Юли 2021

• 29 651
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, мами. Някоя от вас да има проблем със захранването? Бебка направи 5 месеца на 03.12. като решихме с ММ да почнем на първи с първото пюре. Първо дадохме морков (готово пюре) няколко дена, след това картоф, който ние сме го правили. Но тя само като види, че ѝ даваме или усети в устата си пюрето се почва един рев, който за сега бързо секва само ако ѝ се даде мляко (АМ). Бяхме ѝ дали почивка и вчера ѝ дадохме тиква, защото си казахме може сладкото да ѝ хареса и нямахме проблем, но днес още в началото се скъса да реве. Опитах и да я излъжа също, но не се хваща. По принцип може да си изяде своите и нашите пръсти, но има ли пюре по тях, почва да се дърпа и да реве пак.
Сега мисля да опитвам да ѝ давам по-малко количество мляко преди и след хапването с пюрето, като него се опитвам да го давам вече между две хранения, които по принцип трябва да хапва.

Някоя от вас да има или да е имала сходен проблем и съвет как да подходим? Ще се радвам да споделите мнения.

П.С. По принцип не е злояда. Доста е лакома и както споделих има апетит не само за мляко, но и за пръсти и разни други неща, които докопа. Но явно само пюрето не влиза в тази графа. Grinning

# 151
  • Варна
Здравейте 😊 Има ли друго бебе като нашето,със предиобеден сън,най-дълъг?
Преди обяд откарва по два часа (от 10 до 12) и след това до края на деня има две дрямки по половин-един час (общо взето доста спи)

# 152
Ами води се, че първия сън е продължение на нощния и е най-дълъг. И при нас спи най-много тогава - над час и половина. Общо за деня около 3.30-4ч спи.

# 153
Сутрин става м/у 7.30-8.30 ч. Мия му лицето ръцете.Давам витамин Д и пробиотик,мажа му лицето с крем за контактния дерматит.Яде и го слагам на люлката докато се изцедя. Малко след това му се доспива и спи около час ,но не по-малко от 30 мин.Към 13 ч има още една дрямка -30 Мин. Към 16 ч също заспива понякога за 2 часа .Прави пауза от 5 часа и към 22 ч заспива.Нощем се буди 3-4 пъти да суче.През деня спи около 4 часа.

# 154
Здравейте от мен,мили мами🎀 Притесних се доста защото на моето зайче и увеличиха капките вит Д на 4,заради меки краища на фонтанелата.Мъчно ми е защото мисля,че аз съм виновна защото като е студено гледам да не я изкарвам а трябвало…Някоя мама с подобен проблем и даваща повечко от 1-2 капки вит Д?

# 155
Аз да ви попитам извеждате ли бебчовците сега на студа на разходки? Ние не сме излизали от няколко дни, защото да си призная не ми се мърда от вкъщи в това време, а и като знам, че трябва да облека бебка със сто неща и как ще се разпищи тя от този факт 😃 И ми се убива желанието. Само моето бебе ли не понася якета, шапки и космонавти?

# 156
И моето не понася и е страшен рев докато излезем. Ние вече втора седмица не сме излизали(аз само до магазина). В неделя само бяхме само до родителите ми ама те живеят на съседната улица. Баткото не ходи на детска и въобще не ми се излиза и с двамата за половин час като знам колко време ще се оправяме, а си е студено за да стоим повече време навън. Побърквам се вече вкъщи, но броя дните до празниците защото ММ ще е почивка от 23 чак до другата година а и ще се виждаме с роднини и приятели и малко да разнообразя. На Нова гонина ще сме с приятели на една вила 2 дни, на която ходим всяка година и баткото ще е при свекървата, стискайте палци да се навие да вземе и Виктор само за 31 да преспи при нея за да си почина малко 😃 Сори за дългия пост и мрънкането ама имах нужда 😘

# 157
Ние излизаме, гледам да е всеки ден по 30мин до към час, но не на всяка цена. В неделя нищо не ми се правеше и не излизахме.
Моята също не търпи много дрехи и падаше голям рев, цялата става много топла дори навън и просто спрях да я навличам. Изкарвам я в момента(в София е около 1грсдус) с боди с дълъг ръкав, панталонки, чорапи и отгоре пухкав гащеризон от HM. Вече е в лятната седалка и използвам само покривалото на количката. Пак цялата е гореща, дори ръчичките й които са открити...но повече не мога да я разсъблека 😀 космонавт май няма да купувам въобще.

