Юли 2021

• 29 050
  • 750
  •   1
Отговори
# 195
Хаха да. Аз съм с тъмнозелени, а таткото с кафяви, баткото и той е с кафяви. Дядото на моя е мъж е бил със сини очи и явно от там ги е наследил. Аз мислех че само от родителите взимат цвета на очите, но явно не.

# 196
Здравейте, майки,
От около седмица се сблъскваме с един проблем. Бебето ми започна да спи по корем или по точно заспива на една страна, опряла ръчичка на кошарата и с глава, захлупена надолу към матрачето. По някое време се обръща съвсем по корем и както си спи, вдига глава за секунда, оглежда се и пак заспива. Явно й е удобно, защото като се опитам да я завъртя настранк веднага се премества. Страх ме е, че ще се задуши или ще си удари главичката в залъгалката - без нея не спи, падне ли, започва да плаче, докато не я дадем.
Има ли други бебета, като нашето? Чудя се дали ще го израсте това - да не би да е някакъв преход към спането настрани? Дали не е време да сложа възглавничка? От друга страна тя всичко, до което се докопа - пелени, одеяла... започва да го мачка, нагъва, да се увива и покрива, струва ми се, че не е безопасно да слагам възглавница все още...

# 197
Моята спи на възглавничка по гръб, но е в нашето легло- така решихме проблема с съня, иначе по цели нощи будувахме сега чудо 10/12ч сън. Вие започнахте ли да давате водичка на вашите бебета? Моята изобщо неиска, дави се. А се притеснявам тъй като е и захранване, само на АМ нестава..

# 198
Моята спи на възглавничка по гръб, но е в нашето легло- така решихме проблема с съня, иначе по цели нощи будувахме сега чудо 10/12ч сън. Вие започнахте ли да давате водичка на вашите бебета? Моята изобщо неиска, дави се. А се притеснявам тъй като е и захранване, само на АМ нестава..

Андрей изобщо не иска вода, плюе я и плаче, а вече е захранен.

# 199
Аз ако давах вода в шише с биберон не искаше, взех от чашките на Нук:

И вече си пие вода без проблем, интересно ѝ беше и така започна. С помоща на тази чашка вече може и да пие вода от обикновена чаша.
Стефи я захраних точно на 6 месеца и беше напълно готова и тя самата за ядене с лъжичка. Първо ѝ давах да я разглежда да я хапе няколко дни. С две думи да се запознае с предмета. Може бебчетата да не са готови за самото захранване още и за това да не искат да ядат. Ако бъдат насилвани може да намразят ритуала. Друг вариант в да опитвате с различна консистенция на пюретата, по-кашави, по-воднисти, по- твърдички.

# 200
Моето дете вече яде пюретата,проблема е ,че харесва пюрета на една единствена марка,смених лъжицата и сеикна горе-долу. Проблема ни беше с отблъскването на езичето,което вече владее. Вода пие доста,обича я,чай също

# 201
  • Варна
Здравейте, момичета 😊 Има ли някой като нас...
Захранен преди 2 месеца със 2 заместени яденето. Ядеше всичко с апетит,даже без проблем стигаше 190гр 😅
От две седмици обаче се мръщи,а последните няколко дни въобще не иска да яде...даже и плодовите🤦
Чудя се дали да продължавам да го насилвам или да изчакам няколко дни

# 202
Ние сме на едно заместено ядене на обяд със зеленчукови пюрета и от тази седмица и с малко жълтък. От 7-ми сме с два зъба отдолу. Избиха докато беше при бабите и дядовците, че ние с ММ бяхме положителни с ковид. Сега детето е при нас и си го гледаме, но от два дена е невъзможна. Мрънка, реве, яде по-малко, не дава да я масажираме по венците.
Някои друг с вече изскочили зъбки и вашето дете раздразнително ли е през деня от тях? И как се справяте?

# 203
Ние сме на едно заместено ядене на обяд със зеленчукови пюрета и от тази седмица и с малко жълтък. От 7-ми сме с два зъба отдолу. Избиха докато беше при бабите и дядовците, че ние с ММ бяхме положителни с ковид. Сега детето е при нас и си го гледаме, но от два дена е невъзможна. Мрънка, реве, яде по-малко, не дава да я масажираме по венците.
Някои друг с вече изскочили зъбки и вашето дете раздразнително ли е през деня от тях? И как се справяте?
Да двата долу избиха през ден. Не виждам разлика, все така всичко е в устата и си чеше венците, всичко друго не и гризалките. Мрънкането и това, че не мога да го оставя за миг сам започна когато се прибрахме след празниците. Явно там свикна да е в нечии ръце все, беше като играчка подаван 🤬та сега аз бера плодовете на това.
За спането по корем казват, че не е опасно ако може да се надига на ръце и гърдите да повдига така, но и мен си ме е страх, даже се чудя за обиколници. Все си чуква някъде в кошарата главата тъй като прави опити да пълзи и да сяда, та не знам да съня дали не е опасно обаче 🤔
Момичета имам въпрос въвела съм основни зеленчуци, сега вече и жълтък 1/4 педиатърката ми казва да започна каши безглутенови, след това месо и след него вече  плодове. Вие каква последователност следвайте🤔

