Азиатска козметика и грим - 22

• 80 916
  • 748
  •   1
Отговори
# 360
  • Чукарландия
Bella, разкажи после задължително дали ти е допаднала тази серия на Миша!

Идвам да се похваля, наистина страхотна серия, Агентче! 🌹
Богат плътен, но не утежняващ крем, за суха кожа е идеален. Тоникът също е с по-гъста консистенция от обикновените тоници или поне тоници, такива, каквито познавам аз. Емулсията е разкош. Продуктите бързо попиват, не мазнеят, но подхранват и овлажняват достатъчно. Въобще цялата серия е хубава, само дето не съм свикнала с тежките стъклени опаковки на тоника и емулсията. Тоникът трудно се стича, поради по-гъстата консистенция, но това са бели кахъри, все ще успея да го изразходя, зян няма да стане. 😂
Доволна съм и от бързата доставка: шест дена Корея - Германия. Като е стандартна доставка мислех, че ще е доста по-бавна.
Сега съм Фърлила Очо 👀 и на Geum sul серията. 🤗

# 361
Здравейте, момичета! Има ли някой опит с корейска козметика и бременност? Бременна съм и не знам какво да спра и какво да оставя в рутината. Май киселините скоро трябва да спра преди лятото, но другото май няма проблем?
Поздравления!
При всички случаи трябва задължително да спреш козметика с витамин А (ретин, ретинол, ретинал и т.н.)
Иначе доколкото знам като цяло корейската козметика е доста изчистена, но все пак е добре да се консултираш

Ако искаш попитай в тази тема специалист дерматолог:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1387469.new#new

Оттук може да провериш съставките на конкретен продукт:
https://www.cosdna.com/

# 362
Здравейте, момичета! Има ли някой опит с корейска козметика и бременност? Бременна съм и не знам какво да спра и какво да оставя в рутината. Май киселините скоро трябва да спра преди лятото, но другото май няма проблем?

Здравейте,

Може да погледнете и тук, има и корейски брандове, а дори може да изпишете състава на конкретен продукт и да Ви отговорят до няколко дни - https://www.15minutebeauty.com/pregnancy-friendly-skincare-products.html .
Има и статии за конкретни съставки, които е хубаво да избягвате Simple Smile

Успех и лека бременност Ви пожелавам Hug

# 363
Отворих ретинала на медик 8. Преди да то почна спрях да три дена ретинола на cos de baha и витамин С и само хидратация. Първата вечер го ползвах в комбинация с тонера pres and glow, както е по препоръка. Реших, че щом слагам на добре хидратирано лице и от един ден няма да ми стане нищо  а и исках да видя резултата само от двата продукта. Сутринта сложих само real barrier- тонер и т.н. и зимната слънцезащита на innesfree, стигнах до работа и започна едно усещане все едно съм сложила някоя гадна пудра на лицето. Вечерта продължих, но вече сложих отгоре и крем.  На другата сутрин като се погледнах в огледалото всичките ми недостатъци крещяха. Порите увеличение, спуканите капилярчета, избледнелите петна всичко беше станало по-видимо, очите подпухнали, специално внимавах да мажа далеч от тях, за да не мигрира крема, околочния  контур се виждаше всяка линийка. Ужас някакъв.
Отворих травъла на rnw, тонер, емулсия, крем и околоочен и го почнах.
Разкош е. За два дена ми върна старото състояние на кожата.
Catalano,специални благодарности, че ни запозна с тази марка.
Та сега съм в дилема да продължа ли да опитвам или да си карам по-старому.
Чудя се и с какво да комбинирам тонера с бабчи. Остана ми доста от него.
Отворих и 3 измивни гела  но ще пиша по-нататък за тях.

# 364
  • София
zari65, аз ползвам ретинал на Medik8 от много време и не съм имала никакви реакции и влошаване на състоянието на кожата в никой етап, напротив - само подобрения. Само че едно голямо НО - винаги съм го слагала просто като част от стандартната ми рутина. Първо тонер или два като 2 пъти в седмицата единият тонер е лека киселина PHA и понякога AHA. След това слагам ретинала (слагам и около очите дори) и след 10на мин. пак някоя хидратация като спрей или серум и веднага отгоре крем около очите и на лицето. Обилно, обичам да лъщя накрая 😀
Не го спирам никога освен когато съм на море.
За референция - на 47 съм, кожата ми е нормална към смесена и никак не е толерантна, но с ретинала на Medik8 нямам никакви проблеми.

