Юли 2021

• 29 010
  • 750
  •   1
Отговори
# 315
Анелия, самото неуважение да се дава нещо, което майката не желае е тъпо… каква смелост? Вижте сега, едно време и мед са ни давали на по 3-4 месеца, това значи ли че майка ми е в правото си да даде на детето ми? Радвам се, че сина Ви е здрав, як и тн. Ама нека да дадем правото на родителя сам да прецени кое е добре за неговото дете Simple Smile Разберете, медицината се мени, има нови проучвания, как смятате, нашите баби и прабаби са давали мокър хляб, цеден в марля на кърмачета, когато е нямало майка кърмачка. Смятате ли, че е ок? Та така, нещата се променят и с право… киселото мляко не замества кърма и адапте за малко бебе, а откриването па на такова, което вие казвате е толкова трудно и то без кравата да е тъпчена със сякакви антибиотици и прочие. А за харесването, то на детето и жилирани бонбони ще му харесат, да даваме ли?

Последна редакция: сб, 12 фев 2022, 10:20 от Лиилоо

# 316
Болна съм от ковид. Педиатърката ми каза да спра да кърмя, защото пия още доста лекарства 😒

Проверети всичките в е- lactancia. Педиатрите често не са наясно. Много болни от ковид кърмят и бързо оздравяване. Консултирайте се и с консултант по кърмене в темата за кърмене- cactus дава отлични съвети!

# 317
Така е, аз съм се предала. Давам яде колкото иска на 7м и 6дни сме, яде максимум 4,5 лъжички, а плодово сваля бурканчето... Нямам заменено хранене търси си АМ и това е. Наоколо ме изяждат, как можело незнам си какво нас са ни били гледали с кисело мляко, ами аз пък няма да я гледам така. Бях я оставила на бабата за 2 часа, хванала и дала кисело мляко, полудях. А нашата взела, че го харесала сега неиска АМ, а мляко. Ще се побъркам.

Bandita,какво му е на киселото мляко? Ако е хубаво и с добра/истинска закваска  ( не боклуците Верея и Данон на западни фирми) е много по-добро от химията в адаптираните млека.
Отгледах сина ми на кисело мляко с 5% захар. Мъж 187см и 95кг мускули е сега , здрави зъби има(нищо че е пил мляко със захар). Браво на бабата за смелостта , а щом на малката й е харесало,би ли споделила защо се противиш на киселото мляко?

Може би, жената се противи, защото това е НЕЙНОТО дете, и след като го е поверила на близък, обяснила му е как и какво трябва и не трябва да яде да се спазва. Моето дете е алергично към белтъка на кравето мляко и на мен  ми се обяснява как едно време нямало такива лигавщини и се опитват да ми пробутват на бебето алергени, от които може да се случи белята. Не трябва да живеем в миналото и да се успокояваме с това, че на някого детето преди 20-30 години е захранено рано с кисело мляко и сега е живо и здраво. Едно време е нямало толкова голям избор на бебешките пазари и естествено, че се е давало кисело мляко и бебето се е отглеждало с минималното, но защо трябва и ние да правим същото и да си усложняваме живота?

# 318
Аз също подкрепям, че без позволението на майката не трябва да се дава каквото и да е. Никой не може да ме убеди, че киселото мляко е по-полезно за бебетата от адаптираните млека, който са направени специално за бебета, с всичко нужно и под строг контрол. И аз много се дразня на моята свекърва, че постоянно гледа нещо да му набута в устата без да видя. При положение, че няколко пъти съм казвала, че не ми е приятно. Реже салата зеле и ми подава зеленце да си смучел. Кашкавалче да съм дала. Бибероната в мед да топя. И разни други отживелици. Едно време тя е хранела мъжа ми с кисело мляко със захар. Показваше ми бебешки книги от преди 30 години как се правели кашите със сол, захар и нишесте. Тя така му била правила на него. Еми не можем да си гледаме децата, както са го правили те преди 30 години. И жените, които познавам, които дават кисело мляко вместо АМ е само защото не им се дават пари.

# 319
Аз също подкрепям, че без позволението на майката не трябва да се дава каквото и да е. Никой не може да ме убеди, че киселото мляко е по-полезно за бебетата от адаптираните млека, който са направени специално за бебета, с всичко нужно и под строг контрол. И аз много се дразня на моята свекърва, че постоянно гледа нещо да му набута в устата без да видя. При положение, че няколко пъти съм казвала, че не ми е приятно. Реже салата зеле и ми подава зеленце да си смучел. Кашкавалче да съм дала. Бибероната в мед да топя. И разни други отживелици. Едно време тя е хранела мъжа ми с кисело мляко със захар. Показваше ми бебешки книги от преди 30 години как се правели кашите със сол, захар и нишесте. Тя така му била правила на него. Еми не можем да си гледаме децата, както са го правили те преди 30 години. И жените, които познавам, които дават кисело мляко вместо АМ е само защото не им се дават пари.

То ако бебето си е лакомниче, мога да кажа, че киселото мляко излиза по-скъпо от АМ…. А това с топенето на бибата в мед  ми е любимо- моя позната ме уверяваше как не трябва да му давам мляко през нощта и щом водичката не го залъгвала, да му дам бибата с мед и щял да си цокне и заспи. Не мога да разбера само защо всички толкова бързат да им набутат на бебетата абсолютно всичко веднага, всякаш храна няма да вкусят….

# 320
  • Варна
Какво говорите.. на понудата ни изрично казах да ме се топи мед на устата на бебето... Издебнаха ме и сложиха малко...Направо.... 😅
А яденето на кисело мляко за мен е руска рулетка. Жената не е имала проблем,просто защото има късмет детето и да не е дало реакция,но други деца нямат този късмет и може да са страшни нещата после...
Баткото беше с такъв дерматит,че ставаше в кървави рани постоянно....А детенце на моя приятелка така се изрина от алерген (неволно стана),че беше грозна гледка...
Всеки сам си преценя,но винаги съм се чудела защо препоръчвате нещо,което може много да навреди на друго детенце. Попринцип само чета тези теми и са ми интересни,без да пиша 😊

# 321
Като стана дума за киселото мляко, около Коледа си спомням, че гледах по телевизията за прословутото бебе Исус от Асеновград, чието братче на една година изяждало 15 кофички кисело мляко на ден. Само през нощта изяждало няколко кофички. Та тогава се замислих, че вероятно от новородено е хранено с кисело, вместо с АМ, свикнало е и сега не яде нищо друго. Но при условие, че една кофичка струва 1.5лв, това дете има 40лв на ден разход за мляко, не знам къде им излиза сметката на тези хора, то не е само мляко.

# 322
Като стана дума за киселото мляко, около Коледа си спомням, че гледах по телевизията за прословутото бебе Исус от Асеновград, чието братче на една година изяждало 15 кофички кисело мляко на ден. Само през нощта изяждало няколко кофички. Та тогава се замислих, че вероятно от новородено е хранено с кисело, вместо с АМ, свикнало е и сега не яде нищо друго. Но при условие, че една кофичка струва 1.5лв, това дете има 40лв на ден разход за мляко, не знам къде им излиза сметката на тези хора, то не е само мляко.

Именно- една кофичка е между 2-3 лева, зависи от марката и процента, и като сложиш 2-3 кофички на ден минимум, то излиза даже по-златно от АМ. Общо взето- щом е за бебе, няма как да мине по-евтино. Може винаги да се вземат неща като количка, дрешки и играчки от близък, но за храна не трябва да се пести.

# 323
Здравейте, какви обувки сте купили или смятатате да купите? Аз повчах едни маратонки на найк и днес пристигнаха, тамън са, но ме притеснява, че са с дебела подметка.

# 324
Взех му едни бели кецове от Hm, но за да не е бос навън в количката. Иначе за прохождане ще му взема сигурно на Беко, но ще разгледам и за други подходящи.

# 325
И аз поръчах едни найкове от about you (днес имат допълнително 15% отстъпка и ми излизат около 50лв), но мисля, че направиш грешка с номерацията. Поръчах 4c, което е 19.5 по европейската номерация, и мисля да звъня на оператор, за да поискам по-малки с един номер. Идеята ми е да ги носи пролетта и евентуално малко есента. Уж върви висока моята Ина, а пък пробвах одеве едни пантофи, които в началото на есента обувах в количката да не й е студено, стават й, а са 16-17 номер, така че задължително трябва да говоря с оператор днес.

