Юли 2021

• 28 902
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, мами, и аз имам юлче, но само ви чета. Интересно ми е как се развиват другите бебоци на същата възраст. Не се плашете от това, че децата ви започват да проявяват характер, да се тръшкат и да искат чуждите играчки. Това е напълно нормално поведение за дете на една година. Има много много време, докато започне да осъзнава всичките емоции, които изпитва и да може да се контролира. Сега просто всичко го залива като първична емоция и действията просто идват отвътре, въобще не може да се говори за липсва на възпитание за дете на една годинка. Ако се притеснявате толкова много, ви съветвам да прочетете малко повече за психическото развитие на децата на тази възраст и да се убедите сами, че всичко си е в реда на нещата. Сега децата започват да се отстояват, те вече не са залепени за мама и формират своят Аз. Реално майките, които смятат, че дете на една годинка може да е невъзпитано просто са имали късмет с по-спокойно дете, но в никакъв случай не е редно да съдят просто така.

# 601
Как сте мамчета? Минавам да се отчета, моето момче няма проблем с очите. Гледаха го с апарат. Перфектен е. Получава се една оптическа измама, защото е с много големи ириси а очите са му леко събрани като моите. А при мен нещата са доброкачествени. Ще се наблюдавам на 6 месеца и ако расте ще се оперира.
Аз да ви питам вие как сте със секса. Аз нямам никакво желание. Мъжа ми започва да мрънка вече. Не знам защо така се получава. А мъжа ми определено е хубав мъж. Поддържан е, тренира. Абе прави впечатление. Вие как сте в това отношение?

# 602
Мами, аз минавам с въпрос как приспивате мъниците? Докато кърмех заспиваше на гърда, като я отбих започнахме с люшкне на ръце и песнички ама вече много ми натежава така. Знам, че и двете са силни асоциации за сън и се чудя какво да направя, за да я науча да заспива по-самостоятелно.

И още едно питане - моята девойка все още пие АМ през нощта, не всяка нощ, но в повечето случаи се буди по веднъж, изпива си едно шише мляко и пак си заспива. Случва ли се и при вас?

Относно секса - случва се от време на време ама честно казано вечер сме толкова скапани, че само искаме да хапнем и да си легнем 😃 Доста пенсионерски го караме, дано се променят нещата. Не бяхме такива ама… живот Grinning

# 603
Заспива до мен на дивана , после я местя. Не я люлея, нито я държа. Много искам да заспива в кошарата , но сложа ли я , започва да се катери и изправя и не заспива с часове.

# 604
Това със заспиването вечер на мен ми е болна тема... Заспива на гърда, не мога да го накарам да заспи по друг начин. През останалото време нямаме проблем, заспива бързо като го гушна на ръце или като си легнем на спалнята двамата, но вечер е нещо като ритуал и започва да се сърди и да се тръшка ако опитам да го приспивам по друг начин. Самостоятелното заспиване в кошарата е нещо много далеч от нас... Има ли и други като нас приспиващи се на гърда?

# 605
Здравейте момичета. Имам въпрос относно майченството. Сина ми на 27.07 навърши годинка. Август месец са ми превели две майченства. Септември месец ще имам ли майченство? Правят някакви преравнявания но не знам какво да очаквам следващия месец.

# 606
Здравейте момичета, пиша с молба да ми споделите какви са интервалите на сън на вашите дечица. Моя син е на 1г и 1 месец почти 2, май ще минава на 1 дрямка, но не съм сигурна дали е така или се превъзбужда поради причината, че около времето за дрямка отиваме за кухнята с компания, в която има по големи деца. Редовно се събужда в 6-7 сутринта. Понякога спи веднъж понякога 2 пъти, забелязах че е по добре е да го оставям да се събуди сам иначе е яко рев. Проблема е нощем заспива в 22:00 разнасям на ръце доооста време и се събужда след час два давам вода и го вземам при нас. Което отчитам за моя грешка, но вече нямам никакви сили да се опитвам да го сложа в кошарата и той да реве още докато го оставям. През нощта се буди много давам вода когато не помага му правя кисело мляко( след адаптираното плачеше много и минахме на кисело) вече изнемогвам, това спане заедно ни събужда съсипани вместо отпочинали. Започваме ремонта на неговата стая и ми се иска това непрестанно събуждане нощем да спре... Откакто стана на 4 м е така, често се шегувам че регресията в 4-ти месец още го държи. Излинявам се, че мрънкам но искам да си сверя часовника и да разбера къде бъркам. Благодаря ви.

