Юли 2021

• 29 006
  • 750
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
При на нощния сън е болна тема 😔
Баткото беше мечта направо,заспиваше към 10 и се будеше чааак в 9 сутринта.
Докато сега... Буди се по часовник всяка сутрин в 6ч... Прави общо 3 дремнки като може да спи по час и половина ако го оставя... Първата е към 8:30,втората е към 12-13ч и после към 16-17ч...Заспива в 20ч...
Ако прппусне някоя дрямка става ужас...Как ли не пробвахме да ляга по-късно,но не става... Буквално му се затварят очите.
Нощно време се буди няколко пъти,като ако го оставим може да будувс по час. Не е от зъби мисля защото се събужда мрънкащ малко,но като го вземем се смее,говори си... (все още няма никакви,на баткото му изби първото на годинка).
Силно се надявам по-скоро да му се нормализира режима. Ще следя с интерес инза вашите режими 😊

# 331
И ние нямаме никакъв режим, спането е мазало Grinning Ако дремне 2 пъти през деня, го считам за чудесен ден Grinning Случва се да прави дрямка по 2 часа, случва се и по 10-15 мин. А пък през нощта е руска рулетка - или ще се буди през 1-2 часа и ще заспи с мъки към 22-23 часа или ще заспи към 21 и ще спи до 9 сутринта само с 1-2 събуждания. Абе лудница е, всяка сутрин се чудя какъв ли ден ме чака днес Sweat Smile А новото е, че отказва да яде пюретата и кашите, както и АМ и е само на кърма, която не е в изобилие и не знам къде ще му излезе края Cold Sweat

# 332
По въпроса с киселото мляко. Извинявам се не съм искала да обидя някой. Просто познати са ми казвали, че им е по-евтино да си подквасват мляко, вместо да купуват АМ. Но ако бебето има проблем или не иска адаптирано мляко естествено, че киселото е най-добрия вариант..
За обувките аз взех найк-19,5 гледах, че това отговаря на 10см. Но ходи много смешно с тях, явно му е странно, защото на проходилката си е само с чорапки и много хубаво си ходи. А с маратонките си оплита краката, тежки му са, навежда се гледа ги интересно 😁
Иначе със спането и моето момче е с три дремки през деня. На 2часа и половина-3 му се приспива. И спи по 40-60 мин. Всеки път различно. Вечер не мога да се оплача 😁 заспива към 20:00 и се събужда в 6:00. Което за мен е супер.
Обаче с яденето е големия ужас. Сега спрях и пюрета и каши. И от петък ще започна пак. Отновно има криза с рефлукса и храня ли го с лъжичка се спуква от рев.

# 333
Моето бебе заспива към 19,30ч. Събужда се към 1ч за да яде и сутрин към 5-6. Много често продължава да спи до към 7,30 - 8ч. През деня спи 3 пъти, горе долу на два часа и половина за по час. Но има дни без никакви дремки, тогава денят е ад. Не съм му мерила стъпалото още. С храненето няма проблем. Яде пюре за обяд и каша за СЗ. Следващото хранене е кърма.

# 334
Момичета по темата за киселото мляко - дадох два пъти преди 3 дни за закуска с натрошени бебешки бисквити вътре ( смлени в блендера) много й се ослади. Дадох няколко лъжички ,че ме хвана страх и наблюдавам трети ден няма прояви на алергична реакция за сега . Заместени са храненията вече ,само вечер си пие АМ.
Исках друго да ви питам ,слагате ли вашите бебета в проходилка? Искам да подчертая излишно ,че не искам да обръщам темата ЗА и ПРотив проходилките,а просто ми е интересно да разбера дали стъпват или се опитват да се движат. Вчера ни подариха една и я сложих за малко ,стои интересно й е,но крачетата й са къси и не стигат пода,висят във въздуха. Само за бутане на този етап става:)

# 335
Вики, би трябвало да се регулира височината, така не е ок да седи.

# 336
Здравейте, момичета!
Какви месни заготовки използвате? Редувате ли месото през ден или давате по два поредни дни, за да оползотворите цяло бурканче със заготовка за двата дни?
Има ли такива, които да са по-малък грамаж, за да не се налага да се изхвърля остатъка?
Hug

# 337
Здравейте, момичета!
Какви месни заготовки използвате? Редувате ли месото през ден или давате по два поредни дни, за да оползотворите цяло бурканче със заготовка за двата дни?
Има ли такива, които да са по-малък грамаж, за да не се налага да се изхвърля остатъка?
Hug

Аз използвам заготовките на Хип понякога и давам месо в два поредни дни, за да оползотворя колкото мога повече от бурканчето.  Но предпочитам директно готовите им пюрета с месо, за да мога да редувам ден с месо и ден с жълтък.

