Автустинчета 2🍁2🍁 тема 13

• 20 235
  • 683
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте момичета. Пиша ви в тази тема с един въпрос. Тъй като сте най-скоро родилите които успях да изровя , можете ли да споделите дали някоя от вас е раждала в София в болница Вита , св.Лазар , Токуда. Ако имате наблюдения над тези болници много моля да ми пишете.

Много ви благодаря предварително !
Раждах в Токуда. Бих раждала отново там. Изключително доволна от екипа, отношението и стаята, в която бях настанена.
Ако имаш въпрос, можеш да ми пишеш.

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 22:08 от ellocin

# 106
Далече съм аз от тези болници момиче, някой друг ако ги е ползвал ще пише. А ти не се притеснявай толкова за болницата. За всяко раждане си идва точния момент и късмет. Успех!

Момичета да кажа, че тествахме апреските. Просто не се сдържах и я пуснах да цопа в локвите.  Не пропуснаха.  Чак им се зарадвах. И крачета и беше топло после, че те са зимни с пух вътре. Утре пак сме в локвите. 🌧☔. Просто е невъзможно цял ден  у дома. Носи ми елечето си и ме води на вратата. Ако се правя на ударена сяда на прага и стой зад вратата. А какво щастие и пищене падна, че излизаме ....чак ме потупва приятелски по рамото( като алф 🤪😂😂).

# 107
И Бухта иска да натиска всички копчета.

Ние сме любители на дъжда, до преди малко бяхме навън, баткото скача в локвите, Бухта му се радва, изпяхме 100 песни сега се топлим с меки одеала Simple Smile А както последните месеци я нося само на седалка, ми беше странно със слинга сега.

В нашия Синсей няма обувки, мерси че показа колко с меки подметките Rrr3!

Сега поръчах от Озоне магнити плодове и на горско тематика. Дано не са много дребни. От сега правя поръчки от името на бабите за Коледа, че не ми се пазарува в последния момент.  На баткото играчките следя целогодишно, че неговите все свършват бързо. Даже онзи ден намерих в гардероба играчка, която бях забравила ,че съм купила даже хаххаха.

Тонито, задната хрема е много упорито нещо, минава по-бавно . Баткото прави някакви алергични ринити със задна хрема и се влачи по 3 седмици. Разбирам  че пак им секрет едва,когато легне да спи и се стича назад. Даже някой път не кашля ами почва да повръща секрет, толкова обилно. При най-малкото гъгнене на носа пръскам морска вода, промивки със спринцовка,защото вече е голям за помпа. Някой път инхалации. Ако се налага лечение личната изписва обикновено Коларгол, Ксилометазолин ако е много обилен секрета ,но за кратко и задължително с Фенистил капки. Аз отделно за ароматерапия си паля ароматни масла, ползвам цитрус и лимонен трева, лавандула, те също би трябвало да подпомагат дишането и "чистотата " на въздуха. Повдигам главата като спи. За малката не се е налагало, направи ми само една задна храма покрай баткото си и само с промивки,помпа и здрави нерви. Бухта също спи отвита , не търпи нищо върху себе си. Обличам я добре , слагам чорапи ,които по някое време също събува. Ако я издебна в дълбокия сън я завивам, но после пак се отвива, дори се събужда ако е покрита и мрънка яко, докато не се отвие изцяло.

# 108
Майките с по-големи дечица, смятате ли че периода между 1 и 2 г. е най-труден. Не че няма трудни моменти през всяка възраст, но все пак...
Моята до преди да навърши годинката си беше кротанка, нямала съм проблеми, но сега е малко по-различно. Проявява доста инатлив характер понякога, ако я огранича да отиде там, където иска, почва да плаче, да скубе и т. н. И се чудя периода ли им е такъв или от сега си проличава характера.
Иначе пък ми е много драго от време на време като иска да се гушка в мен(по-принцип не е гушлива), но от скоро се опитва да го прави, да ме целува, прави муцунка да целува от разстояние...

Имаме проблеми с приспиването също от известно време. Не иска в кошарата, като я вземем на спалнята почва да си играе и съвсем се разсънява и докато не се нареве или не й дам втора доза мляко, не заспива...

# 109
Аз имам още 2 по-големи деца и отпит казвам, че най-трудния период е на 14 😂😂😂

Всяко дете прави нещата които прави и твоето, няма страшно, не си сама ❤️
Дай и да разбере, че ти си "шефа" научи се да казваш НЕ и да си спазваш НЕ-то, иначе ще те разиграва много.