# 607
Ние също сме на 1г и 1м. От седмица насам се насилих и махнах втората дрямка, не издържах повече да си ляга 23:30/ 00:00, ставаше сутрин в 10:00/10:30. Сега отидохме на море (най-голямата грешка в живота ми😀), та там я махнахме. Режима ни е: Сутрин става в 08:20/08:30 на обяд хапва към 12:20/12:30, после към 13:00 заспива, спи до 15:00/15:30. Вечер ляга към 21:30 най-късно 22:00. Това ме устройва, наспивам се, на обяд почивам гледам да свърша всичко докато е будна, ако не - колкото,толкова. Притеснява ме това,че отказва всякъкъв вид мляко мина изцяло на твърда храна, но винаги изяжда по-малко от 190/200гр и все се притеснявам пък е 14кг. Незнам. Другото, вечер се научи да заспива сама, слагаме я на спалнята гасим лампите остава само ТВ цяла нощ , за няма и 15 мин е заспала. И последното, което е въпрос. Вашите деца, лапат ли всичко де, що видят от земята? Моята просто ме побърква, най-обича да лапа камъни😀 .. Държи си ги отстрани в устата, не ги гълта и си ги предъвчва😀....

# 608
Аз съм 11 месец започнах да го слагам по веднъж да спи, защото втората дрямка идваше до 19:00 часа и после запиваше много късно. Като минахме на 1 на обяд спеше 3 часа и половина. Всичко беше супер, обаче от една седмица някъде пак започна да му се приспива много рано и пак минахме на две Frowning1 та всеки ден различно е при нас, зависи сутрин кога стани.
А вашите деца започнаха ли да си играят с играчките ? На моя син нищо не му е интересно и по цял ден обикаляме стаите като е лошо времето и се побърквам вече.
И друго искам да ви питам. Когато се разхождате с количката или просто сте на вън децата искат ли пистоянно да ядът… или е само при нас.. постоянно казва ам ам и иска да яде бисквити, солети, кроки, хляб или каквото и да е, просто да яде

# 609
  • Варна
При нас с баткото о сега е едно и също... Изби му първото зъбче преди 2-3 седмици и не знам дали има връзка (с баткото също беше така 😁) Но тогава махна сам сутрешната дрямка. От както я махна започна да се буди в нормално време,не в 6 сутринта и като се буди нощно време (вече не всяка вечер),слиза от леглото и си играе сам с играчките и като му се доспи ни буди 😅
Та сега е така:
Събуждане към 9...Обедна дрямка към 13ч, събуждане от обедната дрямка към 15-16ч и заспиване вечер към 21ч.

Като беше с две дремки се будеше нощно време всяка вечер...Събуждаше се в 6-7ч,заспиваше към 10 за час-час и половина...
После заспиваше към 14-15ч и се будеше към 17/18ч и заспиваше отново към 21ч.

Пийват ли АМ вашите деца? Баткото кщнангодинка като му изби първия зъб и го отказа сам (хип). Сега обаче Ивайло си го харесва и не го отказва и му го давам само вечер за вечеря (аптамил 3,меришв доста приятно)... Понякога ако не съм сготвила на време му давам към 17-18ч,а вечеря от нашата. Хапва си по 5 пъти на ден

# 610
Вашите деца по колко пъти ядат? Моята дъщеря закусва попарка или кускус около 8, обядва от супата от кухнята около 11:30, около 16:30-17:00 пак се храни с кисело мляко или каша, или десерта от кухнята, и вечеря около 20:00 - за вечеря предлагам основното от кухнята, но тя хапва няколко лъжици, започва едно пищене, едно тръшкане, и завършваме  изпиването на пълно шише АМ... Понякога и през нощта се буди и търси мляко - ако стане така, давам около 140млл, колкото да заспи отново... Струва ми се, че вече това мляко трябва да го намалява, а ние не вървим изобщо към намаляване...

