Юли 2021

• 29 042
  • 750
  •   1
Отговори
# 210
Да ви кажа за зъбите на нас най-много ни помага mundisal за мазане в комбинация с дентокинд+дормикинд+лайка. Това ни изписа хомеопата и определено е по-добре положението.

# 211
Здравейте, мами. Искам да попитам колко спанета имат вашите бебета през деня ? В колко часа г/д и по колко време издържат будни ?
Моето момче спи по 3 пъти, като последното спане е от 17:30 до 19:00. След това си играем, къпим го и към 21:30 му давам мляко. Но по-рано от 22:30 не заспива. Как да наместя спането през деня, така че да си ляга по-рано Disappointed
Отделно, че се върнахме на заспиването на ръце и се изморявам да го приспивам по 4 пъти с друсане… ако се пробвам да го приспя на леглото следва пищене, докато не го взема.
Със захранването се справяме. Доста зеленчуци, месо, плодове и каши има вкарани. Остана жълтък и глутен да въведа. С жълтъка ще започна тази седмица. Глутена малко ми е филм и не разбирам как става…

# 212
Няма как да спи час и половина и да го сложите след няма и два часа да спи за нощен сън, то няма да се умори достатъчно.

# 213
Ина става сутрин към 10 и след 2-3 часа отново е заспала, спи максимум час или два, след което заспива едва за нощта - около 23:00ч. През този час, в който спи, аз пускам перални, чистя, гладя, приготвям пюрета, мия съдове, стерилизирам, колкото свърша. Искам през всичкото останало време да съм й на разположение, за да си играем, но просто няма как, един час на ден не ми стига за нищо. Чувствам се много виновна, че я оставям в проходилката или шезлонга или майка ми я забавлява - тя живее на долния етаж и не работи. Наистина не знам как се справят жените, които са без близки около тях по цял ден или имат по две деца. Аз не съм готвила от преди да родя - единствено за Коледа направих едно Тирамису, което ми отно 20 минути. Или готви майка ми, или ядем готова храна. Просто едва намирам време да се изкъпя, надявах се, че с времето ще се нормализират нещата, но сякаш аз все по-изморена ставам, а организацията е все по-слаба и задачите повече.

Един страничен въпрос - мислили ли сте да се връщате на работа след първата година? На нас от гледна точка на издръжката, моята заплата не е от значение, обаче обзавеждаме чисто нов и празен апартамент, към който насочваме целия мой доход от две години насам. Ако остана вкъщи, абсурд е да се нанесем до края на годината. От друга страна на работа ме чакат, страх ме е, че ако се отделя за по-дълго време, ще излезна съвсем от работен ритъм и после трудно ще наваксам. Въобще много сложно е, успокоявам се, че още имам време за мислене, но то си тече.

# 214
Аз приспивам Лъчи понякога все още в количката вътре в стаята, иначе трудна работа... От няколко дни го слагам и в леглото му люлея го пускам му някакъв шум, пак заспива, но трудно, вечер спи в гнездото до нас, има 3 дремки за по около час и половина през деня, вечер заспива след 22 и сутринта към 7 е вече буден.

# 215
Аз приспивам Лъчи понякога все още в количката вътре в стаята, иначе трудна работа... От няколко дни го слагам и в леглото му люлея го пускам му някакъв шум, пак заспива, но трудно, вечер спи в гнездото до нас, има 3 дремки за по около час и половина през деня, вечер заспива след 22 и сутринта към 7 е вече буден.
Аз също го приспивам в количката за дневните спанета,които все още са 4. Нощният му сън е в неговия креват гушкаме се 10 минути и е заспал. Относно завръщането на работа. Още юли се връщам,а от септември,октомври ще пробваме на ясла да видим дали е готов.

# 216
Здравейте отново. Да питам и тук - и по-точно мамите от София.
Откъде купувате зеленчуци за бебчетата? Някъде продават ли домашни? Hug

# 217
При нас от седмица спането през нощта е неспокойно. Заспива към 19и30-20ч.и се буди към 12 и после през 2 часа и така до 6и30 когато ни започва деня. Като реве и мрънка, но се успокоява бързо. Баткото и той като стане 2 пъти през нощта, я да пика, я че го е страх от тъмното и на сутринта едвам гледам(спят и двамата в отделни стаи самостоятелно) Преди това спеше до 3-4 ядеше или го успивах без ядене и към 6-7 се събуждаше. Иначе през деня спи около час,час и половина преди обяд и после към 13и30 до към 15:30-16ч. Рядко има дрямка към 17и30 за около половин час.

