Юли 2021

• 29 015
  • 750
  •   1
Отговори
# 300
Ние също го заведохме на 3м, след което ни каза отново на 6м. Имахме лек проблем с педиатъра, че не искаше да даде направление, защото този преглед се правел само, ако има проблем, иначе бил излишен. Но го даде все пак. Каза да отидем пак след прохождане.
Аз искам да ви попитам друго.. Имам голям проблем с храненето. И с кашата и пюрето е нещо страшно. Всеки път е рев до задавяне. На първите 4-5 лъжички не мрънка. След това започва да си яде чорапите, ръцете, коланите на стола и всичко което може да стигне. Ако му ги дръпна, за да хапне лъжичката следва рев, след което биберона. С нея пък се нагълтва с въздух. Абе ужасно е. Пея, дрънкам с играчки, таткото идва и той пее. Опитваме се да го разсейваме, за да яде пюре и да се концентрита.. Не става. Пробвах в стола, в количката, различни позиции. Пробвах домашно, купено пюре, по-едро, по-гладно, по-топло, по-студено, сменях лъжиците, давах вода. Нищо не подейства. Всеки път си е рев. После не мога да го успокоя половин час след ядене. Не знам какво да правя. Какво да пробвам ? Дайте съвети…

# 301
Ние също го заведохме на 3м, след което ни каза отново на 6м. Имахме лек проблем с педиатъра, че не искаше да даде направление, защото този преглед се правел само, ако има проблем, иначе бил излишен. Но го даде все пак. Каза да отидем пак след прохождане.
Аз искам да ви попитам друго.. Имам голям проблем с храненето. И с кашата и пюрето е нещо страшно. Всеки път е рев до задавяне. На първите 4-5 лъжички не мрънка. След това започва да си яде чорапите, ръцете, коланите на стола и всичко което може да стигне. Ако му ги дръпна, за да хапне лъжичката следва рев, след което биберона. С нея пък се нагълтва с въздух. Абе ужасно е. Пея, дрънкам с играчки, таткото идва и той пее. Опитваме се да го разсейваме, за да яде пюре и да се концентрита.. Не става. Пробвах в стола, в количката, различни позиции. Пробвах домашно, купено пюре, по-едро, по-гладно, по-топло, по-студено, сменях лъжиците, давах вода. Нищо не подейства. Всеки път си е рев. После не мога да го успокоя половин час след ядене. Не знам какво да правя. Какво да пробвам ? Дайте съвети…

И моята принцеса правеше така,когато започнах захранването на 5 месеца . Ми отказах се. Продължих на 6 + и сега няма проблем . Но я оставам хубаво да огладнее . Без да гледам часове и схеми . И си яде ,гледа маша по тв. Така се залисва. Като ср нахрани стиска устата ,не отваря повече и почва да реве. Тска разбирам ,че се е нахранила и спирам .
Относно ортопеда нашата е на същото мнение .

# 302
И при нас го има това разсейване, докато яде. Опитва да сложи всичко друго в устата си, но не и лъжицата с пюрето... даже се принудих да я храня без лигавник, защото него го яде супер настървено Grinning Всички дрехи вече са на петна, но какво да се прави Grinning При нас работи да я храня мнооого бързо, да не й оставям възможност да се разсейва много, много. Бутам лъжица след лъжица на макс скорост, даже леко й придържам брадичката, за да не се върти много. Не винаги се получава номерът, но пък понякога така омита цялата паничка за отрицателно време Grinning

А да питам вашите бебоци опитват ли да си стъпват на крачетата и да се изправят, държейки се за нещо? Моята бебка все още изобщо не опитва да се изправя грам, но пък вече седи съвсен стабилно сама.

# 303
Изправя се само като му подам ръце. По мебели още не е започнал.

# 304
И при нас е същата, давам телефона с песнички в Ютуб и това е. Няма друго спасение. Моята е като топче 😃 хем дебело, хем всичко иска. Нито може да стои сама, нито нищо стои седнала само ако има къде да се подпре.. Направо вече си мисля, че има някакъв проблем на 7м е... А каква е тази каша? Как се прави?

# 305

Нашия от скоро започна да се изправя. Държи се за спалнята, за кошарата, по мен се катери, по масата, дивана. Но пък седнал не може да стои. Оставям го и за две секунди се завърта по корем.
Пробвала съм и с бързото хранене. По някое време с пюрето в устата започва да реве и или се задавя или започва да плюе. Музика и детско не исках да пускам, тъй като племенникът ми е на 4 и яде само, ако гледа нещо. Не исках да го уча така. Но не издържах и пуснах песнички. Точно 1 мин му беше интересно Grinning
Има само един начин да яде без да плаче и той е когато татко му го държи на прозореца и гледа навън Flushed Стане ли време за яде ми се изправя косата. Ужасно е