# 158
И аз да попитам нещо, колко често "гукат" вашите деца?
Моето от втория месец започна с Нгъ, после мина през Абу, Агу, Гъъ, Ба-ба, Па-па, апууу, но от няколко дни сякаш не съм я чувала да гука. Започнах да се притеснявам..

# 159
Виктор по цял ден бърбори и пищи, а от 2 седмици вече казва та-та, та-те. Може да е нещо временно при вас

# 160
Ние излизаме всеки ден, стига да не вали силно, да няма мъгла и да не е много силен вятъра. Започва да плаче като разбере, че ще се излиза заради обличането, но като излезнем в коридора на входа и млъква. Заспива на 5тата минута навън, иначе вкъщи не иска да спи.
Гука много, "ау, ааа, уу, агу, анг, ку, аку", от месец си премрънква и "мама", вчера гледа баща си и измрънка "мама".
Ние даваме 4 капки вит. Д , потеше се докато се храни и ни каза да увеличим.
Как сте с коликите, зъбките? Ние имаме май още колики, 5 месеца ще направи на 21.12, направо ще изперкам 🤪 по цял ден крещи, на ръце е отново, вчера започна да вика и аз се включих и ме гледаше много учудено и млъкна 🤣🤣 ММ се пошегува, че си имал зоопарк 😁

# 161
Ние излизаме всеки ден, стига да не вали силно, да няма мъгла и да не е много силен вятъра. Започва да плаче като разбере, че ще се излиза заради обличането, но като излезнем в коридора на входа и млъква. Заспива на 5тата минута навън, иначе вкъщи не иска да спи.
Гука много, "ау, ааа, уу, агу, анг, ку, аку", от месец си премрънква и "мама", вчера гледа баща си и измрънка "мама".
Ние даваме 4 капки вит. Д , потеше се докато се храни и ни каза да увеличим.
Как сте с коликите, зъбките? Ние имаме май още колики, 5 месеца ще направи на 21.12, направо ще изперкам 🤪 по цял ден крещи, на ръце е отново, вчера започна да вика и аз се включих и ме гледаше много учудено и млъкна 🤣🤣 ММ се пошегува, че си имал зоопарк 😁
Ние днес правим 5 месеца и сме още с колики,но ни почнаха и зъбите. Е вече не знам от кое реве

# 162
Мами, здравейте, как сте ?
Как върви захранването при вас ?
При нас от няколко дни стана голяма мъка. Заменила съм две хранения с пюре и каша, но докато ги изяде е голям зор. С таткото се правим на клоуни, пея, лъжа с биба…
Отделно заспива от два дни само на ръце, а го бях научила на спалнята. Сега оставя ли го започва да пищи и реве..
И за капак няма глас и утре ще го карам на преглед.

# 163
Мами, здравейте, как сте ?
Как върви захранването при вас ?
При нас от няколко дни стана голяма мъка. Заменила съм две хранения с пюре и каша, но докато ги изяде е голям зор. С таткото се правим на клоуни, пея, лъжа с биба…
Отделно заспива от два дни само на ръце, а го бях научила на спалнята. Сега оставя ли го започва да пищи и реве..
И за капак няма глас и утре ще го карам на преглед.
Ние сме много зле със захранването. Отказва морков,тиква (правени,купени няма значение) днес пробвах да му дам ябълка ит тези биби на дупките много му хареса,но деугите грам не ги иска,даже устата не отваря,ако някоя мама има идея какво да правя бих се радвала.

# 164
Аз давам домашно картофено пюре - смачкан картоф с кърма. Може и с АМ. Не добавям нито сол, нито захар. Правя го толкова рядко, че може през биберона да мине, но аз давам с лъжичка, за да ги броя. Яде с физиономия, сякаш й предлагам нещо отвратително, но яде, не плюе, нито затваря устата, нито избутва с езиче. Понеже и морковен сок давам между храненията, там е същото положението. Яде без особена охота, но всичко си изяжда. Просто може да ми е лакомичка, не знам, но проблеми засега нямам.

Да не би готовото пюре да им идва гъстичко на децата, затова да не го искат?

Общи условия

Активация на акаунт