Иначе не знам защо трябва да се чувствате , че не обръщате внимание на децата си. Доста неща върша като спи през деня, но си пускам и някой сериал или обядвам на спокойствие. Когато е буден и си играе в шезлонга или барбарона аз си готвя, отивам до пералнята и т.н. Казвам го от гледна точка на това, че ще свикнат да сте до тях и после няма мърдане. Ако си играе спокойно сам не го закачам. На работа ще се върна чак като навърши 2г.

# 218
Ние купихме от али експрес една огромна кошара, която зае целия хол, но пък ми е в гигантска помощ, защото я оставям там и тя играе с часове, аз готвя, чистя, гладя. После влизам вътре и аз. Може да се излегнеш целия и още има място. Най-хубавата покупка евър. Чувства се свободна вътре и няма нужда от постоянно внимание, пък си тренира пълзенето, въртенето и всичко останало.
За спането наистина някак трябва да издърпане дневния сън за да си лягат по-рано, това е и спасение и почивка за вас. Четох, че се започва с издърпвания на съня с по 15 минутки, после още толкова и така след време те заспиват по-рано, това трябва да стане с още първия дневен сън и така останалите.
Аз зеленчуци взимам от ебег- от ферми и био. Доволна съм.

# 219
Здравейте, видихте ли/ще водите ли детето на преглед при ортопед на 6м?
На всякъде във всички сайтове чета, че има задължителен преглед на 6 месеца, и ортопера, при който бяхме на първия преглед, каза да отидем пак когато бебето навърши 6 месеца. Но сега бях за направление от личната и започна да ми води лекция как това били глупости, че се ходи на преглед само ако има съмнение за луксация и проблем със ставите, таза и т.н. И този медицински център, където идва въпросния ортопед гледа само как да си направи повече часове.. Все пак ми даде направление, на което пише нещо за съмнение в ставите. Но ми стана странно и неудобно.. Не разбирам какъв е проблема с тези направления. Всеки път трябва да се обяснявам като ученичка за какво ми е…

# 220
Да, ще я водя, но на частен преглед тъй като в града ми няма детски ортопед.

# 221
Аз заведох, трябва да се види дали вече има тазови ябълки и дали се развива правилно… задължително е по принцип, но в БГ здравеопазването и медицинските познания са на ниво 57-ма година….
Аз ходя на частно при др. Фурлакис в МЦ Надежда. Следващият преглед е при прохождане.
Ако не бях завела малката на преглед на 2 месеца, нямаше да се види, че има плоскоглавие от едната страна. Взехме мерки и вече го няма.
Много е интересно как ЛЛ би видял някакъв проблем без да види на ехограф. Има скрити изменения, гръбначни изкривявания, които хванат ли се в самото начало се лекуват без драма. В другите страни този преглед е задължителен, само тук сами трябва да се интересуваме…

# 222
Ние също я водихме на 6 месеца на частно при Фурлакис, както и като беше на 2-3 месеца. За първия преглед ни каза и педиатърката, но за втория на 6 месеца не е казвала нищо, ние решихме да отидем. Та явно педиатрите масово не изпращат на преглед при ортопед на шестия месец.

# 223
Ние даже я водихме 5ти месец пак на ортопед, така ни казаха от медицински център, където ходихме първия път. Нашата педиатърка изказа същото мнение като вашата, че ако има проблем тогава се ходи пак 5-6 месец, че са ни казали така само за парите, но все пак ни даде. Друго си е да знаеш, че детето ти се развива добре, има вече образувани ябълки и за седежа на детето. Дадоха си ни съвети, какво да ползваме или не за прохождането и какви обувки. И да се видим пак като е проходило добре детето.

# 224
На нас педиатърката ни даде направление за ортопед без да искам на 2 и на 4 месеца. На втория преглед ортопеда каза, че всичко е наред и следващия преглед е когато проходи. На 6 месеца минахме нефролог, кръв и урина.

Общи условия

Активация на акаунт