Юли 2021

• 29 034
  • 750
  •   1
Отговори
# 240
Мами, тези от вас, които са карали ковид, как предпазихте бебчетата? При нас таткото е с температура и кашлица и положителен тест, аз съм с температура и отрицателен тест. Казаха ни да ходим с маски покрай бебето или да го дадем на някой за 10 дни, но няма на кой 😥
И сега много се притеснявам за него
  Никак не се предпазихме. При нас по-странното беше,че бебето беше с положителен тест,а ние с таткото отрицателни. Бях с него в инфекциозна болница,след 5 дена вече и сз бях положителна,но постъпих там отрицателна,не искам да се сещам. Дано никоя мама не разбира това чувство. Бебето беше 3 дена с 40 градуса. Ако беше обратната ситуация и някой от нас беше болен на секундата бих намерила начин да го дам на някоя баба да се грижи за него,докато станем отрицателни. Не е шега този ковид при бебета-това е моят съвет! Бързо оздравяване!

# 241
Mariya66666, през ноември всички вкъщи изкарахме ковид. Общо месец бях в карантина, първо заради таткото, след него и аз бях положителна. Бебето не прояви специфична симптоматика. Имаше дни, в които беше по-сънлива и други, в които хапваше по-малко, но нищо притеснително. Не сме изолирали бебето, защото няма как.
И аз да питам нещо. Откривате ли в памперсите след изхождане малки бели топченца/парченца? При моята беба отдавна ги има, но си спомнях, че и каката беше така, но не знам дали чак до тия месеци. И при все това, че много бавно наддава на килограми започвам да се притеснявам дали няма някакъв проблем. Ще посетим и лекар.

# 242
  • Варна
Mariya, не се притеснявай. Ние и двамата с мъжа ми бяхме болни, бебето тогава беше на 3 мес, 2 дни имаше запушено носле и леко кашляше. Нищо не сме му давали, само промивах нослето с физиологичен разтвор. Живеем в чужбина и сме си само тримата, та нямаше как да го оставим на някой.

# 243
Ние с ММ доскоро бяхме под карантина, но нямахме почти никакви симптоми - запушен нос и отпадналост при ММ. Бяхме си по родните места и оставихме детето при бабите да го гледат 1 седмица, а ние се върнахме в София. След 1 седмица, когато ние вече нямахме нищо като симптоми ни я върнаха. Знам, че понякога децата имат имунитет и трудно хващат. Когато бях бременна в 7мия месец имах доста антитела.
А урината може лесно да се вземе като вземете колектор и контейнер от аптеката, кажете че е за бебе. Ние за жалост до сега сме вземали доста урина, заради Ешерихия коли, която вече изчистихме и да не се връща повече. Ние ѝ правим тоалет и залепяме колектора и си я държим голичка, само по блуза/разкопчано боди и чорапи, за да видим кога е свършила работата. Кръв са ни вземали 2 пъти, като вторият път беше ужас за нея, пищя и рева, а така и не успяха доста време да ѝ вземат кръв от горе от ръцете. Даже беше синя после няколко дена.

# 244
Изкарах ковид бременна в 6 ти месец миналата година през целия април и половината от май. Много тежко,още на първата вълна в самото начало изкара мъжа ми . Сега имаме доста антитела и двамата . Но ….. ако случайно някой пак се разболее изчезва от вкъщи .По принцип педиатърката ми каза,че и бебето има антитела ,защото се предават обменно по кръвта в моя случай. Не го подценявайте изобщо обаче ….Пазете си децата !
Аз живея втори живот .Беше страшно .Сега никой не идва вкъщи и с никой не се събираме . В момента пак е някдкъв пик. Вики е само на 6 месеца ,до сега не е боледувала ( да чукна на дърво ) ,здрава е ,но много я пазя ! Благодаря на Господ ,че я родих жива и здрава ,износена и без проблеми .

# 245
И аз го изкарах бременна в 6ти месец и след 6 месеца пак! След първия ковид имах 500 антитела,заразих се на 400 само информативно,тъй като сз грам не вярвам в антителата,че нещо предпазват,който не го е изкарал тежко няма как да разбере за какво иде реч

# 246
Здравейте момичета. Моето бебче също е юлско бебче. Роден е на 27.07.21г и бях в групата ви. Имам нужда от съвет. Бебо е изключително кърмен. В един момент се запече. Не акаше по 5 дни. Беше на 4 месеца и половина. Пробвах с Дуфалак. Никакъв ефект. По препоръка на педиатърката го захраних. Но нещета не се регулират. Пие чай, правя му ежедневно масаж и гимнастика. Настоявам му да пие вода... Ефект почти никакъв. Често прибягвам до глицеринови свещички. Приемам съвети. Всякакви. Благодаря
Изпитвам ужас от ковид...

# 247
Моето бебе от карфиол , тиквичка и броколи си ака всеки ден. От 3 дена давам плод- круша и ябълка, имаше и второ акане след кашата с плод. Пробвайте разхлабващи храни. Успех , дано се нормализират нещата.