Иначе режимът й на сън е много добър, сутрин става около 07:30- 8:00, заспива в 11:30-12:00, спи до 14:00-15:00 някъде и вечер заспива в 21:00. Откакто започна да заспива вечер рано, изчетох един вагон книги Joy (аз съм нощна птица и преди 01:00 рядко си лягам).

# 611
Вашите деца по колко пъти ядат? Моята дъщеря закусва попарка или кускус около 8, обядва от супата от кухнята около 11:30, около 16:30-17:00 пак се храни с кисело мляко или каша, или десерта от кухнята, и вечеря около 20:00 - за вечеря предлагам основното от кухнята, но тя хапва няколко лъжици, започва едно пищене, едно тръшкане, и завършваме  изпиването на пълно шише АМ... Понякога и през нощта се буди и търси мляко - ако стане така, давам около 140млл, колкото да заспи отново... Струва ми се, че вече това мляко трябва да го намалява, а ние не вървим изобщо към намаляване...

Иначе режимът й на сън е много добър, сутрин става около 07:30- 8:00, заспива в 11:30-12:00, спи до 14:00-15:00 някъде и вечер заспива в 21:00. Откакто започна да заспива вечер рано, изчетох един вагон книги Joy (аз съм нощна птица и преди 01:00 рядко си лягам).

И моето си пие мляко по няколко пъти. Тъкмо започвам да го намалям и се случва нещо. Когато е болен и не иска да яде, млякото ме спасява, при подути венци или ако нещо се случи и е съвсем без сън.  Отделно съня му е нарушен, както беше започнал да заспива с гушкане до мен, така много бързо се върна към приспиване не ръце. Въобще за много неща, които имаше прогрес сега ще се боря наново.

# 612
Ние се храним по 5 пъти. 09:00 закуска плод/баничка към 12:00/12:30 обяд супа или някаква манджичка, много държа да яде готвено, че тук гледам децата не искат, ядат само сандвичи. 16:00 кисело мляко. 19:00 супичка. 21:00 АМ/кисело мляко. Понякога, когато има болки пропуска СЗ и сме с 4 хранения. За буденето вечер нищо немога да кажа, от както стана на 4 месеца спря да се буди. Сега дори и да стане гледа 10/15мин ТВ и си ляга сама. Поне в това отношение е кротка, а през деня... Мазало 😀

# 613

Подобен ни е режимът ,само че става към 8-8:30.Хапва закуска към 9-9:30,обяд 12:30-13ч,после заспива към 13ч и спи между 2ч и 3ч,към 16-16:30 СЗ,вечеря в 20ч,ляга за нощен сън 21-21:30.Яде веднъж мляко през нощта към 03-04ч.
Аз искам да ви попитам на какво учите децата си?Значи по цял ден повтарям как прави кучето,патето,котето и тн.,но моето дете все още не ги имитира животните.
На 1г и 2м е вече,защото се роди през юни,а термина беше за юли.Та започнах да се притеснявам вече.
Общо взето казва само Да,не,айде и Тата.
Ходи си самостоятелно и по цял ден обикаля от стая в стая и това му е играта.
Къде мога да прочета актуална информация относно това какви са границите в които трябва да започнат децата да правят определени неща за да спра да се притеснявам?
Педиатърката не ми е ориентир ,че напоследък така претрупва нещата и въобще не пита какво прави детето.

# 614
  • Варна
Първото дете все го сравнявах с братовчед му,който много рано започна да казва и прави всичко....голяма грешка.
Нашият също ходи самостоятелно вече. Проходи преди 3 седмици,но вече ходи абсолютно сам...Даже ако седна някъде го оставям сам да си се движи и на вън,примерно се е отдалечавал на 10тина метра. За сметка на това казва само Тата,прави боц,дай пет и браво 😅 Днес му казах донеси топката и той я намери в коша с играчките. Батко му пък проходи сам на 1г и 3м (докато се отпусна да си щъка сам мина още).
Съвсем индивидуални са всички деца

Общи условия

Активация на акаунт