Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да приготвя кюфтета от карфиол?
Как да ферментирам карфиол с мед?
Как да приготвя гювече в йенски съд?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да приготвя кюфтета от карфиол?
За да направите кюфтета от карфиол, започнете с варене на карфиола. След това смесете сварения карфиол със сирене (или кашкавал), яйца, галета, чубрица, червен лук, чесън, пушен червен пипер, люти чушки (по желание), черен пипер и тофу (по желание). Смесете добре съставките и оформете кюфтета. След това можете да изпържите кюфтетата в тиган или да ги изпечете във фурна. Сервирайте ги с различни сосове или добавки, като гъбен, бял, доматен сос, горчица, майонеза, лютеницата и различни видове салати.
-
Как да ферментирам карфиол с мед?
За да ферментирате карфиол с мед, можете да добавите малко накиснат чесън в мед към карфиола. Въпреки това, за по-ефективна ферментация е най-добре да избягвате използването на мед, тъй като тя може да спре процеса поради антибактериалните си свойства. По време на ферментацията се препоръчва използването само на сол и поддържане на хладна температура според сезона.
-
Как да приготвя гювече в йенски съд?
За приготвяне на гювече в йенски съд можете да използвате различни зеленчуци като тиквички, моркови, лук, червени чушки, грах, броколи, домати, козе сирене и яйца. Съставките се подправят с червен пипер, индийско орехче, сол и магданоз. При приготвянето на гювечето избягвайте добавянето на вода, тъй като зеленчуците пускат сок. Гювечето се пече в йенски съд без добавяне на вода.
-
Как мога да използвам тиква и ябълки без добавена захар, брашно и яйца?
-
Какви са някои бързи и лесни идеи за ястия, които хората споделят във форума?

Наблягаме на зеленчуци на фурна/тиган. Днес аз обядвах смути с коприва
(не бях гладна още, а трябваше нещо да се прихапне), детето едни бъркани яйца само. Правихме си пикник по-късно със салата от смокини, биволска моцарела и босилек. При нас тази година има страшно много къпини и не можем да се спрем да берем. Намерих им употреба на сурово желе и сорбе на клечка. Детето рече, че това е най-хубавият сладолед, който е яло.
А и ако отворя, няма да има време за писане на рецепти и снимане, затова се възползвай от рецептите.
Много мил комплимент! Благодаря ти!