# 365
# 366
  • Prismatica Aerie
Зари, дай му шанс. Поизсушила ти се е кожата, това е поправимо. Ретиноидите сушат, няма начин. При всеки различно се усеща.
Тонерът с бабчи с всичко се комбинира.Можеш да му добавяш няколко капки масло и така да го нанасяш на лицето.

Последните ми открития:
KTW, Key is the Water. Няма да досаждам с непоискана информация, на който му е любопитно да прочете. В настоящия хидън в джолсе на много приятни цени - KTW Pure Rice Water Milky Toner Pad, KTW High Performance Pure Vital Ampoule, KTW High Performance Nourishing Firming Ampoule.

Mastina – Bakuchiol line - ревю на Одил.

SCINIC Cicanoid Retinal Cream  - retinal 0.05% + Bakuchiol 0.05%+ retinol 0.000001% + още сто неща.

# 367
Мисля да си го използвам ретинала, но ме изненада с тези неприятни странични ефекти при цялата подготовка, която хвърлих, за да ги избегна.
Намазах се още два пъти през 2 дни, след тонер, хидратираща маска после ретинала и отгоре крем със серемиди и беше добре, но пък незнам ще има ли ефект в този вариант, а в другите дни хидратираща и подхланваща грижа само без никакви активи.

Този scinic и аз съм го заглеждала, но някак все не стигах до него.
Бях направи една поръчка от един японски сайт, от 18 януари седи със статус на летището в Токио и оттогава нищо, писах им 3 пъти вече, но нямам никакъв отговор от тях.

# 368
Здравей, момичета Blush

Идвам с една малко странна молба, но ако някоя от вас не се е разбрала с някой серум с бабчи (bakuchiol) и има излишен, с удоволствие бих го приютила. Влезе ми мухата, че искам да пробвам ретинол, но понеже съм с много чувствителна кожа и не много сериозни проблеми, предпочитам да започна с бабчито. Наскоро правих поръчки от jolse и yesstyle и просто няма какво друго да взема, за да избия доставката.

Та, ако някоя от вас има излишен серум с бабчи, ще се радвам да го разменя за нещо или да го купя. Няма да откажа и някоя от вас да ме включи към поръчката си, ако пуска в следващите дни от yes или jolse. Благодаря предварително на отзовалите се! Flowers Sunflower

Наскоро преглеждах запасите, ще пусна и отзиви за някои продукти следващите дни. Hug

# 369
Продължавам усилията с ретинала на медик 8, малко се поуспокоиха нещата, мажа го през ден и през останалото време п0рното.

https://en.bonajour.com/product/green-tea-deep-cleansing-water-2 … ke-up-remover/170
Много добре почиства, не изсушава.

https://en.bonajour.com/product/sensitive-silky-body-cleanser-30 … ry/221/display/1/
Приятен душ гел, но нищо особено, много слао се пени, имам голямата опаковка и няма свършване от половин година сигурно ми се мотае в банята, междувременно изразходих доста други. Европейските за атопична кожа са определено доста по-добри от този.

https://en.bonajour.com/product/natural-morocco-ghassoul-foam-cl … ry/177/display/1/
Харесва ми, добре почиства, прави хубава пяна, но лесно се измива, не засушава въпреки присъствието на глина, която въобще не се усеща, освен по цвета, много добре е формулирана, вероятно е и малко количество, но пък и не го ползвам постоянно само него, така че ми е трудно да преценя при по-редовна и продължителна употреба как ще се държи.

https://jolse.com/product/manyo-factory-our-vegan-heartleaf-cica … y/2342/display/1/

Разкошен продукт, много добре хидратира и добре измива, напоследък ползвам основно него, не се пени много, първоначално ми беше малко странно, но свикнах.

https://sokoglam.com/products/dalba-piedmont-peptide-no-sebum-mild-gel-cleanser

Рядко го ползвам - 1 път седмично, в тази честота определено не мога да оценя качеството на aha киселината в него, тъй като е редовна употреба, но мен ме притеснява толкова много активи да ползвам едновременно. Добре формулиран и не изсушава.

Сега ще видя как да пробвам пак и тонера press and glow на медик, че ми се зароди подозрение, че той ми направи проблема в началото.
А ретинала много бързо оксидира, хем е с помпа, но всеки път когато започна да го ползвам крема, който е отпред на помпата вече е станал тъмен и е малко по-твърд.

Миналата седмица бяха пуснали хитовия ретинол на iope в джолсето на 60 долара, сега вече гледам да го сложили на 78 долара.Отдавна го наглеждам, но и този път не било писано.