Сега като си спомня колко беше хубаво когато баткото и каката бяха малкиииии😊😊😊

# 110
Подкрепям  казаното от Маманаси. Заканиш ли се, трябва  дс изпълниш заканата,  иначе си като войник  на разстрел  без каска и жилетка.  Малките веднага  ще се възползват от всяко "не", на което клекнеш.
А как се ядосах преди малко. Като станахме  предупредих, докато са прибрани играчките  и няма много неща отвън, че ще почистят  и тогава ще ядем. Да ама ММ реши да чисти компютъра ( нали ще чистим)  и го  разглоби на части и се почна.  "Дай  за малко прахосмукачката,  тази не става,  ще ми дадеш ли другата  ( с която чистех аз)....." Съответно  той ползва  прахосмукачката,  аз стоя и чакам. Не мога  да изчистя, докато не си сглоби компа .....ни с прахосмукачка,  ни със стирка, ни да върна  нещата по местата  ( играчки,  столове,  кучешко  легло и т.н.) Чаках повече време,  отколкото ми отне  да почистят. Много ме дразни  това.  Пак добре,  че не го направи  след като изчистя,  че да напраши всичко. Всяко  нещо, което правя  е премерено, пресметнато  и оптимизирано с години,  защото  не искам  да губя  време  с досадни неща или да повтарям едно и също  неще по няколко пъти. Обаче като има дори един да се пречка,  особено като живеем на толкова тясно. Гррррр
Друга  класика е да кажа всичко  що р за миене да се носи, защото почвам д аюия чинии....тълмо избърша мивката, подсуша всичко и оооо, забравена  чаша...та да се оплача ме само  от "периодите" на децата  хахахха

# 111
Буба се е вманиачила по тъпите карти с букви и картинки, само разнася карта с тате на нея и вика тати.
Вчера чу асансьора, взе да вика тати и да сочи ( мисли, че си идва).
Взе да върви по стабилно, но понякога се клатушка и още пада.
Не мога да я накарам да си седне на гърнето, реве, тикам й играчки. Днес я набутах и се изака, май ще купя и седалка за тоалетна, да пробвам и с нея.
За да я сложа в количката, й тикам телефона с клип на любимата й песен- Чудният рейс.
Без него реве, сякаш я затварям в Алкатрас Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 112
Малко ви изпуснах, но успях да прочета. От месец съм на работа а малкото изкара миналата седмица ясла сефте, очаквах сопол на 2рия ден , а то милото издържа 5 дена Simple Smile пу пу така да ми е Simple Smile тъпо звучи, ама сефте изминалата седмица се почувствах човек, че и косата си мих 3 пъти, вкъщи свети, винаги има сготвено Grinning от ден едно е по цал ден на ясла, не е плакала, харесва и, яде си всичко за разлика от вкъщи , че и спи даже и заспивала сама в леглото си, храни се сама , ползва яко гърне, госпожите са много доволни от нея , а аз много спокойна. Още след 1вия ден като я взехме , пляскаше с ръце и си пееше, явно от там веднага е прихванала, сега танцува и по различен начин Simple Smile 3та вечер отказва да заспива върху мен, а си търси възглавничката и заспива сама Simple Smile

# 113
ebk_kbe, това с яслата звучи като приказка, чак ми вдъхна надежди и се размечтах. А като я пусна на ясла, ходиш ли на работа?

Има ли бебета с нощно хранене и такива, които са го отказали? Моята лейди освен яденето през деня - стабилна закуска,супа и основно с филия-две хляб, следобедно сладко пюре, мляко преди сън и доста солети, плодове, сухари, бисквити през деня, нощес към 1-2 пак пие по 240 мл мляко. Пробвала съм да я излъжа с вода или чай, но не става. Пробвала съм да изместят храненията и това нощното мляко да дойде към 10-11 вечерта, но тогава си пие това и после пак си го търси. Тоест пие 3 млека. Не е дебела грам, даже е слаба. Не ми е за храната, но на нас ни се разбива съня, а и на нея. Ако имате някакви идеи, приемам всичко да пробвам.

Как се хранят вашите юначета, които не пият мляко през нощта? По часове, количество храна горе-долу?

# 114
temma Моят юнак също хапва доста, но и вечер си търси млякото. Всяка вечер пие 2-3 пъти мляко. Пробвах какво ли не, за да го махна но без резултат. Примирих се и това е .. майка ми каза, че аз съм пила мляко до 3 годинки, така че нямам право да мрънкам. 😄😄

Охх момичета продължавам да издирвам дъждобран или гащеризон за дъжд, но безрезултатно. Просто не ми се дават 80-100 лева за такова чудо.