# 204
Мамии, здравейте и от мен!
Скоро предстои да започна захранване на сина ми /при навършени 6м/.
Знам, че като захранвам от 6-ти месец трябва да започна с първите зеленчуци /подходящи за 4 месец/, а след това? Означава ли това, че трябва да предложа месо чак в 8-мия /при схемите е в 6-ти, но при започнало захранване в 4-ти/? Или няма проблем ако бързо заместя обяда да въведа и месото през същия 6-ти месец?

Разбира се, ще бъде говорено и с педиатъра, но исках да чуя от личен опит, ако някоя от вас също захранва след 6-ти месец Hug

# 205
Ние сме много зле със захранването, яде само тиква, като от няколко дни слагам в тиквата по малко картоф, но сме много далеч от едно бурканче на хранене. Пробвах с броколи, моркови, само картоф, пъщарнак, не става. За себе си съм решила, че няма да давам зор, да не намрази пюретата, на следобедното хранене предлагам плодово пюре ябълка от  два дни - много й харесва, чак се облизва. Педиатърката ми каза първо зеленчуци, после плодове, каши, млечни, месни - в тази последователност. Но тя е от старата школа и не знам колко е ок спрямо актуалните предписания за захранване, та чета статии, навсякъде разнопосочни мнения, поради което си действам по собствена схема и общо взето всичко е на принципа "да пробваме, за да видим какво ще стане". Беба е на 6 месеца и три дни и още няма зъбчета. Нервира се и често мажа с дентокинд, струва ми се, че на горното венче усещам грапавко, та може би нашите първи зъбки ще бъдат горни.

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 03:36 от Yst_89

# 206
По-назад в темата една мама беше писала, че мисли да пробва захранване, водено от бебето. И ние натам сме се насочили, но изчакваме още малко да стане на 6 месеца. Някой пробвал ли е този метод? Ще ми е много интересно и полезно да прочета споделен опит : )

# 207
Нашата пък отказва всякакви пюрета и каши. Проси от баща си 7days, всяка вечер той си взима и тя като види започва да отваря уста, все едно дъвче, а работата била там, че той си и давал шоколад от кроасана без да знам....

# 208
  • Варна
Ние захранихме така:
Зеленчуково,плодово,каша,месно,жълтък (жълтъка е от седмица).
Момичета...много съм смотана 😅 от две седмици всеки ден давам спелта...а чак онзи ден видях,че е глутенова (мислех,че не е) та и глутен съм въвела 😅

# 209
Да двата долу избиха през ден. Не виждам разлика, все така всичко е в устата и си чеше венците, всичко друго не и гризалките. Мрънкането и това, че не мога да го оставя за миг сам започна когато се прибрахме след празниците. Явно там свикна да е в нечии ръце все, беше като играчка подаван 🤬та сега аз бера плодовете на това.
За спането по корем казват, че не е опасно ако може да се надига на ръце и гърдите да повдига така, но и мен си ме е страх, даже се чудя за обиколници. Все си чуква някъде в кошарата главата тъй като прави опити да пълзи и да сяда, та не знам да съня дали не е опасно обаче 🤔
Момичета имам въпрос въвела съм основни зеленчуци, сега вече и жълтък 1/4 педиатърката ми казва да започна каши безглутенови, след това месо и след него вече  плодове. Вие каква последователност следвайте🤔

Ох, и нашата беба не желае вече гризалките, чеше се с бибата най-вече. Ние я мажем сега с дентокидс, а вечер ако е много нервна и с дентинокс, но гледаме да го пазим, заради трудното му намиране.
Петият месец беше почнала да се обръща на сън, гледах да има възглавница до нея, за да ѝ пречи да го прави. Беше около седмица драмата, даже вече и в будно състояние спря да се обръща по корем, краката са ѝ по-интересни, особено като иска да капне и тях.
А мисля след жълтъка да вкарам месото малко, после каши и плодови. Ще питаме и педиатърката ѝ, но като цяло по съвет на други хора с деца и по нея водим захранването.

P.S. Само се канят и ММ и неговия баща да ѝ пораснат още един-два зъба и да яде кебапчета, стигало с мъката с пюрета. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт