Юли 2021

• 28 891
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
Първото дете все го сравнявах с братовчед му,който много рано започна да казва и прави всичко....голяма грешка.
Нашият също ходи самостоятелно вече. Проходи преди 3 седмици,но вече ходи абсолютно сам...Даже ако седна някъде го оставям сам да си се движи и на вън,примерно се е отдалечавал на 10тина метра. За сметка на това казва само Тата,прави боц,дай пет и браво 😅 Днес му казах донеси топката и той я намери в коша с играчките. Батко му пък проходи сам на 1г и 3м (докато се отпусна да си щъка сам мина още).
Съвсем индивидуални са всички деца
Знам аз че всяко дете е индивидуално и не трябва да се сравняват ама пуст му български манталитет да се сравняваме с всеки.
Попринцип понякога не е хубаво да се успокояваме с това,че ще се научи,ще започне да ги прави нещата,защото не при всички деца е така и родителите изпускат много.
За това аз предпочитам периодично да задавам този въпрос за да се ориентирам как се движи малкият покрай своите връстници.

# 616
Ивка,  моето дете също не имитира животни. И на кучето и на котката казва " сссссстттт". И аз се притеснявах,  но спрях. Важно ми е , че посочва, подава, заиграва се сама.

# 617
Момичета, с какви обувчици ходят вашите деца ? Че аз все не мога да нацеля хубави обувки. Или ще са малки, големи, с дебела подметка, неотговарящи на номера. И не знам вече..
Има ли детенце с боси обувки ? Гледам ги от известно време и се чудя дали да не взема такива за есента. И знаете ли дали ортопед ги препоръчва, защото чета противоречиви мнения.
Много благодаря Flowers Rose

# 618
  • до най-прекрасния мъж
На нас ортопед ни препоръча да ходи максимално боса, а когато се налага да й слагаме обувки, да са "боси" обувки. Моето момиченце е малко още, на 8++, но вече 3 пъти я водим при ортопед, последно на 6 м и това ни препоръча за прохождане и ходене.

# 619
И моето ходи предимно бос, защото не ми дава да го обуя или сам си сваля обувките. Но сега като захладнее ще трябва. Четох, че едни не ги били препоръчвали, защото трябва на петата и глезена да има добра опора, а босите не били такива. Други ортопеди пък ги препоръчват.
Гледам тикитата и зизу. Ще се радвам ако някой е взел и сподели мнение.

# 620
ifka, Нормално е да питаш, и аз до преди около седмица постоянно четях какво правят/казват другите. При нас обаче е чист инат, характер решила е да прави каквото си иска и да не ни слуша, а не че неможе. Когато хората я питат как прави кучето, казва: Уау, уау, патицата, па, па за котките иска дда ги гони и неможе да каже "пшът", казва "ша, ша". НО, когато ние я питаме или кажем да донесе нещо ни гледа на криво, и се смее😀. На всеки носи всичко точно, което е поискал, на нас-НЕ. Отказах се вече....

# 621
  • Хасково
Момичета босите обувки не са за всяко краче. Ние ходим при доктор Фурлакис от раждането  и последно бяхме преди месец след като вече беше проходил стабилно. Та той каза, че на нашия човек свода му е супер и не е предразположен да е дюстабан и може да носи всякакви обувки включително боси. Но за всяко дете препоръчва преглед след като проходи, защото крачетата сега се оформят и трябва да се следят и те и походката Simple Smile Иначе за всички обувки е казвал, че е хубаво да са максимално гъвкави. Като стиснеш обувката от двете страни да стане като сандвич. На Ивайло крака му е пухкав и за това той ни препоръча първите обувки да са на ddstep/Ponte20- специално за пухкави крачета. Взех му и кроксове, но другите сандалки са с по-добра опора на глезена и са по-подходящи за първи обувки.

# 622
  • до най-прекрасния мъж
Да, и на нас ни каза, проходи ли стабилно, 2-3 месеца след това да я заведем на преглед, за да види как е свода на ходилото. При нас имаше и позиционно изкривяване на ходилата от позицията й в утробата и се наложи да правим гимнастика вкъщи. Крачетата се изправиха още през първите 20 дни, но докато не проходи стабилно, трябва да правим гимнастиката, за да не се посуче ходилцето отново навътре.
Ние сме от Пловдив и я водим при Арнаудов. Първо на 2 месеца, после на 3 контролно, за да види как е положението с ходилата и на 6 м, когато си е препоръчително да има преглед.