# 115
Яна, яз взех панталон и яке от Декатлон. Размер 2-3 е, но като навия ръкавите и крачолите е супер.

# 116
ebk_kbe, това с яслата звучи като приказка, чак ми вдъхна надежди и се размечтах. А като я пусна на ясла, ходиш ли на работа?

Има ли бебета с нощно хранене и такива, които са го отказали? Моята лейди освен яденето през деня - стабилна закуска,супа и основно с филия-две хляб, следобедно сладко пюре, мляко преди сън и доста солети, плодове, сухари, бисквити през деня, нощес към 1-2 пак пие по 240 мл мляко. Пробвала съм да я излъжа с вода или чай, но не става. Пробвала съм да изместят храненията и това нощното мляко да дойде към 10-11 вечерта, но тогава си пие това и после пак си го търси. Тоест пие 3 млека. Не е дебела грам, даже е слаба. Не ми е за храната, но на нас ни се разбива съня, а и на нея. Ако имате някакви идеи, приемам всичко да пробвам.

Как се хранят вашите юначета, които не пият мляко през нощта? По часове, количество храна горе-долу?

Ходя на работа и от преди да я пусна на ясла, в началото бабите помагаха, а аз ходих в офиса, защото ми се искаше малката да свикне да не ме вижда по цял ден и да знае, че вечер винаги се прибирам, после правих малко хоум офис и тогава беше голямото изпитание с бебе вкъщи и сега вече както ми е кеф или вкъщи или в офис. Яслата ми е по -близо до офиса, така че там ще се заседявам май за сега. Общо взето миналата седмица бях на нисък старт през цялото време в очакване на позвъняване за сопола, знам че няма да ни се размине… с това каприЗно дете и всички проблеми, които имахме, чак не мога да повярвам , че стигнахме до ясла и тя е спокойна там Heart

# 117
Temma, Ния беше спряла да яде нощем, но сега, когато и избива зъб и премина на 1 сън, започна да яде по 2 пъти - към 12 и към 3. Обаче започнах да и давам само по 30мл мляко за второто будене и тя пак си заспива. Та съм сигурна, че не е от глад и след няколко дни ще спра второто хранене. После плавно ще спра и по-ранното.
Можеш да се опиташ през няколко дни да намаляш количеството мляко, което даваш - от 240 на 200, после 150, 120 и да гледаш как реагира бебето при по-малко количество. Ако пак си заспива, а и даваш 60мл мляко, значи не е гладна. Консултант ме посъветва при достигането на 30мл да спра млякото. Ще пострадаме няколко вечери, но после ще спре да се буди.

# 118
Маманаси, благодаря за съвета, ще се опитам да е така🙂

Хариста, отстрани звучи забавно, но здрави нерви да имаш😄 Тези мъже...все едно още едно дете, поне помага ли ти в домакинството от време на време, или само като ги строиш😄

Ebk_kbe, наистина и аз се размечтах, като четях твоето момиченце колко добре се чувства на яслата и как е израснала. Дай Боже всеки му. Наистина е голямо облекчение да имаш време НА СПОКОЙНО да си изчистиш и наготвиш. Но ще се примиряваме с тези периоди, няма как. Нашата маймунка поне да стане на година и половина и може би и ние ще я пуснем на ясла...

Temma, не го мисли, детето мисля, че само ще си покаже кога, в такива ситуации аз просто се примирявам и изчаквам когато тя е готова и иска да се откаце от нещо, не използвам техники и т. н.

# 119
Малко ви изпуснах, но успях да прочета. От месец съм на работа а малкото изкара миналата седмица ясла сефте, очаквах сопол на 2рия ден , а то милото издържа 5 дена Simple Smile пу пу така да ми е Simple Smile тъпо звучи, ама сефте изминалата седмица се почувствах човек, че и косата си мих 3 пъти, вкъщи свети, винаги има сготвено Grinning от ден едно е по цал ден на ясла, не е плакала, харесва и, яде си всичко за разлика от вкъщи , че и спи даже и заспивала сама в леглото си, храни се сама , ползва яко гърне, госпожите са много доволни от нея , а аз много спокойна. Още след 1вия ден като я взехме , пляскаше с ръце и си пееше, явно от там веднага е прихванала, сега танцува и по различен начин Simple Smile 3та вечер отказва да заспива върху мен, а си търси възглавничката и заспива сама Simple Smile

Завиждам 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤪🤪🤪 Недостатъка на по-малкия град и ясла няма. От 2 год първа група. До две ще се раздаваме по детски 🤷🍂🍁

Общи условия

Активация на акаунт