# 248
Благодаря, за сега от плодовете съм захранила само с ябълка, а от вчера и със синя слива. В тях ми е надеждата. Иначе е весел и жизнен. Има ли пълзящи бебета вече? А със зъбче?

# 249
Моето е с 2 зъба вече. На 6+ е.
Има ли бебета, които не се въртят?

# 250
Моето щураче, се обръща от гръб по корем, а на обратно се обръща само на ляво. Дано това не е проблем. Няма зъбче. На 27 ще стане на 6 месеца. Вика, крещи, издава най различни звуци, обръща се и пружинира като го гушна. Стои стабилен прав, а седнал все още не е стабилен.

# 251
Аз се ваксинирах срещу ковид, мен също много ме е страх, моятата бебка изкара бронхиолит, аз също бях болна. Детето кара цял месец болестта, не е ковид, но пак беше пълна отврат. Ще си слагам и бустер, всички около нас са ваксинирани. Вярвам на ваксините, не искам да се разбилявам. Така съм се филмирала, че дори леко да го изкарам ще бъда в дивна паника през цялото време… на болните пожелавам бързо възстановяване и бебчетата да са добре и да са здрави!

# 252
#Лиилоо не искам да те плаша, но аз също съм наскоро ваксинирана с две дози и пак го карах по-зле от мъжа ми, който не е ваксиниран. Направо два дни бях като смазана. С температура и болки в цялото тяло… Но само два дни. Вярвам, че ваксината тушира нещата рано или късно… дано да е така

#Nana7 а как взеха проба за теста на бебчето?
С таткото сме с положителни тестове от два дни. Вчера бебето вдигна температура цял ден беше 37,5 и след обяд вдигна 39. Обадих се на личната каза, да дам капки хексалгин. Вече бях дала нурофен и изкачах и я смъкна до 37. През ноща пак се повиши до 38,5 и сложих свещичка. Днес отидохме да му направи тест и излезна положителен, което беше ясно.
Но повече ме ядосва факта как му направи теста… с пръчицата от бързия тест му бръкна и в двете ноздри с цялата пръчка до чупещата час…. Питах защо толко навътре и ми отговори, че така трябвало. На мен няколко пъти ми правят тест и никога не са ми бъркали толко навътре. Потече му кръв и от двете ноздрички. Не разбрах защо беше нужно.. добре, че таткото не беше вътре иначе щеше да има скандал. Повече няма да разреша да му правят тест.
Ние вече сме добре и нямаме никакви симптоми, дано и при него да мине леко Hands Pray
Пазете се, стойте си вкъщи, че е страшно Cry

# 253
#Лиилоо не искам да те плаша, но аз също съм наскоро ваксинирана с две дози и пак го карах по-зле от мъжа ми, който не е ваксиниран. Направо два дни бях като смазана. С температура и болки в цялото тяло… Но само два дни. Вярвам, че ваксината тушира нещата рано или късно… дано да е така

#Nana7 а как взеха проба за теста на бебчето?
С таткото сме с положителни тестове от два дни. Вчера бебето вдигна температура цял ден беше 37,5 и след обяд вдигна 39. Обадих се на личната каза, да дам капки хексалгин. Вече бях дала нурофен и изкачах и я смъкна до 37. През ноща пак се повиши до 38,5 и сложих свещичка. Днес отидохме да му направи тест и излезна положителен, което беше ясно.
Но повече ме ядосва факта как му направи теста… с пръчицата от бързия тест му бръкна и в двете ноздри с цялата пръчка до чупещата час…. Питах защо толко навътре и ми отговори, че така трябвало. На мен няколко пъти ми правят тест и никога не са ми бъркали толко навътре. Потече му кръв и от двете ноздрички. Не разбрах защо беше нужно.. добре, че таткото не беше вътре иначе щеше да има скандал. Повече няма да разреша да му правят тест.
Ние вече сме добре и нямаме никакви симптоми, дано и при него да мине леко Hands Pray
Пазете се, стойте си вкъщи, че е страшно Cry
Първо аз му направих много внимателно от бързите тестове,след това последваха още 2 пср един в Благоевград,един в София и двата пъти беше много нежно. Не бъркаха толкова навътре,даже не се разплака. При нас беше няколко дни с 39,7 ,след това неговия педиатър искаше да му изписва хомеопатия,тъй като е хомеопат,категорично отказах да давам само хомеопатия. Изписа  ни хомеожен и инфлуцид по едно на ден,антибиотик също по мое настояване Ксимебак. Темперарурата падна до 37,7,след това близо месец я поддържаше на 37,4. Аз правех и инхалации,мисля че от тях се повлия най-добре. Бързо оздравяване! Един съвет,който ми беше безценен тогава е да даваш, колкото се може повече вода да пие,така преборват по-бързо вируса!

# 254
И мен много ме е страх от ковид, прекарах го март 2020, точно когато започна лекарите бяха уплашени. Яд ме е, че има хора, които са положителни и обикалят улиците, не ги интересува за другите животи. При нас имаше семейство болни, е не спряха да обикалят и да се возят по автобуси, незнам и къде да сигнализирам. Скорошно оздравяване и дано ви мине много леко😓😓...

Общи условия

Активация на акаунт