# 338
Аз в проходилка май няма да го слагам, но от сега усещам, че големи мечки си набих с това решение 😁. Относно храненето - един ден с месо, един ден с 1/4 жълтък и един ден само зеленчуци. Когато захранвам, ползвам заготовки в два поредни дни, за да си оползотворя количеството. Направила съм си домашно пилешко и заешко месо на заготовки. Много ми е удобно. Търся си и други домашни меса за напред.

# 339
  • Варна
Редувам ден месо,ден цял жълтък вече. Не ползвам заготовки а месни пюрета или домашно месо (в месните пюрета има не много месо,можеш спокойно да и дадеш цялото като въвеждаш ново месо)

В проходилката почнах да правим опити като направи 6м,но спряхме заради операцията,не трябваше да сяда вътре. Сега отново го слагаме и даже шари из стаята.Но и според мен не е добре да висят така крачетата и да не поемат от тежестта. Това ли е най ниското?

# 340
Редувам ден месо,ден цял жълтък вече. Не ползвам заготовки а месни пюрета или домашно месо (в месните пюрета има не много месо,можеш спокойно да и дадеш цялото като въвеждаш ново месо)

В проходилката почнах да правим опити като направи 6м,но спряхме заради операцията,не трябваше да сяда вътре. Сега отново го слагаме и даже шари из стаята.Но и според мен не е добре да висят така крачетата и да не поемат от тежестта. Това ли е най ниското?

Не знам от къде да я регулирам . Обикновена е.Отстрани не виждам или поне не мога да се ориентирам дали изобщо се регулира ?

# 341
Viki-Niki всяка проходилка има нива колкотото и да е обикновенна. Виж отдолу под таблата.

# 342
От долу под таблата се регулира на най-малко 3 степени. Нашата я слагаме от 5ти месец, но незнаеше как се ходи напред, само назад бръмчеше 😅.. От седмица се усети, че може и напред, и даже потичква😅 само килима и е труден за изкачване, но ще го махнем, че се ядосва 😅😅

# 343
Да върна малко от обувки на храненето.
Че се върнах на работа и не чета вече толкова редовно , та съм пропуснала коментарите.много хубава тема направихме с това кисело мляко,бабите и т.н. Simple Smile)) и се получи цивилизована дискусия, благодаря за което Simple Smile
Съгласна съм с всички момичета ,че има отживели бабешки простотии ,някои от които даже са опасни : мед на дете под 1 годинка например. Но има и някои стари(и не толкова : скоро и вие ще сте на 40,момичета ) неща ,които са добри,и които вярвам,че не трябва да се отричат със злоба едва ли не, като киселото мляко например. Разбира се всеки си знае детето и какви непоносимости или алергии има то,и се очаква да го храни съобразно.
Мамата дето се опита да 'ухапе' че тези които храниме с кисело мляко го правиме поради финансови съображения: искам да й кажа,че живея в чужбина, пътувам 45 Мин в една посока до най-близкият български магазин откъдето да си купя бг кисело мляко,което съм проверила къде се прави и с каква закваска е,определено не ми излиза евтино. А иначе и дъщеря ми я 'минаха' съвременните лекари към алергичните към краве мляко деца, само за да си набутват хипоалергичните хипер скъпи млека( които тук са ми безплатни по рецепта,но струват много на здравната система) и които са такава химия,че ме болеше сърцето като си хранех детето с този изкуствен боклук. Доверих се на инстинкта си,съгласувах го с педиатър и педиатричен диетолог и си минах детето на нормално АМ ,а после и на кисело,което й харесва много .
Наблюдавам 'западняците' колко за загубени относно храненето: това не ядат ,онова било вредно или гадно....после се чудят децата им защо ядат само чипс и пият напитки само от химия,не могат да забият зъби в една ябълка..... Не всичко 'модерно' е хубаво,и не всичко 'старо' е вредно се опитвам да кажа. Но всички се бориме да отгледаме разкошните малки същества и правиме най-доброто за тях според разбиранията си. Стана дълго Simple Smile поздрави на всички

Добре си го написала и съм доста съгласна!!! Аз също доста чета по темата и все повече наблюдения на Фокус групи на деца излиза че колкото по късно започнеш да вкарваш алергени и да захранваш с тях, има много по голяма вероятност в действителност детето да прояви алергии и непоносимост. Доста са наблюденията (разбира се мниго е важно и генетичната предразположеност- родители, бани и тн назад да нямат алергии) че е много по добре при захраннването да си почнеш да вкарваш от веднака неща като домати, яйца, кисело мляко, млечни, тахан. Меда се изключва докъм годинка/две но там е друга историята.
Подобно е и на детето да расте с животно. Колко вече има наблюдения че излагайки го на такъв “дразнител”, в действителност растат с по малко алергии и астми децата!

# 344
Viki-Niki всяка проходилка има нива колкотото и да е обикновенна. Виж отдолу под таблата.

Намерих го и успях!
Благодаря ти много:)

Общи условия

Активация на акаунт