Юли 2021

• 29 018
  • 750
  •   1
Отговори
# 270
И аз още нямам цикъл, вече 7 месеца и се чудя нормално ли е, но май си е в реда на нещата. На втория месец след раждането бях на контролен преглед и АГ каза, че съм се възстановила, видя и яйцеклетки, готови за двйствие Grinning но тогава ми каза, че докато кърмя може и да не ми дойде, но да се пазя много, защото мога да забременея и без цикъл.

# 271
Аз също нямам цикъл. На 27 стават точно 6 месеца, но кърмя.

# 272
И аз нямам цикъл. Предпилагам като заместим 2 хранения, че ще ми дойде. Но изобщо не ми липсва 🤣 така хубаво е да не ме боли главата и корема. И тези гадни превръзки 👀

# 273
Това много ме отчайва, в захранването ми беше последната надежда. И като я гледам как вече 3 дни с тиквата се изхожда и си казах това е! Справи се! Мога ли да спра да я захранвам и да изчакам още месец? Дали е адекватно решение?

Аз точно така направих !
Почнах от 5+ захранване / пълен провал . Нищо не искаше ,мръщеше се,плачеше и се отказах. Сега на 6+ всичко ,което предложа си яде с апетит ,нормално се изхожда. Просто тогава не му е било времето .

# 274
Съня и захранването са ми най-големият кошмар. Започнах от 4++ да и предлагам, всичко отказваше. Сега е на 6++ и преди 4 дни прояде, не е била готова. Не смея да се похваля за съня, че все я урочасвам 😅 заспива в 22:00 и става в 08:00... Да чукна на дърво🤣🤣.

# 275
  • Варна
Ла,ла сподели после какво е казала педиатърката 😊
Иначе когато се позапича,също ползвам глицеринови свещички (налагало ми се е някой път по 4-5 пъти на ден) ,но до сега не са оставали в него повече от 10 секудни 😁

# 276
Съня и захранването са ми най-големият кошмар. Започнах от 4++ да и предлагам, всичко отказваше. Сега е на 6++ и преди 4 дни прояде, не е била готова. Не смея да се похваля за съня, че все я урочасвам 😅 заспива в 22:00 и става в 08:00... Да чукна на дърво🤣🤣.
Пу да не я урочасаме, сподели как го постигна 🙏 нещо променяхте ли. Тази регресия на съня ми разказва играта или зъби ли какво е на знам, но всяка нощ се буди по 2 3 пъти да суче и някаква игра от 4 до към 6😣 това е от ноември до сега. + Приспиване на ръце разнасяне, скапана съм от умора 🍀

# 277
Пу да не я урочасаме, сподели как го постигна 🙏 нещо променяхте ли. Тази регресия на съня ми разказва играта или зъби ли какво е на знам, но всяка нощ се буди по 2 3 пъти да суче и някаква игра от 4 до към 6😣 това е от ноември до сега. + Приспиване на ръце разнасяне, скапана съм от умора 🍀

И ние я приспиваме на ръце, ръце, кръст крака не ни остава... Променихме къпането в 19:00, в 20:00 последно хранене и "вкарахме пижами" (ританки и блуза) щом ги облека знае, че е време за сън през деня я държа с панталон, ако и се играе започва да си говори, никой не и обръща внимание след 20:00 и към 21:00/22:00 започва да се върти, да опитва сама да заспи. Но тя е изцяло на АМ, цяла нощ смуче залъгалката, ако я изпусне се буди-давам и пак заспива веднага.

# 278
Каза, че ако количеството е мн малко няма място за притеснение. То и аз веднага гледам да я измия като усетя, че има нещо, че се зачервява много бързо и тя след 30-40мин пак пуска по нещо малко.. но имаше сега два дни с 2-3 изхождания, днес 3 от сутринта до сега😀

Ла,ла сподели после какво е казала педиатърката 😊
Иначе когато се позапича,също ползвам глицеринови свещички (налагало ми се е някой път по 4-5 пъти на ден) ,но до сега не са оставали в него повече от 10 секудни 😁

# 279
Към кърмещите мами, на които им е дошъл цикълът - редовен ли е? Знам, че е нормално да е нередовен по време на кърменето, но все пак, нормално ли е да пропусне месец? Thinking

На мен ми дойде ноември месец, беше както обикновено с една съществена разлика-не ме боля изобщо(преди да родя бях с припадъци всеки месец от болки). После ми дойде след месец и половина чак. Като бях при АГ, септември мисля, ми каза, че докато кърмя не се знае кога ще дойде, няма определен период(родих естествено, да уточня, защото за секцио не знам как стоят нещата), но въпреки това каза, че ще ми дойде до няколко седмици(така и стана) и че тялото ми е готово за второто вече😃.

