Юли 2021

• 29 651
  • 750
  •   2
Отговори
# 165
Пробвай с различна консистенция на пюрето, ако не стане спри за 1 седмица и после пробвай пак. Аз захранвам вече 7ми ден и засега върви добре. Давах 3 дни морков, 3 дни тиква и вчера тиква с морков, тези дни ще въведа и картофа, но в комбинация с нещо друго. Засега му ги правя аз.

Nana7, сетих се и друго.. Ако е много гладен също няма да иска, аз първите дни давах първо 60мл мляко и след 15-20 мин. давах пюре. Пробвах на 3тия ден да дам направо пюре , ами скъса се да реве и усетих, че може да е гладен и му дадох първо малко мляко. Сега вече яде около 100-110 гр.пюре направо.

# 166
Пробвай с различна консистенция на пюрето, ако не стане спри за 1 седмица и после пробвай пак. Аз захранвам вече 7ми ден и засега върви добре. Давах 3 дни морков, 3 дни тиква и вчера тиква с морков, тези дни ще въведа и картофа, но в комбинация с нещо друго. Засега му ги правя аз.

Nana7, сетих се и друго.. Ако е много гладен също няма да иска, аз първите дни давах първо 60мл мляко и след 15-20 мин. давах пюре. Пробвах на 3тия ден да дам направо пюре , ами скъса се да реве и усетих, че може да е гладен и му дадох първо малко мляко. Сега вече яде около 100-110 гр.пюре направо.
ще пробвам и така,иначе съм  пробвала да захрана по същия начин морков,тиква, морков и тиква.

# 167
Здравейте мами! Hug Ние имахме същия проблем със захранването. Човека не харесваше нищо и категорично отказваше да яде. До момента, в който една вечер се наложи да го държа с нас на масата докато вечеряме. Гледайки как ядем ние с татко му започна да примлясква... Аз съответно веднага предложих пюрето, което отказа на обяд и чудо Smile изяде си всичко и отваряше устата без циркове. Та опитайте и този вариант, да го храните докато някой друг се храни. При нас имаше резултат..

# 168
Аз гледах да не давам много морков и тиква, заради рефлукса. Карфиола и броколито пък правели колики. И така се получаваше че от всичко, което съм вкарала картофа в пюрето беше най-много и то ставаше гъсто.
Днес както предложи една мама по-горе направих многокомпонентно пюре-картоф,пащърнак,тиквичка, малко карфиол и малко морков. Добавих и малко АМ и консистенцията стана по-скоро като крем супа от колкото като пюре. Изяде 150гр за 7 минути Scream

# 169
Аз направо се отказах от захранването... На 5 месеца и 15 дни е. Пробвахме с тиква, картоф, морков, плодово пюре не иска, плюе. 1 лъжичка с мъки изяжда. Направо ви завиждам, че чак и хранене сте заместили.😅 Вашите как ядат с лъжичка или от шишето, в шише може би ще яде не съм пробвала, но тая лъжицааа.... Няколко смених, ефект нулев имам чувство, че цял живот ще си я друсам с шишето😅😅

# 170
Аз направо се отказах от захранването... На 5 месеца и 15 дни е. Пробвахме с тиква, картоф, морков, плодово пюре не иска, плюе. 1 лъжичка с мъки изяжда. Направо ви завиждам, че чак и хранене сте заместили.😅 Вашите как ядат с лъжичка или от шишето, в шише може би ще яде не съм пробвала, но тая лъжицааа.... Няколко смених, ефект нулев имам чувство, че цял живот ще си я друсам с шишето😅😅

Ако не иска пюре защо не опитате с каша?
Аз го храня със силиконова лъжичка.Пускам му и песнички на телевизора.Понякога се цупи ако не му хареса някой зеленчук,но няма избор и след няколко лъжички разбира ,че трябва да го изяде.

# 171

Аз го храня със силиконова лъжичка.Пускам му и песнички на телевизора.Понякога се цупи ако не му хареса някой зеленчук,но няма избор и след няколко лъжички разбира ,че трябва да го изяде.

Каква каша?

# 172

Каква каша?

Оризова,елда,царевична .Някои започват първо с каша ,а не с пюре.Не пречи да опитате.

# 173
Оказа се,че моят син отказва захранване с лъжица. Купих му биберон за плодчета от тези с дупките,слагах ябълка,след това банан. После ми хрумна и добавих към банана от купено пюре пъщарнак,еми там яде всичко,просто проблема е в лъжицата. И сега не знам какво да правя,така ли да продължавам или да го мъча да свиква с лъжица?

# 174
Здравейте, от около седмица моят син кашля сухо, а сутрин все едно има хрипове и е като риба на сухо. Посетих педиатърката, която не знае на какво може да се дължи. Видях, че вече има 2 перлички на венците и скоро ще се появят първите му зъби, за моя изненада- кучешки. Купих овлажнител, но няма промяна. Дали е възможно да има връзка със зъбоникненето?

# 175
Момичета, за проблемите с лъжичките, има ли вероятност да се дължи на къса юздичка🤔моето момче е с къса и кърменето беше мъка, но да не го хваля много с лъжичка няма проблем. И със сукането се справя вече, но педиатърката каза, че може да е проблем преди да започнем. Може би при него е по малко скъсена, така си го обяснявам.Има ли други бебчета с къси юздички🤔направихме консултация с УНГ направо си каза, че сме закъснели, можело като новороден да я резне без упойка. Толкова ме е яд, че слушах предишната педиатърка да не бързаме да порасне малко 🤬

# 176
Mari92, моето бебе е с къса юздичка.
На колко месеца я коригираха, как мина?
Бебето ми е на 5+ и още не сме взели мерки , а времето тече.

# 177

Честита Коледа от моето юлче !
Бъдете здрави вие и бебоците ви!

# 178
Здравейте. Ние вече нямаме проблем със захранването, вече ядем по едно бурканче (за сега ѝ даваме купени пюрета). Но вече ни стана ясно, че сладкото я влече, същата като баща си Grinning . Да ви кажа и аз мисля, че първо проблемът ни идваше от лъжичката. Вече се понаучи и няма проблем, даже ако е сладко пюрето ( тиква, сладък картоф) отваря уста за още, дори и да я изяла всичко. Виждаме, че един бъркат от 120гр ѝ стига, ако е с картоф даже и по 100. А иначе млякото го пие по 180 мл.... Скоро мисля да почвам и с малко жълтък когато направи 6 месеца (03.01.).

# 179
Mari92, моето бебе е с къса юздичка.
На колко месеца я коригираха, как мина?
Бебето ми е на 5+ и още не сме взели мерки , а времето тече.
Не сме все още 😣 след празниците ще се уговаряме с едни стоматолог хирург, който каза че уж го прави без упойка, ще споделя. 🍀

Общи условия

Активация на акаунт