Гестационен диабет - тема 4

• 52 515
  • 846
  •   1
Отговори
# 750
Момичета, на обременяването след раждането, което се прави искам този път да си пусна и изследване на инсулин. Първия път беше само глюкозата. Има ли нещо друго освен инсулин (предполагам на гладно ще вземат и после или на 60 мин или на 120 нали?), което трябва да пусна, за да е пълна картинката какво е положението щом ида на ендокринолог?

При мен иска обременяване + гликиран хемоглобин. Аз се чудя дали да добавя инсулин също.

# 751
Здравейте момичета.Бременна съм в 22г.с...вече от около месец при всички кръвни изследвания кръвната ми захар винаги е била над 5.  5.1-5.2-5.5...преди това беше по ниска на всички изследвания...АГ по ЗК нищо не ми е казала ..сама се разрових и прочетох ,че това е висока захар ..преди 2 седмици си пуснах гликиран хемоглобин 4.6,инсулин 7 и Хома индекс 1.6,бебчето върви със седмица напред ..за последния месец съм качила 1.800...днес съм на фетална морфология и ще видим и там АГ какво ще каже...вчера взех глюкомер....сутринта на гладно захарта беше 5.6,1 час след храна 7.5,а на втория час 6.3,после отново на гладно 4.9,1 час 7.8,втори час 5.5...цял ден внимавах какво ям...и днес сутринта като премерих на гладно захарта с глюкомера и показа 6.3 направо ме стресира,а са минали 12 часа от последното ми хранене ...най вероятно ще трябва да се прави обременяване с глюкоза ...според вас още сега може ли или е по добре между 24 и 28 седмица...

# 752
Здравейте момичета.Бременна съм в 22г.с...вече от около месец при всички кръвни изследвания кръвната ми захар винаги е била над 5.  5.1-5.2-5.5...преди това беше по ниска на всички изследвания...АГ по ЗК нищо не ми е казала ..сама се разрових и прочетох ,че това е висока захар ..преди 2 седмици си пуснах гликиран хемоглобин 4.6,инсулин 7 и Хома индекс 1.6,бебчето върви със седмица напред ..за последния месец съм качила 1.800...днес съм на фетална морфология и ще видим и там АГ какво ще каже...вчера взех глюкомер....сутринта на гладно захарта беше 5.6,1 час след храна 7.5,а на втория час 6.3,после отново на гладно 4.9,1 час 7.8,втори час 5.5...цял ден внимавах какво ям...и днес сутринта като премерих на гладно захарта с глюкомера и показа 6.3 направо ме стресира,а са минали 12 часа от последното ми хранене ...най вероятно ще трябва да се прави обременяване с глюкоза ...според вас още сега може ли или е по добре между 24 и 28 седмица...
Отиди на ендокринолог. За София мога да ти препоръчам Начев, може без час, но е платено. Аз мерих няколко дни с глюкомер и той ми каза да спазвам диета и не правих и обременяване. Ако няколко пъти се повтори сутрин / преди храна над 6 или след хранене над 8 , ще препоръча доп. изследвания , за да се прецени дали трябва инсулин. Мериш преди хранене, ядеш за 15 мин и мериш 1 час от първа хапка.
Сутрин и на мен ми се вдига повече захарта. Внимавай какво ядеш вечер и ако можеш разходка след вечеря. Ако хапваш сладко /въглехидрст веднага след храната, не отделно. Плод яж с нещо протеиново . Следи кои храни ти вдигат захарта.

# 753
Благодаря ти много далеч съм от София...от другия край на България,но запазих час за ендокринолог след седмица...през това време ще мерят така както ти ми каза и ще записвам ..преди всяко хранене ли мерил и след това и след храна или само сутрин

# 754
На мен само обременяването искаше първия път. И за сега така ми каза обаче искам да си вържа гащите,  че и без туй с 2 деца едва за това намерих кога да ида. Да не ме размотава пак. 😅

Момичета, на обременяването след раждането, което се прави искам този път да си пусна и изследване на инсулин. Първия път беше само глюкозата. Има ли нещо друго освен инсулин (предполагам на гладно ще вземат и после или на 60 мин или на 120 нали?), което трябва да пусна, за да е пълна картинката какво е положението щом ида на ендокринолог?

При мен иска обременяване + гликиран хемоглобин. Аз се чудя дали да добавя инсулин също.

