Юли 2021

• 29 024
  • 750
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, да споделя и нашият опит с ковид. Моето бебе го изкара на 4 месеца. Вдигна температура 39.3 и поддържаше 2 дни над 38. Също така имаше разстройство. Важно е да не се обезводнява. Ние много се стреснахме и викахме спешна помощ. Казаха ни да редуваме пред 4 часа панадол и нурофен, но когато има над 38. Под 38 да не даваме нищо. Преслушаха я и й видяла гърлото. Също така й дадоха едни прахчета с калии, за да не се обезводнява, но тя почти не ги пи. Предложиха ми да влезнем в инфекциозна болница, но преценихме, че там вирусният товар е по-голям и има и други болести и може да хване вътрешно-болнична инфекция и не влезнахме. Предложиха го за мое успокоение, че бях много притеснена. Лекарят ми каза, че високата температура е типична при децата с ковид и до сега никое не е получило усложнение от тези, при които е ходил. Наистина е много важно да не се обезводни, за това предлагах гърда често. Тест категорично отказахме да й правят. И аз и баща й бяхме положителни, беше ясно, че е ковид.

# 256
  • Варна
Не успях да изчета всички коментари,но ние изкарахме ковид когато бях бременна в 7ма седмица. Всичко мина наред при мен и бебето (АГ даваше лоши прогнози в тази ранна бременност). Сега ме е страх да ме го хванем пак (ваксинирана съм).

Ние събирахме урина с колектор.
Правихме операция от ингвинална херния в четвъртък и понеже в болницата един казва друго,друг друго и останахме без колектор,а трябваше и там да дадем. Сестрата ми даде памук и каза да го изцедя после в контейнерчето 😱 В крайна сметка реших да му пъхна пишлето в контейнерчето и зачаках 😁 на 4та минута беше пълно.

Ние също спим много по корем. Иначе не сме хващали ковид от както се е родил,но всяка настинка и вирусче хваща от батко си от детската 🤦

Има ли бебчета почти на 7м,който не се обръщат още 🤔 Виждала съм го само веднъж със зор да се обърне и това е...

# 257
Моля ви давайте съвети при запек. Пробвала съм Дуфалак, Блевит Л, клизми с които не бива да прекалявам, разхлабващи храни, настоявам за вода, глицеринови свещички с които му ровя в дупето през ден. Ще се побъркам. Горкия днес цял ден се напъва и плаче. Слагам топла възглавница, масажи и гимнастика. Изчерпана съм от към идеи. Направо ми се реве. Изключително кърмен, захранен на 4 ++ по съвет на педиатър, за да регулираме уж стомаха. А то става по зле. Зная кои храни запичат и кои разхлабват... Някой с предложения?

# 258
Моля ви давайте съвети при запек. Пробвала съм Дуфалак, Блевит Л, клизми с които не бива да прекалявам, разхлабващи храни, настоявам за вода, глицеринови свещички с които му ровя в дупето през ден. Ще се побъркам. Горкия днес цял ден се напъва и плаче. Слагам топла възглавница, масажи и гимнастика. Изчерпана съм от към идеи. Направо ми се реве. Изключително кърмен, захранен на 4 ++ по съвет на педиатър, за да регулираме уж стомаха. А то става по зле. Зная кои храни запичат и кои разхлабват... Някой с предложения?
  Чаят на блевит,само че не л,а дигест ви препоръчвам.

# 259
Аз пък имам обратното притеснение. Захранвам от 5+++, заместих обяда(около 180гр) наскоро и СЗ с каша и малко плод/ябълка или банан/ за вкус(около 120гр) но от няколко дни ака много често по 8-9пъто на ден. Започнах да се притеснявам, акото е оформено и леко твърдо. Като количество не е много всяко изхождане да кажем 3-4 см 😀 извинявам се за подробностите, но се притесних. Никога не е имала проблем с изхожданията, по 1-2 пъти на ден си акаше, на АМ. Давам пробиотик вая отначалото на захранването, може ли пък той да действа така? Въобще нормално ли е, нямам идея как е при другите бебета.
На обяд давам главно морков, сладък картоф, тиква и много обича броколи и често и давам а останалите зеленчуци в по-малко количества към тези горните. Но акото е все тъмно зелено към черно без значение какво съм давала примерно тиква и морков.