# 306
Моето бебе няма проблем с храненето, но през цялото време ръмжи 😁иначе не го разсейвам до като яде.

# 307
За ортопед ние ходихме на 2ри и 5ти месец, като за втория път и нашата педиатърка ни каза, че ако е добре детето нямало нужда, но си ни даде направление. Следващото ни посещение ще е като проходи хубаво. По цял ден седи с играчки около себе си и така се забавлява по цял ден. Сложихме я в бънджи да подскача, че като е в нас виждаме, че бута с крака да седи права, но не ѝ харесва там. Нито подскача, нито нищо... Седи както викам аз като прани гащи. Аз ѝ помагам да подскача, тогава е щастлива, но сама ...не.
Нефролог заради проблеми преди това ходи 5ти месец и ни казаха, че не е нужно ако няма проблеми да ходим и 6ти.
Ние вече сме на 7 месеца, имаме само заместен обяд за сега, другата седмица почваме и кашите и плодовете. С програма сме докато ядем  - аз тикам пюрето, таткото до мен с играчки, капачки, тенджери и какво ли не, само и само да и привлича вниманието и да яде. Ако има какво да я занимава яде без проблем. Стисне ли устата и ако случайно успея да и тикна още една лъжица я изплюва. Така разбираме, че не иска. Яде иначе по малко по около 100 гр. Четох, че повече трябвало, ама колкото иска сега . Grinning

# 308
Момичета, това, че бебчетата не ядат с такава охота, не е чак таква драма. Въвеждайте храни, захранвайте, но щом не примират, дохранвайте с мляко. Едни бебчета ще са с няколко заместени хранения, други не и това е абсолютно нормално. По-лошо ще е ако асоциират храненето като неприятно преживяване, често злоядите деца са станали такива, точно заради това.
Всяко дете е различно и се развива със собствени темпове. Тук има бебчета със заменени почти всички хранения, моята бебка е на 7++ месеца, а тамън днес е с 2 заменени хранения, не бързам за никъде, личната само дава зор, но като детето не е готово, аз какво да направя…
С две думи, здрави ли са децата, качват ли килца, смеят ли се , активни ли са, всичко е точно! Някои се изправят, други още се борят с опити за лазене, някои седят, други не. И тва е супер нормално. Някой хапват вече кюфтета, други не искат нищо. Абе схванахте ми мисълта 🤣 всичко е точнооо!

# 309
Подейства ми позитивно и зареждащо този пост Simple Smile Благодаря!

Момичета, това, че бебчетата не ядат с такава охота, не е чак таква драма. (...)
Някой хапват вече кюфтета, други не искат нищо. Абе схванахте ми мисълта 🤣 всичко е точнооо!

# 310
Така е, аз съм се предала. Давам яде колкото иска на 7м и 6дни сме, яде максимум 4,5 лъжички, а плодово сваля бурканчето... Нямам заменено хранене търси си АМ и това е. Наоколо ме изяждат, как можело незнам си какво нас са ни били гледали с кисело мляко, ами аз пък няма да я гледам така. Бях я оставила на бабата за 2 часа, хванала и дала кисело мляко, полудях. А нашата взела, че го харесала сега неиска АМ, а мляко. Ще се побъркам.

# 311
Момичета, наложи ми се да пия антибиотик и трябваше да спра да кърмя. Това хранене с АМ много сложно ми се струва нощно време 😅 та въпроса ми е, знаете ли колко време след прием на антибиотик мога да започна пак да кърмя. Сега се цедя...

# 312
Момичета, наложи ми се да пия антибиотик и трябваше да спра да кърмя. Това хранене с АМ много сложно ми се струва нощно време 😅 та въпроса ми е, знаете ли колко време след прием на антибиотик мога да започна пак да кърмя. Сега се цедя...

Повечето антибиотици са съвместими с кърменето и въобще не се налага спиране и цедене. Проверете в е- lactancia

# 313
Така е, аз съм се предала. Давам яде колкото иска на 7м и 6дни сме, яде максимум 4,5 лъжички, а плодово сваля бурканчето... Нямам заменено хранене търси си АМ и това е. Наоколо ме изяждат, как можело незнам си какво нас са ни били гледали с кисело мляко, ами аз пък няма да я гледам така. Бях я оставила на бабата за 2 часа, хванала и дала кисело мляко, полудях. А нашата взела, че го харесала сега неиска АМ, а мляко. Ще се побъркам.

Bandita,какво му е на киселото мляко? Ако е хубаво и с добра/истинска закваска  ( не боклуците Верея и Данон на западни фирми) е много по-добро от химията в адаптираните млека.
Отгледах сина ми на кисело мляко с 5% захар. Мъж 187см и 95кг мускули е сега , здрави зъби има(нищо че е пил мляко със захар). Браво на бабата за смелостта , а щом на малката й е харесало,би ли споделила защо се противиш на киселото мляко?

# 314
Болна съм от ковид. Педиатърката ми каза да спра да кърмя, защото пия още доста лекарства 😒

Общи условия

Активация на акаунт