Юли 2021

• 29 037
  • 750
  •   1
Отговори
# 225
Момичета, аз съм пак с простотиите 😃. Туко що прочетох, че бебетата на 6 месеца вече стоят самостоятелно. Е моята пада, стои на дупе, но само когато я придържаме.. Нито може да пълзи, нито да се изправя седнала, единственно се обръща по корем и цял ден се търкаля на спалнята. Вашите бебета могат ли, какво правят? Ние я научихме на ръце и сега патим.

# 226
Ехее, за изправянето седнал има бая време, съвсем нормално е да не може да седи самичка още, също и да не пълзи, ако прекарва много време на земята ще тренира, но всяко бебе си се развива индивидуално, моята ще стане на 7 месеца след 10 дни и е започнала да се влачи по коремче като пехотинец. Също застава на колена, но още не лази така. Ортопеда каза, че класически децата седят самостоятелни някъде към 7-мия месец, но може и по-рано, може и по-късно. Въпрос на тренировки и развиване на средното ухо и вестибуларния апарат. Препоръчвам ти да я слагаш на земята, на килим, там тренират много по-добре. На леглото в по-меко и им е по-трудно.

# 227
Ние сме на мания да си ядем краката и така спря да се обръща по корем. Аз я обръщах и пак започна Grinning и ми казаха, че е нормално ако си хареса ново занимание да спре да прави старите. Иначе за седенето може да я оставим за малко самичка да седи, но за всеки случай сме до нея или я подпираме на възглавници.
 И аз като чета какво трябва да прави бебето на толкова месеца и си мисля, защо беба не може, но сравняваме с племеничките и се успокояваме . И ние си взехме килим за земята да тренира там пълзене и седене по корем. Оставяме я седнала и като падне да се учи да се върти и веднага почва да се мъчи да пълзи, но само боксува на място. Grinning Беба е на 6 месеца и половина.

# 228
Моята беба,също все още не седи стабилно сама,направи 6 месеца преди седмица. А за пълзене... пълзи но назад 🤣 от скоро прави едно много странно движение ,но не мога да кача видеото тук,ще го кача в групата във ФБ 😊

# 229
Как е групата в фейсбук, търсих но немога да я намеря.

# 230
Как е групата в фейсбук, търсих но немога да я намеря.

Заключена е и за това не можете да я намерите. Трябва да пишете на Anna93 за достъп.

# 231
Моя син е на 6 м и половина.Още не може да стои стабилно и се накланя напред или пада на една страна,а и не иска да го поставям подпрян на възглавница седнал.В столчето за хранене стои .Още не пълзи .Изправя се на ръце ,на моменти се избутва назад.И той е научен на ръце,но основно за заспиване.Научила съм го да дава ръце и го карам да се набира до седнало и изправено положение .Много обича да го държа под мишките изправен до холната маса,да му оставям играчки и да ги бута из масата.Слагам го на земята на килимче,но не е впечатлен.Сам не иска да играе ,а да съм покрай него.Преди го слагах в една табуретка я хола седнал с играчки,но сега и това не му е интересно...

# 232
Някой дава ли някакви витамини или имуностимулатор на бебето си ?

# 233
Здравейте момичета!!!

~ спане: ние от деня на изписването и до сега(6 месеца) все спи по корем. Най любима поза. И за мен е най сигурната, защото главичката е настрани и като има рефлукс докато спи си излиза, а като е по гръб нагоре главата е най опасно.

~ движение: нашият педиатър от ден 1 ни показваше различни гимнастики за правене и раздвижване. От месец 3 почнсхме и киндиру и през седмица ходехме на бебешко плуване. И резултата е че си се обръща като пумпал, става на коленца, и си пълзи напред. Имаме и проходилка паяк и с нея е доста бърз и преследва кучето. За сядане, успява ако си се държи той или има възглавници.

~захранване- ние почнахме от по раничко и сега сме заменили две хранения и сме въвели и жълтък.другата седмица почвам и месо. Намалих  от скоро кърменето и вече е само сутрин и вечер и веднага ми дойде и цикъла.

~лекари- имаме плануван дематолог(че нещо никакъв крем за лице не помага, само му излизат пъпчици😓) и ортопед. Но ви чета, че някои сте пускали и кръв и урина..

~ ние имаме обаче проблем - асансьорен тестис и ако не се оправи см ще се наложи операция. И съм много притеснена за слагане на упойка! Вие имали ли сте опит с упойка при бебе?.

# 234
Майки, имам един глупав въпрос - как дават урина бебетата, личната лекарка каза в края на месеца да я водим на урина и кръв, от няколко дни обаче мисля и все не ми е ясно как да стане това. Чакаме с чашката ли, как? Simple Smile

# 235
Купува се от аптеката контейнерче (не знам дали така се казваше точно) за урина за бебета, слага се сутрин примерно,слагаш му памперса и проверяваш след известно време. То е като найлоново пликче и се лепи. Не знам дали го обясних добре 🤣 погледни в интернет

# 236
Здравейте, ние в петък ще даваме урина, та ще купя колектор от аптеката, така се води. След това се пресипва в стерилно контейнерче, доколкото разбрах. Кръв вече й взеха. Моята госпожица има кървави нишки в акото. Дали някоя мама се е сблъсквала с този проблем. Педиатърката ни праща на гастроентеролог. Може ли да ми препоръчате някой в София?

# 237
Гастроентерологияра на токуда знам, че е добра. Успех 🤞, да е нещо дребничко.

# 238
Здравейте, ние в петък ще даваме урина, та ще купя колектор от аптеката, така се води. След това се пресипва в стерилно контейнерче, доколкото разбрах. Кръв вече й взеха. Моята госпожица има кървави нишки в акото. Дали някоя мама се е сблъсквала с този проблем. Педиатърката ни праща на гастроентеролог. Може ли да ми препоръчате някой в София?

Андрей инаше кървави нишки и се оказа алергия към белтъка на кравето мляко. Дано при вас не е толкова сериозно, а е нещо съвсем дребно. Ходим при доцент Маринова.

# 239
Мами, тези от вас, които са карали ковид, как предпазихте бебчетата? При нас таткото е с температура и кашлица и положителен тест, аз съм с температура и отрицателен тест. Казаха ни да ходим с маски покрай бебето или да го дадем на някой за 10 дни, но няма на кой 😥
И сега много се притеснявам за него

Общи условия

Активация на акаунт