Последна редакция: пн, 14 фев 2022, 16:56 от Yst_89

# 326
Да върна малко от обувки на храненето.
Че се върнах на работа и не чета вече толкова редовно , та съм пропуснала коментарите.много хубава тема направихме с това кисело мляко,бабите и т.н. Simple Smile)) и се получи цивилизована дискусия, благодаря за което Simple Smile
Съгласна съм с всички момичета ,че има отживели бабешки простотии ,някои от които даже са опасни : мед на дете под 1 годинка например. Но има и някои стари(и не толкова : скоро и вие ще сте на 40,момичета ) неща ,които са добри,и които вярвам,че не трябва да се отричат със злоба едва ли не, като киселото мляко например. Разбира се всеки си знае детето и какви непоносимости или алергии има то,и се очаква да го храни съобразно.
Мамата дето се опита да 'ухапе' че тези които храниме с кисело мляко го правиме поради финансови съображения: искам да й кажа,че живея в чужбина, пътувам 45 Мин в една посока до най-близкият български магазин откъдето да си купя бг кисело мляко,което съм проверила къде се прави и с каква закваска е,определено не ми излиза евтино. А иначе и дъщеря ми я 'минаха' съвременните лекари към алергичните към краве мляко деца, само за да си набутват хипоалергичните хипер скъпи млека( които тук са ми безплатни по рецепта,но струват много на здравната система) и които са такава химия,че ме болеше сърцето като си хранех детето с този изкуствен боклук. Доверих се на инстинкта си,съгласувах го с педиатър и педиатричен диетолог и си минах детето на нормално АМ ,а после и на кисело,което й харесва много .
Наблюдавам 'западняците' колко за загубени относно храненето: това не ядат ,онова било вредно или гадно....после се чудят децата им защо ядат само чипс и пият напитки само от химия,не могат да забият зъби в една ябълка..... Не всичко 'модерно' е хубаво,и не всичко 'старо' е вредно се опитвам да кажа. Но всички се бориме да отгледаме разкошните малки същества и правиме най-доброто за тях според разбиранията си. Стана дълго Simple Smile поздрави на всички

# 327
Ето за това говоря, всеки родител преценява за себе си и детето си кое е най-доброто. Мен ме “жегна” въпроса със смелостта на бабата да даде нещо, което родителското тяло не е въвел в захранването и е преценил, че не е подходящо.
На мнение съм, че мам шеймингът е лошо нещо, няма грешно и правилно. Когато си направим информирано решение, с всичките му рискове и плюсове, не бива някой да се бърка и да бута в устата на детето ти неща, които ти не искаш, ако ще и баба или дядо, ако те отглеждат и взимат решения, ок, ако не да му се радват и да уважават решенията на родителите.
Аз съм леко паника и ако наще направят това, че съм ужасена. Вероятно след второто/ третото дете ще се смея на тази случка и как съм се втелясвала, нооооо, достатъчно грижи имаме и несигурности, та да ни карат още да се стресираме 🤣.

# 328
  • Варна
Момичета,аз май си отглеждам голямата стъпка 😅😅😅 Дадоха ни едни чико 17 номер,много готини ама му умаляха 🤦 Вече започва да стъпва сам,като го хвана за двете ръце и много обича на вън да е... Сега му мерих крачето по 3 различни начина и е 11см... Обувките на батко му с които проходи на годинка са 12см но за съжаление са сандали 🤦. Приготвила съм ми едни Адидаски за прохождане 12,5 или 13см им е стелката,нещо такова...
Сега му поръчах 15 номер буйки,но не са съвсем меки предполагам и едни 19 номер,пак с по твърда подметка (поне на снимките изглеждат така) от Кидсо (там намерих по голям избор на малки номера и намалени).  Иначе е дълъг 74см (и батко му е щъркел)...
Вашите крачета колко см са?

# 329
Ние сме 20ти номер и моя върви дълъг. Искам да потам някоя мама има ли като мен бебето ми отказва да се храни. Вечер прави доста дълга пауза яде 9 вечерта и после 10 часа сутринта меко казано насила. Не иска почва едно пищене,аз започвам да пея и да се правя на клоун и още какво ли не. Възможно ли е да е от зъби. През деня по същия начин яде на 5,6 часа,не иска и се почва едно тръшкане,пюрета ми отказва от два дена,стиска устата,започва да плюва и пак същата история,иначе като яде си изяжда цялото 210 мл. Нормално ли е това според вас? Аз искам да попитам бебетата ви по колко часа спят през ноща и колко часа по колко дремки имат през деня?

Общи условия

Активация на акаунт