Гестационен диабет - тема 4

• 53 523
  • 846
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, момичета! Никога не съм очаквала, че ще попадна и тук, но е факт. В 22 г.с. съм, увеличени околоплодни води и коремче. Резултати от натоварването с глюкоза са: 0 м.- 4,4; 60 мин. - 10,8; 120 мин - 6,2. Имам час за ендокринолог за 08.02., а до тогава минавам на диета и реших да си измервам захарта. Бихте ли ми препоръчали глюкомер 🙂. Има голямо разнообразие, а и консумативите са на различни цени и се обърках. Благодаря Ви!

# 151
  • Варна
Аз си взех AccuCheck Performa.
 В 18 г.с днес на гладно измерих 5.1 ( досега се движеше 4.6- 4.9). Хапнах за закуска две филийки хляб Вита с кайма и малко разреден сок от портокал. И точно час след закуската за ужас 9.1. Когато съм мерила досега е варирало около 5.9-6.5. Два часа след тази закуска 4.6. Ще следя следващите дни как ще е, но нещата май отиват на зле. Препоръчайте каква друга контрола да правя- в смисъл мери ли се по друго време?

# 152
 В 18 г.с днес на гладно измерих 5.1 ( досега се движеше 4.6- 4.9). Хапнах за закуска две филийки хляб Вита с кайма и малко разреден сок от портокал. И точно час след закуската за ужас 9.1. Когато съм мерила досега е варирало около 5.9-6.5. Два часа след тази закуска 4.6. Ще следя следващите дни как ще е, но нещата май отиват на зле. Препоръчайте каква друга контрола да правя- в смисъл мери ли се по друго време?

По-добре да махнете хляба и соковете.  Няма други контроли. Преди ядене, един час след това и два часа след това.

# 153
Аз обременяване още не съм правила, последно ми беше 4.8 сутринта на гладно глюкозата. Намалих въглехидратите до минимум по указания на ендокринолога - сега на гладно е 3.1 - пак не било добре била ниска … не знам вече какво да правя.
Имам час за диетолог след две седмици.

# 154
 В 18 г.с днес на гладно измерих 5.1 ( досега се движеше 4.6- 4.9). Хапнах за закуска две филийки хляб Вита с кайма и малко разреден сок от портокал. И точно час след закуската за ужас 9.1.

Аз също ползвах AccuCheck Performa.
Аз не съм спирала хляба, нещата опитат не само до вида на хляба, но и до количеството -  2 филии са много. Половин, максимум една филия.
Плод може чак на обяд или на следобедна закуска и целия плод, не на сок. Ако сте пила не фреш, а сок от кутия, в него и захар има.

# 155
Здравейте!

Предстои ми ОТГГ. Бременна съм 21 гс, високо рисков фактор и сутрешното замерване с глюкомер вече започна да показва високи стойности.

Можете ли да ми препоръчате лаборатория, където да го направя за гр. София?
Бях се насочила в Пролаб, защото предимно тях ползвам,  д-р Начев вярва на резултатите им, а и са Ковид "чисти"  - не правят никакви тестове за Ковид. Проблемът е, че поради противоепидемичните мерки не разрешават оставане в лабораторията. А разходките и промените в температурата оказват влияние на резултата. Синева в кв. Надежда е по същия начин +  яко смесват хора със симптоми и тестуване за Ковид рано сутрин Sad така че и кварталните отпадат.
Ако има някоя от вас, която скоро е правила изследването, моля да сподели къде точно, особено ако се спазват конкретните изисквания - измерване на 0,60,120 Мин. при състояние на максимален покой, без ненужни движения напред-назад, в затоплено помещение и минимален риск от смесване на потоци.

# 156
Препоръчвам централата на Цибалаб в София - не се правят ковид тестове там, има предимство за бременни, може да чакате вътре на стол. Резултатите излизат същия ден.

# 157
Аз в МБАЛ Надежда си правих последно изследванията, работят и събота или неделя тогава почти няма хора.

# 158
Аз бих отишла в лаб. на болница  Щерев. Там са само бременни и има много приятна чакалня където може да гледаш тв или да прочетеш книга.

# 159
Аз го правих в лабораторията на Щерев това изследване. Има само бременни дами наоколо, има приятна чакалня с диванчета. Носих си книга и не ги усетих как минаха тия 2 часа. Идете малко преди началото на работното време (работят от 8, номерца за ред се дават на касата на вторият етаж), за да сте сред първите Simple Smile като приключите си плащате, а резултатът е достъпен през страницата им (поискайте си юзър и парола).

# 160
  • Пловдив
Момичета, здравейте. Бременна съм в 28г.с. и това са резултатите от Обременяването с глюкоза

Добре ли ви се вижда? Знаете ли какво значи тази ниска стойност на 120 минута? Имам час за след седмица и се чудя и мая кое какво е. Прочетох и темата сега и ако е под 10 стойността пишете, че е добре.
 Да кажа, че аз от 3 месеца съм на режим (без захар и брашно, без пакетирани храни, без картофи, ориз). Така се чувствам добре.

# 161
  • София
Момичета, в коя седмица се прави обременяването с глюкоза по време на бременността. В 19 г.с. Съм и още не са ми пуснали. По принцип съм с преддиабет диагностициран преди да забременея.

# 162
_krisinka_, прави се 24та седмица профилактично или по-рано, ако има индикация някаква.
На феталната морфология (около 20та гс) може да го коментирате.

Знаете ли какво значи тази ниска стойност на 120 минута?

Консултирайте се с лекар.

# 163
Аз съм с ИР преди бременността. Питах 5 пъти др. Начев /ходих със старите резултати преди бременностт/ той ми каза “Няма страшно” и ми написа между 24-28 г.с. да направя обременяването. Захарта ми уж в момента на гладно е в норма, не че това значи кой знае какво, но все пак.
Идеята ми беше, че аз имам някакви индикации за възложен ГД - ходят при двама АГ, при двама различни от АГ лекари за фетална морфология и не са ми казали да го правя по-рано. Отделно освен Начев - ендокринолог, ходя при още една лекарка и тя е на същото мнение за обременяването 24-28 г.с.

/Направо ме е страх да го направя изследването, а скоро живот и здраве ще му дойде времето/

# 164
  • до най-прекрасния мъж
С ИР съм от преди бременността. Обременяване не съм правила. Правих кръвно-захарен профил, при който се храниш нормално с каквото си се храниш обикновено и мериш КЗ в 8, 12, 15 и 17 ч. При мен излезе всичко в норми и не се наложи обременяване. Родих преди 2 месеца и трябва да посетя ендокринолог, за да видим след бременността какво е положението. Но сигурно ще е по-натам във времето, като се понаместят хормоните.

Общи условия

Активация на акаунт