Етажна собственост – такава, каквато си я направим. Тема N9

• 47 219
  • 939
  •   1
Отговори
# 285
Какво означава,че не се ползва? Асансьора е част от ЕС, както покрива и тн. Това се опитват да ви обяснят.

Аз не ползвам мазето на -2 етаж ама с ръка на сърцето ви казвам,че не съм си и помисляла да откажа да гласувам За за извършване на ремонт там.

# 286
Да, ще платя. както и преди години платих за скъп ремонт на покрива, живея на ет.4, а блока ни е на 16ет.
При нас до ет.3 не ползват асансьор, тоест не плащат, ама от няколко месеца редовно ги засичам да се возят. От 5 ап- аз съм засичала многократно живущи в 4 ап..Тарикати има навсякъде. Сега събираме пари за ремонт и то много скъп на вторият асансьор, а познайте кой не иска да плаща?

# 287
Едно време един съсед от първия етаж плащаше за асансьор, казваше: ето дъщеря ми е приятелка с Петя от 5 етаж и цял ден ходят си на гости и нагоре надолу с асансьора.
Иначе сте го обяснили, събират се пари във фонда за ремонти редовно, за да си помагате като изникне някой сериозен разход.

# 288
А Вие, честно, съвестно и с ръка на сърцето ми отговорете, ако живеете на първи етаж съгласна ли сте да плащате за скъп ремонт на асансьора?

Всичко си плащам, така е редно, защото асансьорът е и моя собственост. Нищо, че не го ползвам. Ползват го няколко пъти годишно родителите ми като идват на гости. Но аз плащам и за възможността да го правят.

# 289

Всичко си плащам, така е редно, защото асансьорът е и моя собственост.

А, баш.
Много точно казано.

Като имаш кола, кой плаща за ремонта й, да попитам господина? Собственикът й! Не друг.
И тук така..ваш си е, всички плащате.

# 290
  • Пловдив
При нас 1 и 2 етаж са включени дори в таксата за месечна поддръжка на асансьора. Не плащат единствено тока, защото не го ползват.

# 291
  • София
От първия и втория етажи се жалваха, че входната врата на блока се тряска и автоматът се е развалил и тя стои отключена /страх ги е от обиране/ и отворена /влиза студ/. Трябва ли да откажа да плащам, защото ми е по-удобно да влизам направо, а и какво като им се тряска, до мен шум не стига?!?!

# 292
Ахам, ясно. В съседния вход са така, явно и като вашите, вървят и се разминават без да се погледнат даже, и се чудят кой на кой каква мръсотия да си направят, като например живеещите на първия етаж да слагат камък на вратата на асансьора, защото са ги принудили да плащат за асансьора.

Аз съм неофициален домоуправител в съседния вход, освен на законите държим и на доброто отношение един към друг, със съседите си пием кафе, бира и ракия, на съвместно направената беседка пред блока, за ремонт на асансьора от долните етажи не събираме, доброто отношение и добрите съседски отношения при нас са по важни от парите.

Благодаря за отделеното внимание. Лека вечер.

# 293
Здравейте.
Живея в нова кооперация, имаме фирма домоупраеител, която уж се грижи за всичко. От години имаме проблеми с едните съседи. Те са някакви много истерични, комуникацията им е единствено на висок тон и то никак не любезна. Апартамента се води на една жена, синът и е криминално-проявен, правиха акции, тя уж живее сама с едно куче, което лае нон стоп, но той идва непрекъснато, води детето си, което живее тук, реално той чат пат го вижда, идва и снахата, конфронтации има на всички фронтове всеки с всеки. Освен това детето се отглежда изключително в крясъци. Разбира се, никакво съобразяване с часовете от денонощието. В момента работя от вкъщи и не издържам.
Всякакви забележки към тях са излишни. Те са агресивни и няма смисъл. Обърнах се към фирмата домоупраеител, които казаха, че трябва аз и представител на домсдъвета да им връчим някакъв протокол за предупреждение, да има и свидетели.
Обръщам се към вас с въпрос, какво е най-правилно да направя? И въобще, като им се връчи този протокол, какво? Всички в блока са наясно що за хора са и така е години наред. Какви мерки бих могла да взема?
Другата седмица идва фирма, която ще изгради шумоизолация по цялата стена, която граничи с тях, ще платим няколко хиляди лева за това, което не ми се струва честно. Искам да знам чисто законно как бих могла да предприема действия, с които тези хора да се усетят, че в крайна сметка не живеят на полето и пречат на останалите.
Благодаря предварително.

# 294
Не виждам как ще промениш нещо, понеже имало крясъци, предполагам по няколко секунди или минути макар и по 10-20 пъти на ден.
Това е един от минусите да се живее в блок с 20 или 50 семейства, който иска пълно спокойствие търси къща и пак не е сигурно.

# 295
Предложил ви е проф.управител какво да направите - направете го.

# 296
  • SF
beach_please, нищо не можеш да направиш. Такъв е темпераментът на тези хора, такъв им е животът. След предупреждение, може да млъкнат временно, но като им кипне, пак ще си креснат. Другото е да ги опоявате със спрей. Simple Smile

# 297
Има какво, но тя не иска да си цапа ръцете. По-лесно е да се мрънка по форуми.
Домоуправителят не е вдигнал рамене, както обичайно правят. Напротив...предложил е решение. Не виждам обаче желание да се направи нещо.
С този протокол може да ги изгоните за няколко месеца. След взето решение на ОС. Профито ви е обяснил, предполагам .

# 298
  • Somewhere far away
Ако са собственици как ще ги изгонят? интересно ми стана.

# 299

Общи условия

Активация на акаунт