# 623
Здравейте мами. Минавам да се похваля. Моят малък човек вчера направи първите си крачки. Така се радвам, че ми писна да ми казват - ми хайде, кога ще тръгва. Все едно зависи от мен. Честно казано е доста палав. А сега да видим какви какви щурутии ни очакват 😁 вие как сте? Искам да попитам, вие давате ли мляко и ако да, кога. Сина ми пие сутрин и вечер. Много майки на тази възраст са минали на един прием, та се чудя да не би да му идва много. Но той си го търси.

# 624
Честито за твоето проходило човече! Моето все още не иска да се пусне, много я е страх, или се придържа за нещо, или за някой, но има огромно желание да се движи, та съм останала без кръст вече и чакам с нетърпение момента и аз да се похваля!

Ние също понякога ядем мляко два пъти, вечер и през нощта - но не всяка нощ. В крайна сметка, щом си го търси, не виждам проблем, но в случая, при вас, може би е добре да помислиш дали не е просто от навик - знае си, че сутрин получава мляко и си го чака - пробвай да предлагаш  попарка със солети или кисело мляко с бисквити. Аз мисля, че отначало ще хапва по няколко лъжици и ще си иска пак млякото, но малко по малко ще го откаже сутринта. Те са още малки, може с повече мляко, но ако тръгне на ясла, няма как сутрин да му се дава мляко, така че, ако бих била аз на твоето място, точно така щях да направя - да ограничавам постепенно сутрешното мляко.

# 625
Той си закусвам но към 9 часа. Кус Кус, овес с кис. мляко и плод или със сирене и масло, ювка и др подобни. Но сутрин към 6 си иска млякото

# 626
Значи това е някакво междинно хранене между вечерята и закуската. Заспива ли в 06:00, след като е изпил млякото? Да не би да не е достатъчно сит от вечерята? Аз на Ина вечер, колкото мога й давам нормална храна - супа, ориз, някакви задушени зеленчуци - карфиол, картофи, броколи... Но дохранвам с мляко и, ако е хапнала по-стабилно, става чак за закуска, ако не е, буди се за мляко, правя 140млл и заспива. Но в 06:00 е много тегаво, не е нито закуска, нито нощно хранене това... Лошо за теб, не знам как се наспиваш. Аз ставам с детето към 07:30 Grinning

# 627
Яде към 18,00 супа или ядене. В 19,30 заспива, но си изпива млякото и се буди чак  сутрин и пак си иска мляко. След това пак спи около час и като стане си яде закуската. А за ставането нямам проблем. Аз винаги съм будна преди него. От малка съм така. Ставам към 5 - 5,30 😁 но на него определено му се спи.

# 628
Bezkainost мисля, че това се дължи на ранното лягане вечер. Моята Преси лягаше така рано и го имаше този период. По малко издърпах лягане то към 21 21:30. Сега става към 8 закусва попара, кисело мляко с бисквитки и нещо от сорта. Към 9 и нещо пак ляга за около час и нещо. Около 12 обядва, спи от 2 до 4, СЗ. Към 5 излизаме и я държа възможно повече на вън, за да наближи 20ч. Към 8 яде супата от кухнята, малко игра и към 21 баня и АМ, но последните дни намали млякото. Между храненията хапва плодове, бисквитки и каквото види за ядене 😄. Тя ходи от около 2 месеца и си обикаля стабилно. Пада, става и продължава. На вън много си играе с играчките за бутане.

# 629
Здравейте, и ние "щъкаме" от 2+ месеца. Е никак не ми е по-лесно с това ходене. Научи се да тича, а сега и да се катери по цял ден иска някой да играе с нея на гоненица, най новата беля е да се покатери на дивана и да се хвърли върху ТВ - да го чука с бибероната 😀. Отидохме на море най-голямата грешка в живота ми, развалих и целият режим. От спящо до 10:30 сега става в 08:00. Растат ни и 6 зъба на веднъж и вечер след 19:30 е ад. Рев, сополи, тръшкане. Нищо не я успокоява. Вие с какво ги мажете? Вече съм на ръба на силите си.

Общи условия

Активация на акаунт