Може би само в Бургаското онко е така .

# 620
Solace, ето тези кремчета ми препоръча лъчетерапевт  в Сити клиник. Не се намират в България обаче. На мен ми изпратиха Linola radioderm от Германия и въпреки, че се мажех всеки ден след процедурите имах някакво изгаряне след 17тата от общо 20 процедури. Личната ми беше препоръчала и бебешка пудра, но така и не пробвах с нея.

# 621
Solace, нашите лъчетерапевти не дават нищо да мажем. Само бебешка пудра преди и след. Аз изгорях ужасно под мишницата - по протежение на гърдата и ми предложиха да направим пауза, но имах още три процедури и отказах. Явно не съм пудрила там както трябва, наблягах на гърдата повече. Започнах да мажа с дефламол три дни след последното облъчване.

# 622
Мама не се мажеше с абсолютно нищо.Кожата и почерня като от слънцето към врата на последната процедура. По-късно разбрах, че си е слагала парфюм зад ушите, а то не трябва, ноо е минало вече, няма какво да се направи.

# 623
citron, аз ходя на химиотерапия в Сердика 2. Колебаех се между нея и Токуда и не съжалявам за избора си... Много добро отношение, чистичко, стаите са като хотелски, отоплено е, има телевизия, баните са чисти.. Чак да ти стане приятно да си там Grinning

# 624
Момичета, при квадрантектомията, колко от вас имаха ракови клетки и кой стади сте били?

# 625
Момичета, при квадрантектомията, колко от вас имаха ракови клетки и кой стади сте били?
Аз съм руса и не разбрах въпроса. Simple Smile

# 626
Аз съм с три операции. Първата и третата са с   карцином, втората е с доброкачествено образувание.

# 627
  • Варна
Дами, нужен ми е съвет! Ще започвам лъчетерапия и доктора твърди, че не бива да мажа с нищо, обаааче аз съм чела тук някъде из темите, че все пак някои лъчетерапевти препоръчват да се маже с нещо кожата. Таааа, да попитам, вие мазахте ли се? Ако да - с какво?
Някак се надявах да мина без лъче след като си махнах гърдите, но два лъчетерапевта ми казаха, че имам 4 от 4 неблгоприятни фактора (възраст под 35, G3, Ki67 30% и BRCA1+) и лъчетерапия трябва да има. Не посмях на своя отговорност да откажа и ето ме сега тук … Притеснявам се и да не ми прецакат импланта, но к’вото такова. Това с импланта поне е поправимо.

Solace, аз мажех с един крем на Биодерма - Cicabio Restore. Започнах още от самото начало без да чакам да става зле положението, мажех след процедура. Иначе сутрин за самата процедура задължително на чисто и сухо. После към края на процедурите ми се зачерви гърдата и тогава ми изписаха Дефламол. Редувах ги и след 2 седмици като ходих на контролен преглед лекарката каза, че "гърдата ми е като нова". Joy Всеки различно понася процедурите, но все си мисля, че при мен мина по-леко заради навременните мерки. Към днешна дата, след почти 3 месеца, кожата ми изглежда доста здрава за оперирана и пържена гърда. Joy Успех и безпроблемно да минава! Flowers Four Leaf Clover

# 628
# 629
Аз съм руса и не разбрах въпроса. Simple Smile
След като е направена квадрантектомията, хистологията й чиста ли е била. Интересно ми е, колко често т1 дава метастази в квадранта и лимфните.

Общи условия

Активация на акаунт