А за този директор пи голяма ода на прослава удали в едно видео

# 370
  • Бургас
Благодаря Зари, много полезни отзиви, аз също харесвам много продуктите на Bonajour.

Преди малко получих мейл от yesstyle за безплатна доставка над 59 долара, но когато се опитам да финализирам поръчката до България ми начислява такса. Ако я пусна до Германия е безплатно. Нямах много време и не рових в сайта, но има ли някакви специални условия за доставка до Бг? Някой знае ли?
От доста време пазарувам основно от Джолсе, малко поръчки за допълване на запасите, но сега пачовете за под очи които искам намирам само при Стайла.

https://www.yesstyle.com/en/info.html/pid.1087071964, тези са, в трите им разновидности. Нямат голяма разлика едни от други, но сравнени с повечето в този ценови клас са по-добри. Малко по-големи са самите пластири и обхващат по-пълно цялата зона под окото и нагоре към края на веждата. Не се свличат (не се налага да се лежи с тях), хидратират отлично без да остават лепкав завършек и са чудесна основа под грим. Писала съм и преди, че слагам пачове сутрин преди работа и тези наистина освежават зоната отлично.

# 371
]Безплатната доставка до бг беше над 99 долара, като хващаше цените преди намалението.
Аз бих им писала да ги питам, защо ти я предлагат, а на практика не можеш да ползваш.
За съжаление отговарят в рампите на няколко часа и ако има намаление в неделя изтича.
Моята японска поръчка вече у нас на митница след 20 дена престой на летището в Токио, очаквах го и си бях калкулирара ддс като поръчвах, че ще плащам, сега остава да си я взема.

# 372
Привет, пристигам с обещаното ревю на Medipeel Peptide 9 Aqua Essence Emulsion + още 2 продукта.

Medipeel Peptide 9 Aqua Essence Emulsion  е много добър продукт. Има много концентриран, подчертано анти-ейдж състав. Консистенция на тоалетно мляко, разнася се лесно и попива бързо. Не е ароматизирана. Подходяща за смесена кожа без да е прекалено лека. Супер икономична - малко количество стига за лице + шия, а е цели 250 мл. Единствен минус - излиза трудно, не защото е гъста, а защото бутилката е твърда и с малък отвор. Препоръчвам с 2 ръце и 2 крака. Medipeel е една от най-качествените корейски марки. А и за 40 лв в бг сайт е грехота да не се пробва.

By Wishtrend Polyphenols in Propolis 15% Ampoule - още едно много добро попадение. Съдържа 15% прополис и 59% екстракт от рибен джоджен. Споменавала съм и преди, че прополисът действа страхотно на кожата ми и този серум не е изключение. При първото нанасяне, сложих само него, за да видя какъв ще е ефекта. На сутринта се събудих с успокоена и изравнена кожа. Попива моментално, лек е и няма мирис. Въобще, страхотен. Единствен минус е цената. Малко (макар и стандартно количество за серум), а сравнително скъп продукт. Ще ми се да е по-евтин...

Acropass Trouble Cure -  корейски лепенки за пъпки, най-ефективните, които съм ползвала. Носят се минимум 2 часа, желателно една нощ. На сутринта пъпката е изравнена с кожата и почти напълно изчезнала. Остава само бледо червено петънце, което също изчезва до 2-3 дни. Ще ми се само да предлагат по-големи кутии на промоции. 6 лепенки свършват за нула време.

# 373
Случайно попаднах на видео на една влогърка, която сподели, че преди да започне да използва корейска козметика, винаги са ѝ излизали пъпки по брадичката. Имам хормонални проблеми и мислех, че при мен това е причината, но с Pyunkang Yul наистина изчезнаха. Затова реших да продължа с корейските кремове, но не знам към какво да се насоча.
Моля за препоръки за крем за нормална към комбинирана кожа за възраст 40+. Не държа да е 100% натурален и т.н. Като цена, до 60-70 лв. за 50 мл. Условно, може и повече да е, но предпочитам да го има на нашия пазар, не ми се занимава с поръчки от чужбина.
Досега съм пробвала само овлажняващия на Pyunkang Yul. Много ми хареса, но мисля, че не е достатъчен за моите години. Опитах да комбинирам с Ретинол, обаче пъпките пак се появиха.
Благодаря предварително!

# 374
  • Germany
Аз предлагам да си ползваш Pyunkang Yul щом действа добре, а анти ейдж грижата да е серум. Може нещо с пептиди например. За съжаление нямам представа, какво се предлага по бг сайтовете. Някой с повече опит да се изкаже 👍

Общи условия

Активация на акаунт