# 755
Благодаря ти много далеч съм от София...от другия край на България,но запазих час за ендокринолог след седмица...през това време ще мерят така както ти ми каза и ще записвам ..преди всяко хранене ли мерил и след това и след храна или само сутрин

Начев отсъстваше и една седмица бях мерила и явно за това реши, че е ясно и нямам нужда от обременяване.
Иначе мериш 6 пъти на ден. Преди храна ( до 6) и 1 час след ( до 8 ) . Като ми каза 1 път седмично, аз го правя по-често , за да следя или да видя някоя храна как ми действа.

# 756
Благодаря...днес сутринта беше 6.3 на гладно,един час след храна беше 7...
АГ по ФМ каза,да се ограничавам какво ям и да меря с глюкомера ,после със стойностите при ендокринолога и той ще каже дали да правим обременяване.
Тя каза,че не вижда нещо много притеснително на ехографа...коремчето върви със седмица и половина напред,водите са нормални,bmi е под 30,за последния един месец съм качила 1.800кг,

# 757
Момичета имам един въпрос към вас...купих си глюкомер willion и няколко дни мерех с него и винаги ми показваше високи стойности,колкото и да съм стриктна...след това личната ме посъветва да сменя апаратчето и ми подари чисто нов глюкомер accu chek и още с първото мерене изненада...с първото аоаратче сутрин на гладно имам между 5.6-6.3 ...с второто между 4.5-5...1 час след храна с първото показва между 7.6 и 9,а с второто между 5.1 и 6...2 часа след храна според първото излиза около  7,а според второто отново пада на 4 и нещо...с първото аоаратче ми се случи меря на пръста на едната ръка показва 5.7,а на другата 4.5...с това пробвах дава минимални отклонения...ако на едната е 5 на другата е 5.1...според вас на кой глюкомер да вярвам

# 758
Аз съм с accu chek instant и съм доволна, сравнявала съм го с лабораторни резултати и знам, че ми дава около 1 mmol. +- ендокриноложката каза, че не е фрапантна разлика.

# 759
И моя е accu chek instant и съм склонна повече да вярвам на него,защото на единия ден имах кръвна захар в лаборатория 5.4 и на другия ден по първия глюкомер показа 6.3...когато започнах да меря с accu chek коренна разлика

# 760
И аз съм с Accu Check Active - много малка разлика с лабораториите, дори съм го пробвала да го излъжа като бода и проверявам няколко пръста на замерване- няма разлика в това, което показва. Въвеждам всичко в приложението My Sugr- на всеки 21 убождания преизчислява и гликирания хемоглобин. Доволна съм - и ендокриноложката каза, че каквото и да взема на Accu Check няма да сбъркам.

# 761
Да на мен първото нещо което ми направи впечатление при wellion е точно огромната разлика на единия пръст и на другия при измерване в рамките на минута едно след друго...и отделно толкова стриктно спазвам режим и дори започна да показва по високи стойности от преди това...при изяждането на половин краставицата резен сирене след час показа 9.4...когато взех accu chek веднага пробвах на два различни пръста и даде 0.1 разлика,което е нищо...сега с този глюкомер дори след храна на първия и втория час повече от 6 резултат не съм имала...

# 762
  • София
Здравейте

Записвам се и аз при вас с ГД, установен преди седмица. С ИР съм от 10г почти, с предната бременност не развих ГД, но този път явно не ми се размина, и водите и бебе и ОГТТ всичко ми е като по учебник сочещо ГД. Та от събота следя кр захар, за сега с изключение на днес след баничка с оризови кори (които уж са с 0 нетни въглехидрати, ама дрънки явно) кр захар ми е в норми. Ендото ми подари Wellion , не съм имала никакви отклонения, сутринта ми е под 5.3 кр захар винаги.

Ще видим как ще докараме резултатите до другата седмица. Не знам какво да очаквам, аз на диета такава съм свикнала, ама дано се размина с инсулина поне.

# 763
Момичета, като ви се пие нещо свежо какво си приготвяте ?
Един фреш се притеснявам да изпия защото имам чувството, че захарта ще иде в небето а така ми се пие нещо освежаващо. Карам само на студена вода 😔

# 764
И аз това се чудя...и аз само на вода карам...понякога с лимон..сутрин с глюкомера колко трябва да е на гладно...пак под 5.1 или под 6

Общи условия

Активация на акаунт