Юли 2021

• 28 877
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
С нищо не мажа. Няма ефект при моето дете. Има вече 12 зъба и чакам скоро кучешките.

Моето момиче не ходи още. Много е страхлива,  все ми търси ръката да ме хване. Няколко пъти се пусна и направи няколко крачки, но само това... а след 10 дни става на 1.2 месеца.

# 631
Ще тръгне, няма къде да иде. При здрави деца, няма основание за притеснение. А и  десетина крачки не са изобщо малко. То и моето момченце прави по толкова преди да падне 😊 за млякото прочетох, но проблем ли е че изпива общо по 360мл за денонощие. Колко мляко трябва да се дава на тази възраст?

# 632
Не мисля , че е проблем. Моето дете пие за вечеря 200 и през нощта 160.

# 633
Е значи, за сега си оставям на 2 млечни и 3 твърди. Той сам ще си покаже кога и какво иска. А и в тези жеги нещо няма особен апетит. Или от зъби. Тежи 11 кг. Май си е добре.

# 634
Нормално. Вече не се хранят безразборно както преди. Доста често ми отказва храна или прави интервали от над 5 часа между обяд и следобяд. Моята има 4 хранения за деня- 3 твърди и 1 млечно, плюс нощно хранене отново с мляко.

# 635
Значи сме горе долу на един режим.

# 636
Той си закусвам но към 9 часа. Кус Кус, овес с кис. мляко и плод или със сирене и масло, ювка и др подобни. Но сутрин към 6 си иска млякото
  Ох и ние сме така!
Буди се в 6 да пие мляко (вече малко към 150/180) и после заспива докъм 7.30/8 и после в 9 си закусва ( най често попара със сирене).
Но и аз се чудя кога да махаме млякото (ам) или да го сменям с нормално или кисело?
Вечер за заспиване пак пием

# 637
Не знам, но мисля че бебето само ще си покаже. Както например, сам си спря нощното хранене.

# 638
Не знам, но мисля че бебето само ще си покаже. Както например, сам си спря нощното хранене.

И аз на това се надявах, но при мен няма да се получи. Той си иска мляко през цялото време и ако не му го бях намалила с усилия, сигурно ще пие по литър. Не бързам да го спирам съвсем, но мисля да се постарая да остане само с вечерното. При лоши периоди с боледуване или зъби, ще му давам и през нощта.

# 639
Познавам деца, които и на 5 години пият мляко нощем. Дори си спомням за едно момиченце на 4, което през нощта взимаше шишето на братчето й от ръцете му, докато си пие (2-годишно тогава беше малкото) и го изпиваше 😀😀😀

Няма драма в пиенето на мляко нощем, освен неудобството за родителите от прекъснатия сън. Сега, ако е на 6 детето, може би е редно да се мисли в посока ограничаване на млякото, но за дете на година и два месеца просто няма нужда...

# 640
Моето не пие през ноща, освен ако не го тормози нещо, но си търси мляко през целия ден. Смятам, че при него има проблем, защото се получават много течности, не яде достатъчно, получава се пак рефлукс и тн. Написах го заради потребителката, която се притеснява с около 300мл мляко, там и аз не виждам повод за притеснение. Но, ако е като моето трябва да се вземат мерки.

За ходенето моето направо загуби желание. Проходи не с една-две крачки, ами с по 8-15, преди две седмици. От около 3-4 дни не се е опитвал даже, но мен не ме притеснява в този момент. Ако му е трудно и го е страх, по-добре сам да се престраши. Откакто се пусна самостоятелно не му помагам с подпиране и държеше на ръка, когато реши и е готов, да се пуска.

# 641
Моята буболечка скоро става на 1 год и 3 месеца и все още не ходи самостоятелно, иска само да да св държи за по един пръст с всяка ръчичка и не просто ходи, а търчи, ноо сама не се пуска, а ние останахме без кръст. Направо не знам кога ще проходи сама, доста е страхлива и все търси да се хване за някого и нещо…

Иначе за млякото - пие вечер преди лягане и веднъж през нощта. Рядко се случва да спи по цяла нощ без да се буди за мляко по някое време.

# 642
Мами, имам един по-различен въпрос 😀
С какво се занимавате ?
Питам тъй като, след 1 година майчинството ми приключва, смятам да пусна детето на градина и се чудя на къде да поема..

# 643
И аз не знам какво точно ще правя. Истината е, че майченството изобщо не стига, всичко поскъпна двойно... Искам хем да работя, хем да си гледам детето. Но такъв вариант няма. За ясли няма как да стане скоро да го пусна, с това подаване на документи само април месец.

# 644
Аз исках да се върна на работа, имах възможност да се върна на работа формално на 8 часа, но реално да работя по 4 (предимно от вкъщи), а останалото време да го ползвам първо в платени, а когато свършат - в неплатени отпуски. Майка ми е пенсионерка, но има шивашко ателие и работи по малко, като идеята беше тя да ми помага във времето, в което съм ангажирана. В крайна сметка предпочетох да си отдам времето на детето, въпреки че имаме мноооого големи разходи, защото обзавеждаме чисто нов апартамент, за който нямахме спестявания и се налага да ползваме заплатата на мъжа ми и моето майчинство. Времето с детето минава толкова бързо, особено последните месеци всеки ден има нещо ново и забелязвам, че колкото повече внимание й обръщам, толкова по-активно се развива.
Ми не ми се тръгва на работа пък, предпочитам си с малката ми принцеска! Heart Eyes HeartBlush

Общи условия

Активация на акаунт