# 280
Към мамите с зъбки 😃, как ви пробиха, имахте ли темперетура? Колко време, ние от снощи сме с 38.2 градуса, а никъде не сме излизали мисля, че са зъби. Няма опция да е болна.

# 281
Към мамите с зъбки 😃, как ви пробиха, имахте ли темперетура? Колко време, ние от снощи сме с 38.2 градуса, а никъде не сме излизали мисля, че са зъби. Няма опция да е болна.

При нас нямаше проблем. Аз усетих зъбчето, като започна да ми дращи по ръката като мажех профилактично с дентокинд. Притеснява ме, че е едно Събчев само, вече е голямо дори, вижда се с просто око Joy знам че по принцип излизат двата долни предни наведнъж. Може да е настинало детето, ако се е изнежили от топлото. Може и зъби да са.

Към прекаралите Ковид, на мъжа ми тестът е +, моят не е. Изолирахме го веднага в една от стаите, ние с детето циркулираме в останалите. Нужно ли е да  предупреждаваме някого, педиатърката, ЛЛ, РЗИ? Достатъчно ли е да се изолираме и ние (има кой да ни снабдява с провизии) или има някаква процедура за следване?

# 282
И ние бяхме така. Таткото първи излезе положителен, уж се отделихме, но след него и аз и детето бяхме с +тестове. Направихме ПСР-и с направления. И си изкарахме 10те дни карантина вкъщи. Не са ни търсили и проверявали от РЗИ.

# 283
При нас и двамата бяхме положителни и детето 1 седмица беше при бабите. След това си изкара с нас и останалата част от карантината си с нас, ние вече нямахме симптоми. РЗИ ни се обадиха почти веднага, но ние бяхме регистриран случай, детето не сме го споменавали на тях. Педиатърът знаеше, че ние сме с ковид, че детето ни е наред, но това защото ни съвпадаше прегледа с нашата карантина.

Последна редакция: пн, 31 яну 2022, 18:21 от YoKamburova

# 284
Не успях да изчета всички коментари,но ние изкарахме ковид когато бях бременна в 7ма седмица. Всичко мина наред при мен и бебето (АГ даваше лоши прогнози в тази ранна бременност). Сега ме е страх да ме го хванем пак (ваксинирана съм).

Ние събирахме урина с колектор.
Правихме операция от ингвинална херния в четвъртък и понеже в болницата един казва друго,друг друго и останахме без колектор,а трябваше и там да дадем. Сестрата ми даде памук и каза да го изцедя после в контейнерчето 😱 В крайна сметка реших да му пъхна пишлето в контейнерчето и зачаках 😁 на 4та минута беше пълно.

Ние също спим много по корем. Иначе не сме хващали ковид от както се е родил,но всяка настинка и вирусче хваща от батко си от детската 🤦

Има ли бебчета почти на 7м,който не се обръщат още 🤔 Виждала съм го само веднъж със зор да се обърне и това е...

Бързо да се оправя малкият герой!!! Как мина операцията и с каква упойка бяхте?? Правихте ли някакви изследвания преди ипойката??
На нас може да се наложи заради тестисче и доста ме притеснява тази част!

За ковид- аз изкарах в 5/6 седмица и заради това пуснахме пълен пренатслен тест. После трети месец от раждането се и ваксинирах. Аз и кърмя и се надявам все някакви антитела  да съм предала на малкото

Захранване- ние почнахме от 4 месеца, сега сме на 6 и половина и от няколко дни вкарвам и месо. При мен се получи по скоро че лека полека хареса яденето (от 6 месец замених 2 хранения) и сега почти отказва млякото. Пробвам с цедене и в бутилка да давам и пробвам и АМ но не проява вярва голям интерес.

Движение- ние от 4 месец се обръщаме, а от началото на  6 пълзим. Сега даже минахме и в следващата група на киндиру. Той е доста активен и доста обича и в проходилка Та да седи и обикаля целия апартамент.

Цикъл- към 6 месец, щом заместих яденета и намалих кърменето веднага ми дойде. Сега чакам да дойде поне още веднъж и да отида на преглед

Общи условия

Активация на акаунт