# 260
  • Варна
Ивайло преди месец някъде имаше 10 дни в които имаше ден леко оформено както казваш 😁 ден разстройство. Също акаше по 6-7 пъти на ден. Педиатърката каза,че щом ака повече от 5 пъти,не е добре. Пускахме всякакво изследвания и за салмонела...Всичко беше отрицателно,кръвните бяха добре. Отмина за 10тини дни. Прахчета за разстройство не му помагаха.

Аз пък имам обратното притеснение. Захранвам от 5+++, заместих обяда(около 180гр) наскоро и СЗ с каша и малко плод/ябълка или банан/ за вкус(около 120гр) но от няколко дни ака много често по 8-9пъто на ден. Започнах да се притеснявам, акото е оформено и леко твърдо. Като количество не е много всяко изхождане да кажем 3-4 см 😀 извинявам се за подробностите, но се притесних. Никога не е имала проблем с изхожданията, по 1-2 пъти на ден си акаше, на АМ. Давам пробиотик вая отначалото на захранването, може ли пък той да действа така? Въобще нормално ли е, нямам идея как е при другите бебета.
На обяд давам главно морков, сладък картоф, тиква и много обича броколи и често и давам а останалите зеленчуци в по-малко количества към тези горните. Но акото е все тъмно зелено към черно без значение какво съм давала примерно тиква и морков.

# 261
Благодаря, писах на педиатъркат да видим днес отговор.
Аз това се чудя дали се води разстройство след като консистенцията е твърда, но пък е много пъти на ден. Тва бебешкото ако е голяма драма за всички май 😬

# 262
Благодаря, писах на педиатъркат да видим днес отговор.
Аз това се чудя дали се води разстройство след като консистенцията е твърда, но пък е много пъти на ден. Тва бебешкото ако е голяма драма за всички май 😬

Здравейте! Дъщеря ми беше изцяло на кърма и акаше на 3- 4 дена веднъж. След захранването започна да ака по 7-8 пъти. Изпражненията са твърди и по много малко. Аз не мисля , че е запечена. След няколко дни сме на конституцията и ще питам лекарската.

# 263
Аз съм доволна от тези свещички за запек,личната ми ги препоръча и когато ми се налага ползвам. 

# 264
Точно тях ползвам, но в прекалено често. Снощи в 2,30 пак....Днес отново не е акал. А корема определено го дразни. Пръцка исе напъва

# 265
Точно тях ползвам, но в прекалено често. Снощи в 2,30 пак....Днес отново не е акал. А корема определено го дразни. Пръцка исе напъва
Имам същия проблем с малката. На дуфалак е от 1 месец. Първоначално го приемаше без проблем после почна да го плюе, започнах да ставам рано и да се цедя, слагам 5мл дуфалак в малко кърма и купих омнибиотик панда. Така имаше ефект, но не всеки път. Ядосах се, защото личната ми каза, че със захранването ще се оправи, но не ми дава да захранвам преди 6тия месец - беба е само на кърма. Не е ходила по 3-4 дни и много я боли и много реве и направо де дере от болки, корема става твърд. Писна ми от тоя дуфалак и цеденето и започнах захранване с тиква заради запека. Откакто започнах вече 4 дни въвеждам тиква и ходи всеки ден. Ти с какво започна? Дуфалак не давам, но продължавам с пробиотик. За 1 месец съм правила 3-4 клизми Мелилакс. Вода трудно пие, а храносмилателните чайове не помагат...

# 266
И аз започнах с тиква. Няма кой знае какъв резултат. Общо взето със захранването нещата даже зазляха. От дуфалака страшен рефлукс получава. Абе не знам, искам да се гръмна. Сутринта пак се напъва и ръмжи. За сега нищо не е свършил.

# 267
Това много ме отчайва, в захранването ми беше последната надежда. И като я гледам как вече 3 дни с тиквата се изхожда и си казах това е! Справи се! Мога ли да спра да я захранвам и да изчакам още месец? Дали е адекватно решение?

# 268
Към кърмещите мами, на които им е дошъл цикълът - редовен ли е? Знам, че е нормално да е нередовен по време на кърменето, но все пак, нормално ли е да пропусне месец? Thinking

# 269
Към кърмещите мами, на които им е дошъл цикълът - редовен ли е? Знам, че е нормално да е нередовен по време на кърменето, но все пак, нормално ли е да пропусне месец? Thinking

Аз нямам още…Не съм посетила и АГ след секциото,глася се скоро уж да ходя но все не ми остава време.Аз пък се чудя нормално ли е да не ми идва толкова месеци/почти 7,вече/

Общи условия

Активация на акаунт